Author Topic: Възродителният процес - Горчиви Спомени !  (Read 423820 times)

0 Members and 41 Guests are viewing this topic.

Offline ASH

• Member
  • **
РАСАТЕ АЗ ТИ СЕ ЧУДЯ ЩО ЗА АКЪЛ ИМАШ ПРАВИШ МИ ЕДНИ И МИ РАЗВИВАШ ЕДНИ НЕВЕРНИ РАЗТЕГАТЕЛНИ И ФАЛШИВИ ТЕОРИЙ ПИШЕШ ГИ ТАКИВА КАКВИТО СА ТИ УГОДНИ НА ТЕБ.АЗ ПО ГОРЕ БЯХ ПИСАЛ ЧЕ НЕ СЕ ВЛКЮЧВАМ ВЪВ ТОЗИ САЙТ САМО ЗАРАДИ ТАКИВА ХОРА КАТО ТЕБ ПРОСТО ПРИЗОВАВАМ ВСИЧКИ ПОМАЦИ НЕ МУ ОБРЪЩАЙТЕ ВНИМАНИЕ НЕ КОМЕНТИРАЙТЕ МУ КОМЕНТАРИТЕ КАКТО НЕГОВИТЕ ТАКА И НА ОСТАНАЛИТЕ КАТО НЕГО.ОТНОСНО ЗАДАДЕНИЯТ МИ ВЪПРОС РАСАТЕ ЗА КЛЕВЕТАТА ТВОЯ ЗА МЕДКАТА ЧЕ ТОЙ РАЗВИВАЛ ТЕОРИЙ ЗА АРАБСКИЯТ ПРОИЗХОД НА ПОМАЦИТЕ НЯМА КАТЕГОРИЧЕН ОТГОВОР ТОЧНО КЪДЕ И КОГА  МНОГО Е ПО ЛЕСНО Е ДА  СЕ ОКЛЕВЕТИ ЕДИН ПОМАК И ДА СЕ ОМЪРСИ  НО ЗА РАЗЛИКА ОТ ТЕБ РАСАТЕ ПОМАЦИТЕ СА ЧЕСТНИ И ДОБРО СЪВЕСТНИ  ТЕ ИМАТ МОРАЛНИ ЦЕННОСТИ ДОКАТО ТИ И ТВОИТЕ ХОРА КОИТО ТИ ПРИГЛАСЯТ ВЪВ НАЦИОНАЛ -ШОВИНИСТИЧЕСКИЯТ ХОР ВКУПОМ ТВЪРДИТЕ ЧЕ ПОМАЦИТЕ СА БЪЛГАРИ .И АЗ ПО ГОРЕ СЛЕД КАТО СМЕ БЪЛГАРИ  ТИ БЯХ ЗАДАЛ ВЪПРОСА ЗАЩО Е ИМАЛО ТОЛКОВА ЖЕСТОКИ И ПРЕСТЪПНИ ПРОЦЕСИ ОТ БЪЛГАРСКИТЕ ПРАВИТЕЛСТВА СПРЯМО НАС ОЩЕ ПОВЕЧЕ ЧЕ ТИ ВЪВ ТВОЯТ КОМЕНТАР МИ ПРЕВЕЖДАШ ПРИМЕРИ  РАЗНИ СЪС ВОЛЖКА БЪЛГАРИЯ И ЛИВАН МНОГО НАДАЛЕКО ОТИВАШ ВЪВ ЛИВАН,КЪДЕТО НЕ МЕ ИНТЕРЕСУВА ВЪОБЩЕ НИТО ВОЛЖКА НИТО ЛИВАН,НА МОЯТ ВЪПРОС НЯМАШ КАТЕГОРИЧЕН ОТГОВОР. РАСАТЕ НАПРАВО ТЕ СЪЖАЛЯВАМ  КАК МОЖЕ ДА СЕ ИЗДАВАШ И ДА СЕ САМО УНИЖАВАШ СЪС ТВОЕТО