Author Topic: Възродителният процес - Горчиви Спомени !  (Read 433383 times)

0 Members and 35 Guests are viewing this topic.

Offline Pomak-Spartak

• Avarage member
Помак-Спартак под колко ника смяташ да пишеш ................
Ето поредният "Балканджийски" наместник на "Петричката Врачка - Баба Ванга"!  :o
Къде си видял и разбрал, кой кой е, и с колко имена е, и е писал, като на монитора виждаш един ник!  >:(
Да не си недовиждащ, че този ник ти се привижда в многообразие или си секретен агент на всеобхватната и поредна маникалност, свързана с  Помака - Алексей Петров!  :o
От поредните Балкански простотии, смятам да си взема дълготрайна отпуска от навъдилите се провокатори в т.нар. сайт на ПОМАЦИТЕ!  >:(
Какво дириш тука, толкоз смешен човек като ТЕБ, какво се занимаваш безпричинно с другите и кой ти пречи да се подвизаваш и да не хванеш Балкана хили някъде на по-тъмно!  :o  ???
Хайде, глей си прозренията!  :D

Offline Hashashin

• Defendor of the Truth
  • Forum fan
  • Has odabaşi
Това че не си достоен да носиш името на великия Спартак едно на ръка. Е това че нарушаваш постоянно правилата на форума е друго. И с вързани очи всеки що годе нормален човек ще разбере че тези три ника са на едно и също лице. По всичко е ОЧЕВАДНО! Ако обичаш недей квалифицира кой прост и кой не и недей праща хората на разни места. Такива като тебе пращаха навремето помаците в нашия Балкан, аман от възродители!!! До колкото знам персоналните нападки също са забранени в този форум а аз тук вече получих няколко обиди- цитирам "балкански простотии, провокатор, смешен човек" Балкана може да го хванеш ти сега като си в дълга отпуска белким ти се проясни съзнанието Спартак ли си, Помак ли си или си Драмски! Успех! ;)

Offline Hadj

• Adviser
  Съмнявах се че балканджията говори  измишльотини ,ама кото прочетох  какво е написал за 1912-13  г.-как турците са клали помаци се убедих че човека си говори пълни глупости.Гчедам и невярвам да очите си.Този човек ще започне да ни внушава да се съмнямаме в спомените които са ни оставили нашите деди.Дали пък аз не съм сънувал че съм от Срадните Родопи  и   това което съм зъписал от чичето на баща ми /свидетел на събитията/ не е истина?Дали не е вярно че по-голяма част от помаците са приютени в Турция за да се спасят от издевателства и покръствания?Явно е вдъхновен от онези които винаги са говорили вместо нас.

Пламен Пасков

• Guest
             ФЕДЕРАЦИЯ " СПРАВЕДЛИВОСТ-БЪЛГАРИЯ "

Д Е К Л А Р А Ц И Я
  до НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ, Осъждаща насилствената асимилация на българските мюсюлмани

Ръководството на Федерация "Справедливост-България" и нейните членове и симпатизанти,вземайки предвид липсата на давност по отношение на престъпления срещу човечеството, изпълнението на Рамковата конвенция за защита на националните малцинства,развитието на отношенията на толерантност между етносите в Република България, и изчистването на името на страната ни пред европейската и световната общественост     З А Я В Я В А М Е :
1. Осъждаме категорично асимилационната политика на тоталитарния режим спрямо мюсюлманското малцинство в Република България,включително и т. нар. Възродителен процес!
Къдри, проблемът ви е, че го няма субекта на осъждането: вече 20 години и кусур такъв политически субект като тоталитарен режим няма!
Има БКП, дето стана на БСП (ей на - легнаха и заспаха комунисти една нощ, а на другата сутрин се събудиха социалисти, ако си спомняте), и комунистическото им отродие: ДПС. И за двете организации мюсюлманите гласуват анблок вече 20 и кусур години. Въпреки, че именно те бяха стратезите, ръководителите и изпълнителите на възраждането.
Тогава?
Какво излиза?
2. Обявяваме прогонването на 400 000 български граждани от турски произход през 1989 г. за форма на етническо прочистване,извършено от Тоталитарния режим!
Къдри, малка корекция: около 320,000, от които в близките 1-3 месеца се върнаха обратно повече от половината.
И България всъщност не ги е гонила. Най-малкото, защото нямаше сметка от това.
Гонеха ги емисарите (чуждите, ако не знаете), спекулирайки с политическата обида от преди 5 години.
България само отвори границите.

