......... българите винаги са считали и считат помаците и турците за един народ ? НЕ е лъжа ! Патилата и на помаците и на турците в България е една ! ... да ни сплотява, а не да ни разединява, ...... старите хора, независимо какви са все турци се броят, какво лошо има ? ... двата народа братски си помагат през събитията от 1912-1913 г. ..... да вкарат връжда между помаци и турци, ...... за да не станем за смях пред всички, .....
"Сюлемане", мислем, че точно за това става въпрос, но ...!
Поради това, че горе се говори за два народа, никъде още по-нагоре не се вижда къде са упоменати тези Два народа, или една народност и един друг етнос, или още по-точно изречено - една народност и една друга общност, тази на Помаците, която я няма никъде, дори и като казват по новому "българи-мюсюлмани"!
Затова казвам, че спрямо онзи неизвестният народ, етнос или общност наречена "Помаци", то интересите и на по-голяма част от братския "Български народ" и на братския "Турски народ" съвпадат, т.е. да ги няма изобщо ни в списъци, ни в декларации, та затова пък и не трябва да има сръдни между тези два братски народа "Българския" и "Турският", че се уеднаквяват "Помаците", като единствено идентичен на "Турският"!
И затова, "Етно-българите" да не обвиняват никой, че някой иска да "турцизира" Помаците, като те самите го приемат за такъв!
Вижте подробно текста на всички декларации и ще видите неизвестното "П", има ли го или го няма, или хайде за угода друга , неизвестното "Б-М" има ли го, или го няма, тъй че, хвала пак на "Турците"!
Иначе, не знам отговора на "Сюлеманката" какъв ще е, примерно, ако аз се определя като единствен останал единичен екземпляр от народа на "Помаците" или от народа на "Марсиянците", дали няма да ме приравни или уеднакви пак с народа на "Турците" или с народа на "Българите", или пък с народа на онези "Невидимите-Известни"!
Защото аз ще го приема за такъв, какъвто той си се счита, дори и за Турчин или за Българин, ако сам се определя за такъв, но ако аз искам и той да не ме изключва или да ме приема, за такъв какъвто аз си се считам, дори и от народа на онези "Изгубените-Невидими-Помаци", то следва ли да е сърдит толкоз много, ако не съм и толкоз ГМО-чист като представител на другите два най-Велики народа на света, този на Туркията и този на Болгарията!