ТВЪРДЕНИЕ "РАЗБЕРЕТЕ ИМЕНАТА НЯМАТ НИЩО ОБЩО СЪС РЕЛИГИЯТА "ХАХАХАХА БИХ ТИ ПРЕПОРЪЧАЛ ДА ЗАВЪРШИШ  ДУХОВНА СЕМИНАРИЯ АКО ТАМ НЕ ТЕ ПРИЕМАТ МОЖЕШ ДА КАНДИДАТСТВАШ ВЪВ ВИСШИЯТ МЮСЮЛМАНСКИ ИНСТИТУТ САМО ЧЕ ТАМ ЩЕ ТЕ ПРИЕМАТ 100% АКО СИ СЪС МЮСЮЛМАНСКО ИМЕ ,АКО И ТАМ ТИ ОТКАЖАТ ВСЕ ПАК  ЩОТО ТЕ ЗНАЯТ МНОГО  ДОБРЕ СВЪРЖИ СЕ СЪС ТИБЕТСКИЯТ ДИСИДЕНТ ДЕ ЛАЙ ЛАМА НО ПРИ ВСИЧКИ СЛУЧАИ ТРЯБВА ДА СЕ ЗАПОЗНАЕШ ОСНОВНО ПОНЕ СЪС ЕДНА РЕЛИГИЯ ЖАЛКО Е ЧЕ НЕ  ЗНАЕШ ЧЕ ИМЕНАТА ИМАТ ОБЩО СЪС РЕЛИГИЯТА И СЪС ЕТНИЧЕСКАТА ПРИНАДЛЕЖНОСТ. РАСАТЕ ЗА МЕН Е ВАЖНО ЕДНО ЧЕ ЕДИНСТВЕНО ТУК ВЪВ  НАШАТА РОДИНА БЪЛГАРИЯ СЕ ВОДИ ТАКАВА ГАДНА КОМУНИСТИЧЕСКО АТЕИСТИЧНО ШОВИНИСТКА ПОЛИТИКА СПРЯМО ИЗОБЩО  ВСИЧКИ МАЛЦИНСТВА НЕ СИ МИ ОТГОВОРИЛ  ЩЕ ПОМОГНЕШ ЛИ НА ХОРАТА НАРИЧАЩИ СЕБЕ СИ ПОМАЦИ НО СА СЪС БГ ИМЕНА И ВЯРА ДА ГИ ПОГРЕБВА ПОП.ПИТАМ ТЕ ЗАЩО ТРЯБВА ДА СЕ ЧУВСТВАМ ЧУЖДЕНЕЦ ВЪВ СОБСТВЕНАТА МИ РОДИНА КАТО ПОСТОЯННО МИ СЕ НАТЯКВА ЧЕ СЪМ БИЛ БЪЛГАРИН.АЗ ИМАМ НЯКОЛКО ГРАЖДАНСТВА  ФРЕНСКО;ГЕРМАНСКО И ИСПАНСКО ТАМ СЕ ЧУВСТВАМ МНОГО ПО СПОКОЕН ЗАЩОТО ТАМ ХОРАТА НЕ ГИ ИНТЕРЕСУВА ПОМАК ЛИ СЪМ КАКЪВ СЪМ  ,ТАМ НИКОЙ НЕ МИ КАЗВА ТИ СИ ФРАНЦУЗИН;ГЕРМАНЕЦ;ИСПАНЕЦ. ТАМ ХОРАТА СА ИСТИНСКИ ЕВРОПЕЕЙЦИ ДОКАТО ТУК ВИЕ БЪЛГАРИТЕ НИТО МАНТАЛИТЕТА СИ ЩЕ ПРОМЕНИТЕ НИТО НАЧИНА СИ НА МИСЛЕНЕ ЩЕ ПРОМЕНИТЕ ВИЕ СИ ИМАТЕ ГАНЬОВСКИЯТ НАЧИН НА МИСЛЕНЕ И ПРЕДРАЗСЪДЪЦИ . ТОЛКОВА ЛИ ВЕ ПРИТЕСНЯВА  ПРОИЗХОДА НА ПОМАЦИТЕ ЩЯХ ДА СЕ ГОРДЕЯ АКО ПРОИЗХОДА МИ Е НАИСТИНА ОТ АРАБСКИЯТ СВЯТ ; ЩЯХ ДА СЕ ГОРДЕЯ АКО ПРОИЗХОДА НИЕ ОТ ЗАПАДНА ЕВРОПА .