3. Призоваваме българското правосъдие и главният прокурор на Република България да възобновят делото срещу виновниците за т. нар. Възродителен процес. Опитът да се покрие с давност, прехвърля вината от конкретните виновници върху целия български народ!
Тука не си прав.
Не може, защото главния прокурор се прави на сътрудник на ДПС, БСП и олигархия, да ви е виновен целокупния български народ.
Иначе аз само бих се равдал, ако такъв процес има и политическите наследници на виновниците си понесат вината.
Това само ще очисти политически небосклон на България от хидрата БКП-БСП-ДПС и отродия.

Offline Pomak-Spartak

• Avarage member
За големо успокоение на "Балканските Нео-Възродители" , като големи познавачи на Помаците и Възродителния процес, както и процесите след него, от туй насетне взимам да се определям за ТУРЧИН и отивам на дълга разходка по Турските Националистически Форумни Балкани, да развеваме новото знаме на Балканския шовинизъм!   :D  8)

Offline Hat

• Moderator
  Съмнявах се че балканджията говори  измишльотини ,ама кото прочетох  какво е написал за 1912-13  г.-как турците са клали помаци се убедих че човека си говори пълни глупости.Гчедам и невярвам да очите си.Този човек ще започне да ни внушава да се съмнямаме в спомените които са ни оставили нашите деди.Дали пък аз не съм сънувал че съм от Срадните Родопи  и   това което съм зъписал от чичето на баща ми /свидетел на събитията/ не е истина?Дали не е вярно че по-голяма част от помаците са приютени в Турция за да се спасят от издевателства и покръствания?Явно е вдъхновен от онези които винаги са говорили вместо нас.
Ако беше само той с мед да го намажеш.Колко са много тези,които говорят вместо нас дори и тук в сайта не искам и да мисля,става ми мьчно от факта,че това са добре обучени хора и много от четящите,като гости сайта помаци ще си правят погрешни изводи относно  произхода,житието и битието на помаците.Има много хора сега проглеждащи на които не им трябва много,за да преминат на отсрещният бряг.

Offline isa71

• Forum fan

Гонеха ги емисарите (чуждите, ако не знаете), спекулирайки с политическата обида от преди 5 години.
Тука не си прав.[/color]
тука абсолютно бъркаш,идваха милиционерите даваха червените паспорти и казваха-за 2часа да се напусне страната.аз съм свидетел на това

Пламен Пасков

• Guest
тука абсолютно бъркаш.89 год. месец-май ,идваха милиционерите по къщите ,даваха червените паспорти и казваха-за ,,2 часа да си напуснал страната,,
аз лично съм свидетел на това.
Това къде точно се е случвало?
Явно нещата са ставали по различен сценарий в различните краища на страната. Особенно, ако е имало някакви местни политически натегачи, които са се правили на много активни и верни на БКП.
На мен са ми разказвали за Средните Южни Родопи, че хората не са искали, но са ги заплашвали да си тръгват, и са търсили помощта на граничари и други военни. Знам, че звучи невероятно, но лично аз на този конкретен човек му вярвам.

