Author Topic: Възродителният процес - Горчиви Спомени !  (Read 424592 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Subeyi Kurt

• Forum fan
  Мислех да и купя едни, но ме беше страх да не я обидя. Толкова добри, наказани и смирени същества не съм виждал!!! За добруването на тия хора си заслужава човек да се бори!!!

Жалко че много късно си го разбрал, но по-важното е да си роден между тях, да си се радвал и плакал  заедно с тях за което ме съмнява. Като те гледам как се държиш към прокудените та си мисля  и за крокодилските ти сълзи

Offline Turas

• Forum fan
Като те гледам как се държиш към прокудените
Ти не си сред тях. И сега има прокудени, сами се прокуждат на запад! Я какво хитро е замислено, признаваме всичко само, че вие трябва да се радвате или на запад или на исток!!! Щото за вас тук препитание няма!

Жалко че много късно си го разбрал
По- добре късно от колкото никога!

Offline Turas

• Forum fan
но по-важното е да си роден между тях,
Да не съм роден в Истанбул бе? :D

Offline Subeyi Kurt

• Forum fan
Да не съм роден в Истанбул бе? :D
V nashto selo ovceto vikat be be beeeee ;)

Offline skoti3

• Forum fan
Абе Kurt като ти чета всичките постове излиза, че в теб няма грам интелигентност- никаква. Говориш само да не заспиш бе спамер такъв. Така като те гледам едва ли си роден сред помаци.

Offline Subeyi Kurt

• Forum fan
Абе Kurt като ти чета всичките постове излиза, че в теб няма грам интелигентност- никаква. Говориш само да не заспиш бе спамер такъв. Така като те гледам едва ли си роден сред помаци.

skoti, разбирам ти мъката но не мога да ти помогна. Чети, учи и ще ти улекне. Най-важното е за какво се бориш, защото има Помаци които вече не са Помаци и не са ми интересни. Има българи които защитават Помаците повече от някои ''Помаци''. Аз съм против насилствената и принудителната асимилация и затова пиша тук. А сега ти кой си skoti3 ;)

Offline Родопчанин

• Advanced member
  • ==
skoti, разбирам ти мъката но не мога да ти помогна. Чети, учи и ще ти улекне. Най-важното е за какво се бориш, защото има Помаци които вече не са Помаци и не са ми интересни. Има българи които защитават Помаците повече от някои ''Помаци''. Аз съм против насилствената и принудителната асимилация и затова пиша тук. А сега ти кой си skoti3 ;)

По-добре да разкриеш себе си , къде живееш , за какво се бориш изобщо ? Говориш за "помаци" , на аватара ти се вее турското знаме ? Уж си "плакал" и "живял" сред такива хора , а нещо, не ти личи да си лишен от протурски настроения ? Сподели за, какво се бориш ?

Offline skoti3

• Forum fan

Спокоен съм и нищо не ме тревожи, за разлика от някои.Къде виждаш принудителна и насилствена асимилация днес ? Такова нещо няма, никой не е тръгнал да прави христинизация още повече пък насилтвена днес в 21 век, дай пример къде има такова нещо. Иначе аз съм един като теб гражданин на Република България.

Offline Subeyi Kurt

• Forum fan
По-добре да разкриеш себе си , къде живееш , за какво се бориш изобщо ? Говориш за "помаци" , на аватара ти се вее турското знаме ? Уж си "плакал" и "живял" сред такива хора , а нещо, не ти личи да си лишен от протурски настроения ? Сподели за, какво се бориш ?

За разлика от някои нямам алергия към никое знаме защото те символизират народите  и държавите. Това знаме е било подслон на милиони прокудени мюсулмани от Балканите включително и аз. Изразът ти ''протурско настроение'' трябва да се тълкува като благодарност за оказаната помощ и подслон от страна на Република Турция.
Такова е отношението на всички прокудени или изселени мюсулмани. Между другото тук трябва да посоча че в Турция никъде не съм срещал антибългарско настроение въпреки ксенофобските прояви на някои среди и миналите срамни кръстилки. За да не спамим повече можеш да питаш  на лични. Поздрави.

Offline Subeyi Kurt

• Forum fan
Спокоен съм и нищо не ме тревожи, за разлика от някои.Къде виждаш принудителна и насилствена асимилация днес ? Такова нещо няма, никой не е тръгнал да прави христинизация още повече пък насилтвена днес в 21 век, дай пример къде има такова нещо. Иначе аз съм един като теб гражданин на Република България.

Принудителната асимилация се изявява по много начини. Във форума има доста материали по този въпрос и не искам да ги повтарям. И ти знаеш как се малтретират мюсулманите та дори и в Софийската джамия. Това не е ли вид асимилация или ще го тълкуваш като безкрайна демокрация. ;D

Offline Svetlina

• Forum fan
  • Опознай родината, за да я обикнеш!
В Турция приветстват декларацията за Възродителния процес

Декларацията на българския парламент, осъждаща опита за насилствена асимилация
 на българските мюсюлмани по времето на комунистическия режим, получи широк отзвук в Турция.

http://rodopipress.info/news/?p=9696#comment-13418

Това ли е най-важното според тебе!!!

Offline Svetlina

• Forum fan
........... Изразът ти ''протурско настроение'' трябва да се тълкува като благодарност за оказаната помощ и подслон от страна на Република Турция.
Такова е отношението на всички прокудени или изселени мюсулмани. Между другото тук трябва да посоча че в Турция никъде не съм срещал антибългарско настроение въпреки ксенофобските прояви на някои среди и миналите срамни кръстилки. За да не спамим повече можеш да питаш  на лични. Поздрави.