НО КАКТО СА КАЗАЛИ ХОРАТА РОДИНА И РОДИТЕЛИ НЕ СЕ ИЗБИРАТ ОТ СТРАНА НА НОВОРОДЕНИЯТ ГРАЖДАНИН НА ТАЗИ ПЛАНЕТА ЗЕМЯ.ЗА ВАС ТЕМАТА ЗА ПРОИЗХОДА И ЕТНИЧЕСКАТА ПРИНАДЛЕЖНОСТ НА ПОМАЦИТЕ ЛИ Е НАЙ ВАЖНА ЗАСРАМЕТЕ СЕ  БЪЛГАРИ НЕ ВИЖДАТЕ ЛИ СТАНДАРТА НА ЖИВОТА ВИ ЧЕ ПОВЕЧЕ ОТ 2,000 000 СА ЗДРАВНО НЕОСИГУРЕНИ,НА ПРАКТИКА ЛИШЕНИ ОТ ЛЕЧЕНИЕ;НИМА НЕ ВИЖДАТЕ ЧЕ ВСЕ ПОВЕЧЕ И ПОВЕЧЕ  ИМА  ЖЕРТВИ ПО ПЪТИЩАТА;НЕ ВИЖДАТЕ ЛИ ЧЕ СЕ ШИРИ ВАШАТА ЧЕРВЕНО ОЛИГАРХИЧНА И ПРЕСТЪПНА КОРУПЦИЯ;НИМА НЕ ВИЖДАТЕ ЧЕ НАШАТА РОДИНА СИ НЯМА СВОЯ СВОБОДНА И НЕЗАВИСИМА ПОЛИТИКА ВИЕ И БЪЛГАРСКИТЕ ПРАВИТЕЛСТВА СА СВИКНАЛИ ДА СЕ ГЪЗЯТ НА ПО  ГОЛЕМИТЕ ОГЪЗИХА СЕ НА СССР ПРОПАДНА,;ОТ НАЙ ГОЛЯМИТЕ КОМУНИСТИ СТАНАХТЕ НАЙ ГОЛЯМИТЕ ДИВИ И АМОРАЛНИ КАПИТАЛИСТИ;НИМА НЕ ВИЖДАТЕ ЧЕ НАРОДА ИЗБЯГА ПО ЧУЖБИНА;НИМА НЕ ВИЖДАТЕ РАЗНИТЕ ПРИЗИВИ НА УЧЕНИ ОТ БАН ДА ПРЕДУПРЕЖДАВАТ БЪЛГАРСКИТЕ ПРАВИТЕЛСТРА ДА ВНИМАВАТ СЪС ДЕМОГРАФСКИЯТ СРИВ ,ПАК ПО СТАТИСТИКА НА БАН ВИЕ БЪЛГАРИТЕ ЩЕ СТЕ МАЛЦИНСТВО ЩЕ ИЗЧЕЗНЕТЕ КАТО ПЕЧЕНИГИТЕ ЕТО ТОВА Е СТРАШНО РАСАТЕ МЯСТОТО ТИ НЕ Е ТУК ВЪВ ТОЗИ ПОМАШКИ САИТ.АКО СИ БЪЛГАРИН И ТЕ БОЛИ ЗАЩОТО ,МЕН МНОГО ПОВЕЧЕ МЕ ТРЕВОЖАТ ТЕЗИ ПРОБЛЕМИ ОТ КОЛКОТО РАСАТЕ ДАЛИ Е ИСТОРИК;БЪЛГАРИН И ПРОИЗХОДА АМА ВЪОБЩЕ НЕ МЕ ИНТЕРЕСУВА.ИНТЕРЕСУВА МЕ ЕДНО ВСИЧКИ ГРАЖДАНИ НА РОДИНАТА НИ БЪЛГАРИЯ ДА ЖИВЕЯТ ЗАЕДНО ДА СИ СПОДЕЛЯТ МЪКИ И РАДОСТИ ДА РАБОТЯТ ЗА ДОБРОТО НА РОДИНАТА НИ.