Offline isa71

• Forum fan
у нас пасков ,в хасково ,със един мои приятел,и със дядо ми
и със много комшии и приятели

Ghost

• Guest
Колко са много тези,които говорят вместо нас дори и тук в сайта не искам и да мисля,става ми мьчно от факта,че това са добре обучени хора и много от четящите,като гости сайта помаци ще си правят погрешни изводи относно  произхода,житието и битието на помаците.Има много хора сега проглеждащи на които не им трябва много,за да преминат на отсрещният бряг

Много точна диагноза. И това са най-често агенти, които са внедрени тук за да сплашват помаците относно техния произход и минало. Това са същите онзи възродители, те ни вадят арабски произход, кръвно сближаване с турците, ненавист към България и това само да се внушава на младите помаци, че те не са българи и че нямат право да имат претенции към държавата България. Всичко това се прави с цел помаците пак да сме под натиск и да не можем да си покажем носовете в обществото. Този сайт е прекрасно потвърждение.

Пламен Пасков

• Guest
у нас пасков ,в хасково ,със един мои приятел,и със дядо ми
и със много комшии и приятели
На вас ви вярвам...

Offline Hashashin

• Defendor of the Truth
  • Forum fan
  • Has odabaşi
Ако беше само той с мед да го намажеш.Колко са много тези,които говорят вместо нас дори и тук в сайта не искам и да мисля,става ми мьчно от факта,че това са добре обучени хора и много от четящите,като гости сайта помаци ще си правят погрешни изводи относно  произхода,житието и битието на помаците.Има много хора сега проглеждащи на които не им трябва много,за да преминат на отсрещният бряг.
До Хадж и Хат. Драги мои съфорумници, може би вие ще отречете че редовната османска войска е подложила на кърваво наказание някой от покръстените села, поради това че са се отметнали от исляма, а в Шариата за отмятане на исляма се дава смъртно наказание. Можете ли да отречете това? Да много народ е бягал в Турция, подплашени от издевателствата на ВМРО, части на българската редовна армия и Българската православна църква. Когато бурята е отминала голяма част от тях са се върнали. Проворете лично, ако искате на терен каква е била съдбата на доста помашки села чийто жители са били покръстени насила и са останали по родните си места, идете и питайте какво са им сторили османските войници, наказвали са ги като отметници от исляма. Грозно и грешно е да се отрича истината и да се заменя с лъжи. Защо мислите, че и до ден днешен повечто помаци в източните и средни Родопи не обичат турците? Или ще кажете, че има голяма обич и любов между тях? Казвам повечето а не всичките, защото винаги има изключения. Показателно е село Богутево, от където е рода на нашия уважаван член Иса. Цялото село бяга в Турция, а по-късно почти всички се завръщат нелегално през границата в България. Така, че Хадж и Хат не говорете врели некипели моля ви!

Offline Hashashin

• Defendor of the Truth
  • Forum fan
  • Has odabaşi
Къдри, проблемът ви е, че го няма субекта на осъждането: вече 20 години и кусур такъв политически субект като тоталитарен режим няма!
Има БКП, дето стана на БСП (ей на - легнаха и заспаха комунисти една нощ, а на другата сутрин се събудиха социалисти, ако си спомняте), и комунистическото им отродие: ДПС. И за двете организации мюсюлманите гласуват анблок вече 20 и кусур години. Въпреки, че именно те бяха стратезите, ръководителите и изпълнителите на възраждането.
Тогава?
Какво излиза?Къдри, малка корекция: около 320,000, от които в близките 1-3 месеца се върнаха обратно повече от половината.
Тука не си прав.
Не може, защото главния прокурор се прави на сътрудник на ДПС, БСП и олигархия, да ви е виновен целокупния български народ.
Иначе аз само бих се равдал, ако такъв процес има и политическите наследници на виновниците си понесат вината.
Това само ще очисти политически небосклон на България от хидрата БКП-БСП-ДПС и отродия.
Пламене айде недей и ти да говориш глупости. Помня много ясно, че турците ги гонеше именно България. Хората със сълзи на очи се разделяха с близките си и с родните си места. Помня че им даваха минимален срок да се изнесат, беше ужас и плач. Помнякак изгониха комшиите ни- турци, така че недей да вменяваш, че аджеба друг бил гонил турците. Това е една от големите грешки в историята и едно своего рода етническо прочистване, няма какво да се лъжем. Хората се страхуваха, правеха съпоставки с депортирането на евреите. Беше нещо УЖАСНО!

Offline Hat

• Moderator
Тогава?
Какво излиза?Къдри, малка корекция: около 320,000, от които в близките 1-3 месеца се върнаха обратно повече от половината.
Тука не си прав.
Моите уважения Докторе от това,което си написал проличава едностранчивото ти обучение.Не е кьсно да наваксаш сайта не е чудесен извор от който да пиеш вода на воля.Но колкото и вода да изпиеш сьмнявам се да коригираш разбиранията си относно помаците.Очите и ушите ти са изгубили част от истинското си предназначение т.е.мозакьт ти е промит до болка и ще е твьрде кьсно.Може би сгреших, хората казват по добре кьсно отколкото никога.Аз обаче не вярвам.

Пламен Пасков

• Guest
Пламене айде недей и ти да говориш глупости. Помня много ясно, че турците ги гонеше именно България. Хората със сълзи на очи се разделяха с близките си и с родните си места. Помня че им даваха минимален срок да се изнесат, беше ужас и плач. Помнякак изгониха комшиите ни- турци, така че недей да вменяваш, че аджеба друг бил гонил турците. Това е една от големите грешки в историята и едно своего рода етническо прочистване, няма какво да се лъжем. Хората се страхуваха, правеха съпоставки с депортирането на евреите. Беше нещо УЖАСНО!
Петре, когато вървеше този процес, аз бях на 24 години, ти си бил 3-4, най-много 5.
Искаш да ми кажеш, че по-добре си видял и разбрал това, което ставаше, във всичките му детайли, в такава крехка възраст ли?
Тогава протичаха страшно много процеси, като "Екскурзията" беше само предпоследният акорд. Защото последният беше след това завръщането на повече от половината, разочаровани от очакванията си в Турция.
Процесите бяха на саботажи, на палене на ниви, на унищожаване на народно имущество, на саботиране на ходенето на работа, на закани, на етническо напрежение, на създаване, активация и пропаганда от страна на ТНОДБ, на огромни опашки за получаване на международни паспорти с мотива "на екскурзия в ТУРЦИЯ".
Аз нямах международен паспорт тогава.
Нямаха и 95-98% от останалите българи.
Турците обаче искаха, получиха и ги използваха.

Ако паспортните служби или други представители на милицията тогава са им ги давали с думите: " и да 2 часа, или 2 дена да си се изнесъл от България", то това си е било лично тяхното мнение.
Емоционално локално отношение, а не политиката на държавата.
Защото аз много добре знам и помня, че наличието на международен паспорт даже и тогава изобщо не задължаваше притежателя му да напусне страната в какъвто и да е срок.
Имаше ограничения за действието и влизането в сила на визата.
А визите издаваше не България, а Турция.

Всичко, което казваш за големия емоционален градус тогава е многократно и напоително разказвано, показвано и освещаване.
Вярно е, не го отричам. Аз съм бил свидетел на всичко това и бях в съзнателна 24 годишна възраст, а не дете.
Но не е вярно, че България като държава и като държавна политика ги е изгонвала.
Пак повтарям - не защото комунягите нещо се бяха загрижили за човека като такъв или им се е събудил морала, а просто защото нямаха сметка от това.
Народната (тогава) икономика понесе колосални загуби във връзка с тази "екскурзия".
Сред тези райони обаче шетаха едни други емисари. Които даже слагаха отметки на вратите на тези къщи и семейства, които трябваше да се изнесат.
И с тях не се спореше.
А българската държава и нейните органи тогава не направиха нищо, за да защити хората или да даде някакви по-човешки релси на емигрантите.
Напомням нещо много важно: Екскурзията беше не 5 дни, не 5 седмици, даже не и 5 месеца след Възродителния...
Екскурзията беше 5 години след това!
Замисли се над това!
Време, което предполага много повече подготовка, отколкото емоции!
Подготовка не от България, казах вече защо.