Ами да, в РТурция считат България за "тяхна" и това го казва още Йозал, ама това не го пише в турските сайтове, нали?!

Прокудени и изселени, от което резултатът е положителен за тях, нали?! Ако Турция беше спазвала изселническите си спогодби (А ТЯ НИКОГА НЕ СПАЗВА ДОГОВОРИТЕ СИ С НИКОЯ ДЪРЖАВА) и нямаше "желязна завеса" през комунизма, нямаше да има "прокудени и изселени", а само преместили се да живеят в друга държава, като евреите не-комунисти, напуснали България след 1949 година.

Offline ibrahim65

• Moderator
Не  Svetlina не е най-важното имам доста по важни неща от това.
-1 Исках това изобщо да не се случва защото зная какво е това.
-2 Исках тази деклерация да се внесе от ДПС а не от СДС.
-3 Исках тази деклерация да бъде подкрепена и от ГЕРП.
-4 Исках и ти да си съпричастна към тази деклерация.
-5 Исках никой по никакви причини да не напуска родното си място.
Исках да мога свободно да исказвам болката и любовта си към всеки със език че всеки да ме разбере.
Исках да ти кажа че се отвращавам от тази помия наречена политика и никога няма да я накуся.
Но защо толкова късно колко хора си отидоха от този свят без да чуят едно ПАРДОН.

Svetlina искам мюжде......искам това да го прочетеш три пъти. :-* ;D

Ердоган ще посети София през пролетта

http://politics.actualno.com/news_374356.html

Offline Subeyi Kurt

• Forum fan
Ами да, в РТурция считат България за "тяхна" и това го казва още Йозал, ама това не го пише в турските сайтове, нали?!

Прокудени и изселени, от което резултатът е положителен за тях, нали?! Ако Турция беше спазвала изселническите си спогодби (А ТЯ НИКОГА НЕ СПАЗВА ДОГОВОРИТЕ СИ С НИКОЯ ДЪРЖАВА) и нямаше "желязна завеса" през комунизма, нямаше да има "прокудени и изселени", а само преместили се да живеят в друга държава, като евреите не-комунисти, напуснали България след 1949 година.

Не знам каква ти е професията но май не си следяла достатъчно или пък имаш данни от улицата. Özal  беше текнократ и слабото му място беше дипломацията и външната политика. Въпреки това никак не смятам че му е потрябвала комунистическата НРБ. По време на голямата екскурзия ректора на Анкарския Университет се изказа: Това са наши съграждани и ние сме длъжни да им помогнем. Вместо сънародници погрешно употреби израза съграждани след което му бе направена забележка от журналистите и той се съгласи че неволно е употребил този израз. Това е което сега  и ти се стараеш да спекулираш.
Резултатът от прокудването дори и да е положителен това в никакъв случай не може да оправдае бившите фашистки управници и настоящите които се ослушват за съдебен процес срещу виновните.
Въпроса за изселническите спогодби изобщо не ти е ясен. Турция винаги е настоявала за частично изселване с цел събиране на разделените семейства.
İзселването през 1950-51 бе спирано на два пъти и българското правителство бе предупредено да не пуска роми, но хитрите балканджии пак се ослушаха и границата бе затворена след като 151 000 мюсулмани вече бяха преминали границата на желязната завеса. Нима тази завеса е причината за последната кръстилка през 80'тe
Не е толкоз лесно да се отървете от отговорност. Да се надяваме че след извинението ще започнат и следствията на провинилите се. Амин!!!

Offline Svetlina

• Forum fan

Не знам каква ти е професията но май не си следяла достатъчно или пък имаш данни от улицата. Özal  беше текнократ и слабото му място беше дипломацията и външната политика. Въпреки това никак не смятам че му е потрябвала комунистическата НРБ. По време на голямата екскурзия ректора на Анкарския Университет се изказа: Това са наши съграждани и ние сме длъжни да им помогнем. Вместо сънародници погрешно употреби израза съграждани след което му бе направена забележка от журналистите и той се съгласи че неволно е употребил този израз. Това е което сега  и ти се стараеш да спекулираш.
Резултатът от прокудването дори и да е положителен това в никакъв случай не може да оправдае бившите фашистки управници и настоящите които се ослушват за съдебен процес срещу виновните.
Въпроса за изселническите спогодби изобщо не ти е ясен. Турция винаги е настоявала за частично изселване с цел събиране на разделените семейства.
İзселването през 1950-51 бе спирано на два пъти и българското правителство бе предупредено да не пуска роми, но хитрите балканджии пак се ослушаха и границата бе затворена след като 151 000 мюсулмани вече бяха преминали границата на желязната завеса. Нима тази завеса е причината за последната кръстилка през 80'тe
Не е толкоз лесно да се отървете от отговорност. Да се надяваме че след извинението ще започнат и следствията на провинилите се. Амин!!!

Разбира се, че е причина желязната завеса. Ако имаше свободно движение през границите и нямаше ТКЗС или насилствено отнемане на земята нямаше да е така.

А за Йозал не е лошо да пречетеш още малко, както и за изселническите спогодби.
Турция, пак повтарям, никога не е спазвала нито един договор. С това са "известни" и турските бизнесмени на запад.