Offline ibrahim65

• Moderator
Rasate-Асане защо ли никой не ти вярва тук. :D

„Когато преди 14 години проведохме едно голямо изследване в Родопите, излезе че 33 % от помаците се самоопределят като българи, 5 % като турци и 62% като други.

Сега от изследването, което направихме през м.г. на нагласите  - от НБУ и „Алфа Рисърч“ процентите не се получиха много различни. Като българи се самоопределиха 26%, турци – 5 %, другите обаче нараснаха на към 69%.

Теориите за помашки етнос тя се разделя на две групи – едните допускат българска връзка: за тракийския произход, прабългарска теория, непожелали да се покръстят при цар Борис и волжо-камската теория за дошли от поречието на Волга българи мюсюлмани.
Другите две теории арабската и печенежко – куманската теория отхвърлят българска връзка, тоест визират протурски произход. „Ако само тези теории циркулираха нямаше да има проблем. Проблемът е в резултатите от преброяването.
Разликата от отговорите от цяла България и районите с помаци по отношение на неопределилите се по етнос религия и език. Ако в България по етнос неопределилите се са 10 %, в Смолянко са 23%, по език в страната – 10%, в Смолянско те са 21.4%, по религия неопределилите са 27%, в Смолянско те са 50% половината от Смолянско не се е самоопределило по религия.

Offline botev

• Forum fan
    • Истинските майни!
Ботев Ботев много ти е грешна информацията за помаците.Едва ли ще срещнеш между помаците човек с основно образование.
Айде да не спорим щото всеки ден си имам вземане даване с около стотина от вашия ''вид''! ;) А това, че все повече от ''вашите'' имат образование е вярно и похвално - това е решението. Аз лично съм приятел с един професор-доктор от вашите - дето са наши и трябва да ти кажа, че толкова умен и еродиран човек рядко се среща!!!! Затова се и учудвам на тоя форум!-ще рече човек, че живее в друга държава!!!! :D Дорде се ровим в близкото минало, нищо добро и градивно не ни чака! Хубавото е че младите хич не ги е еня и си живеят заедно! ;)

Offline KaraIbrahim

• Moderator
  Че то и ние,не толкова младите също си живеем заедно  ;D

Offline Seliam-hodja

• Avarage member

Offline havaika

• Adviser
  • "Изчистването на мюсюлманите по икономически причи
    • http://www.temanews.com/index.php?p=tema&iid=229&aid=5676
http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=183180
Убивани ли са турски бебета, търсят в Разград
Вярно ли е, че преди близо 20 г. в разградската болница медицински екипи умишлено са причинявали на туркини безплодие и са оставяли новородени турчета да умрат.

Тези твърдения на депутата от ГЕРБ Лъчезар Иванов ще проверява прокуратурата в Разград. Новоизбраният заместник-председател на парламента заяви преди време в лично мнение за “24 часа”, че това се е случвало, докато е бил доктор в града. Той лично видял как завързали маточните тръби на туркиня, за да не ражда повече. В друг случай акушерки зарязали новородено с тежки проблеми, защото било “поредното турче”.

По време на изборната кампания Иванов повтори думите си пред Нова телевизия.

“Проверяваме всички лекари и сестри, които през 1989 и 1990 г. са работили в акушеро-гинекологичното отделение на разградската болница. Изискахме журналите и ще проследим екипите, с които е работил д-р Лъчезар Иванов на операции. Той самият също ще бъде разпитан”, обясни наблюдаващият прокурор от Окръжна прокуратура Милена Пенчикова.

Проверката е разпоредена от Върховната касационна прокуратура. Тя трябва да приключи в началото на август.

“Нека прокуратурата си свърши работата. Политиците не трябва да се месим. Аз съм съобщил само неща, на които съм бил свидетел. За тези 2 г. в разградската болница аз нямам починало бебе”, коментира вчера д-р Иванов.

“Тези твърдения не отговарят на истината и са абсолютно недопустими от медицинска и човешка гледна точка”, заяви вчера завеждащият акушеро-гинекологичното отделение в болницата от 1963 до 1991 г. д-р Емил Димитров. Той отрече да е имало различие в отношението към децата от друг етнос. По онова време смъртен случай на дете се разглеждал от специална комисия и при лекарска вина имало наказания.

“Тогава в отделението имаше двама лекари от турски произход - д-р Тетева и д-р Алиева, половината акушерки също бяха от турски произход. В раждания и операции са работили смесени екипи и не беше възможно да се делят жените по етнически принцип”, добави д-р Димитров. Той определи обвиненията на Иванов като налудничави.

Offline Rasate

• Forum fan
  • Българите носят произходът си- в своето име.
РАСАТЕ АЗ ТИ СЕ ЧУДЯ ЩО ЗА АКЪЛ ИМАШ ПРАВИШ МИ ЕДНИ И МИ РАЗВИВАШ ЕДНИ НЕВЕРНИ РАЗТЕГАТЕЛНИ И ФАЛШИВИ ТЕОРИЙ ПИШЕШ ГИ ТАКИВА КАКВИТО СА ТИ УГОДНИ НА ТЕБ.АЗ ПО ГОРЕ БЯХ ПИСАЛ ЧЕ НЕ СЕ ВЛКЮЧВАМ ВЪВ ТОЗИ САЙТ САМО ЗАРАДИ ТАКИВА ХОРА КАТО ТЕБ ПРОСТО ПРИЗОВАВАМ ВСИЧКИ ПОМАЦИ НЕ МУ ОБРЪЩАЙТЕ ВНИМАНИЕ НЕ КОМЕНТИРАЙТЕ МУ КОМЕНТАРИТЕ КАКТО НЕГОВИТЕ ТАКА И НА ОСТАНАЛИТЕ КАТО НЕГО.ОТНОСНО ЗАДАДЕНИЯТ МИ ВЪПРОС РАСАТЕ ЗА КЛЕВЕТАТА ТВОЯ ЗА МЕДКАТА ЧЕ ТОЙ РАЗВИВАЛ ТЕОРИЙ ЗА АРАБСКИЯТ ПРОИЗХОД НА ПОМАЦИТЕ НЯМА КАТЕГОРИЧЕН ОТГОВОР ТОЧНО КЪДЕ И КОГА  МНОГО Е ПО ЛЕСНО Е ДА  СЕ ОКЛЕВЕТИ ЕДИН ПОМАК И ДА СЕ ОМЪРСИ  НО ЗА РАЗЛИКА ОТ ТЕБ РАСАТЕ ПОМАЦИТЕ СА ЧЕСТНИ И ДОБРО СЪВЕСТНИ  ТЕ ИМАТ МОРАЛНИ ЦЕННОСТИ ДОКАТО ТИ И ТВОИТЕ ХОРА КОИТО ТИ ПРИГЛАСЯТ ВЪВ НАЦИОНАЛ -ШОВИНИСТИЧЕСКИЯТ ХОР ВКУПОМ ТВЪРДИТЕ ЧЕ ПОМАЦИТЕ СА БЪЛГАРИ .И АЗ ПО ГОРЕ СЛЕД КАТО СМЕ БЪЛГАРИ  ТИ БЯХ ЗАДАЛ ВЪПРОСА ЗАЩО Е ИМАЛО ТОЛКОВА ЖЕСТОКИ И ПРЕСТЪПНИ ПРОЦЕСИ ОТ БЪЛГАРСКИТЕ ПРАВИТЕЛСТВА СПРЯМО НАС ОЩЕ ПОВЕЧЕ ЧЕ ТИ ВЪВ ТВОЯТ КОМЕНТАР МИ ПРЕВЕЖДАШ ПРИМЕРИ  РАЗНИ СЪС ВОЛЖКА БЪЛГАРИЯ И ЛИВАН МНОГО НАДАЛЕКО ОТИВАШ ВЪВ ЛИВАН,КЪДЕТО НЕ МЕ ИНТЕРЕСУВА ВЪОБЩЕ НИТО ВОЛЖКА НИТО ЛИВАН,НА МОЯТ ВЪПРОС НЯМАШ КАТЕГОРИЧЕН ОТГОВОР. РАСАТЕ НАПРАВО ТЕ СЪЖАЛЯВАМ  КАК МОЖЕ ДА СЕ ИЗДАВАШ И ДА СЕ САМО УНИЖАВАШ СЪС ТВОЕТО ТВЪРДЕНИЕ "РАЗБЕРЕТЕ ИМЕНАТА НЯМАТ НИЩО ОБЩО СЪС РЕЛИГИЯТА "ХАХАХАХА БИХ ТИ ПРЕПОРЪЧАЛ ДА ЗАВЪРШИШ  ДУХОВНА СЕМИНАРИЯ АКО ТАМ НЕ ТЕ ПРИЕМАТ МОЖЕШ ДА КАНДИДАТСТВАШ ВЪВ ВИСШИЯТ МЮСЮЛМАНСКИ ИНСТИТУТ САМО ЧЕ ТАМ ЩЕ ТЕ ПРИЕМАТ 100% АКО СИ СЪС МЮСЮЛМАНСКО ИМЕ ,АКО И ТАМ ТИ ОТКАЖАТ ВСЕ ПАК  ЩОТО ТЕ ЗНАЯТ МНОГО  ДОБРЕ СВЪРЖИ СЕ СЪС ТИБЕТСКИЯТ ДИСИДЕНТ ДЕ ЛАЙ ЛАМА НО ПРИ ВСИЧКИ СЛУЧАИ ТРЯБВА ДА СЕ ЗАПОЗНАЕШ ОСНОВНО ПОНЕ СЪС ЕДНА РЕЛИГИЯ ЖАЛКО Е ЧЕ НЕ  ЗНАЕШ ЧЕ ИМЕНАТА ИМАТ ОБЩО СЪС РЕЛИГИЯТА И СЪС ЕТНИЧЕСКАТА ПРИНАДЛЕЖНОСТ. РАСАТЕ ЗА МЕН Е ВАЖНО ЕДНО ЧЕ ЕДИНСТВЕНО ТУК ВЪВ  НАШАТА РОДИНА БЪЛГАРИЯ СЕ ВОДИ ТАКАВА ГАДНА КОМУНИСТИЧЕСКО АТЕИСТИЧНО ШОВИНИСТКА ПОЛИТИКА СПРЯМО ИЗОБЩО  ВСИЧКИ МАЛЦИНСТВА НЕ СИ МИ ОТГОВОРИЛ  ЩЕ ПОМОГНЕШ ЛИ НА ХОРАТА НАРИЧАЩИ СЕБЕ СИ ПОМАЦИ НО СА СЪС БГ ИМЕНА И ВЯРА ДА ГИ ПОГРЕБВА ПОП.ПИТАМ ТЕ ЗАЩО ТРЯБВА ДА СЕ ЧУВСТВАМ ЧУЖДЕНЕЦ ВЪВ СОБСТВЕНАТА МИ РОДИНА КАТО ПОСТОЯННО МИ СЕ НАТЯКВА ЧЕ СЪМ БИЛ БЪЛГАРИН.АЗ ИМАМ НЯКОЛКО ГРАЖДАНСТВА  ФРЕНСКО;ГЕРМАНСКО И ИСПАНСКО ТАМ СЕ ЧУВСТВАМ МНОГО ПО СПОКОЕН ЗАЩОТО ТАМ ХОРАТА НЕ ГИ ИНТЕРЕСУВА ПОМАК ЛИ СЪМ КАКЪВ СЪМ  ,ТАМ НИКОЙ НЕ МИ КАЗВА ТИ СИ ФРАНЦУЗИН;ГЕРМАНЕЦ;ИСПАНЕЦ. ТАМ ХОРАТА СА ИСТИНСКИ ЕВРОПЕЕЙЦИ ДОКАТО ТУК ВИЕ БЪЛГАРИТЕ НИТО МАНТАЛИТЕТА СИ ЩЕ ПРОМЕНИТЕ НИТО НАЧИНА СИ НА МИСЛЕНЕ ЩЕ ПРОМЕНИТЕ ВИЕ СИ ИМАТЕ ГАНЬОВСКИЯТ НАЧИН НА МИСЛЕНЕ И ПРЕДРАЗСЪДЪЦИ . ТОЛКОВА ЛИ ВЕ ПРИТЕСНЯВА  ПРОИЗХОДА НА ПОМАЦИТЕ ЩЯХ ДА СЕ ГОРДЕЯ АКО ПРОИЗХОДА МИ Е НАИСТИНА ОТ АРАБСКИЯТ СВЯТ ; ЩЯХ ДА СЕ ГОРДЕЯ АКО ПРОИЗХОДА НИЕ ОТ ЗАПАДНА ЕВРОПА .НО КАКТО СА КАЗАЛИ ХОРАТА РОДИНА И РОДИТЕЛИ НЕ СЕ ИЗБИРАТ ОТ СТРАНА НА НОВОРОДЕНИЯТ ГРАЖДАНИН НА ТАЗИ ПЛАНЕТА ЗЕМЯ.ЗА ВАС ТЕМАТА ЗА ПРОИЗХОДА И ЕТНИЧЕСКАТА ПРИНАДЛЕЖНОСТ НА ПОМАЦИТЕ ЛИ Е НАЙ ВАЖНА ЗАСРАМЕТЕ СЕ  БЪЛГАРИ НЕ ВИЖДАТЕ ЛИ СТАНДАРТА НА ЖИВОТА ВИ ЧЕ ПОВЕЧЕ ОТ 2,000 000 СА ЗДРАВНО НЕОСИГУРЕНИ,НА ПРАКТИКА ЛИШЕНИ ОТ ЛЕЧЕНИЕ;НИМА НЕ ВИЖДАТЕ ЧЕ ВСЕ ПОВЕЧЕ И ПОВЕЧЕ  ИМА  ЖЕРТВИ ПО ПЪТИЩАТА;НЕ ВИЖДАТЕ ЛИ ЧЕ СЕ ШИРИ ВАШАТА ЧЕРВЕНО ОЛИГАРХИЧНА И ПРЕСТЪПНА КОРУПЦИЯ;НИМА НЕ ВИЖДАТЕ ЧЕ НАШАТА РОДИНА СИ НЯМА СВОЯ СВОБОДНА И НЕЗАВИСИМА ПОЛИТИКА ВИЕ И БЪЛГАРСКИТЕ ПРАВИТЕЛСТВА СА СВИКНАЛИ ДА СЕ ГЪЗЯТ НА ПО  ГОЛЕМИТЕ ОГЪЗИХА СЕ НА СССР ПРОПАДНА,;ОТ НАЙ ГОЛЯМИТЕ КОМУНИСТИ СТАНАХТЕ НАЙ ГОЛЯМИТЕ ДИВИ И АМОРАЛНИ КАПИТАЛИСТИ;НИМА НЕ ВИЖДАТЕ ЧЕ НАРОДА ИЗБЯГА ПО ЧУЖБИНА;НИМА НЕ ВИЖДАТЕ РАЗНИТЕ ПРИЗИВИ НА УЧЕНИ ОТ БАН ДА ПРЕДУПРЕЖДАВАТ БЪЛГАРСКИТЕ ПРАВИТЕЛСТРА ДА ВНИМАВАТ СЪС ДЕМОГРАФСКИЯТ СРИВ ,ПАК ПО СТАТИСТИКА НА БАН ВИЕ БЪЛГАРИТЕ ЩЕ СТЕ МАЛЦИНСТВО ЩЕ ИЗЧЕЗНЕТЕ КАТО ПЕЧЕНИГИТЕ ЕТО ТОВА Е СТРАШНО РАСАТЕ МЯСТОТО ТИ НЕ Е ТУК ВЪВ ТОЗИ ПОМАШКИ САИТ.АКО СИ БЪЛГАРИН И ТЕ БОЛИ ЗАЩОТО ,МЕН МНОГО ПОВЕЧЕ МЕ ТРЕВОЖАТ ТЕЗИ ПРОБЛЕМИ ОТ КОЛКОТО РАСАТЕ ДАЛИ Е ИСТОРИК;БЪЛГАРИН И ПРОИЗХОДА АМА ВЪОБЩЕ НЕ МЕ ИНТЕРЕСУВА.ИНТЕРЕСУВА МЕ ЕДНО ВСИЧКИ ГРАЖДАНИ НА РОДИНАТА НИ БЪЛГАРИЯ ДА ЖИВЕЯТ ЗАЕДНО ДА СИ СПОДЕЛЯТ МЪКИ И РАДОСТИ ДА РАБОТЯТ ЗА ДОБРОТО НА РОДИНАТА НИ.

Българите това,българите онова виж Европа какво прави,виж къде са.

Първо това което казвам е истина и никого не очерням.Но разбира се трудът е много голям за да се по разровиш тук или някъде другаде за да намериш.Не желая да се защитавам за щяло и нещяло при условие ,че това не ви касае.

Чудя се вие адвокати ли сте на Метката?!

Ако не е защитавал подобна теория нека да дойде и да напише сам.Аз знам какво съм писал и то преди повечето от вас да пишат в този форум.
А до толерантността във Франция или Испания -моля те -не ги познаваш добре.Особено Испания,която е съставена от множество отделни държави съставени от народи,които говорят различни езици.Кастилският е различен от каталуснкият,и двата пък въобще нямат общо с баският.

Именно в твоята любима Западна Европа действа Инквизицията избила милиони инаковерци- евреи,мюсюлмани,катари,католици,протестанти и т.н.Именно в твоята любима Западна Европа има граждански войни на религиозна основа.

Всяка една теория се защитава,но разбира вашата защита е подобна на македонската състои се да подскачате като маймуни и да крещите в истерия-Не сме българи!Нямаме нищо общо с българите.

Разбира се никой не кара обикновеният индивид да се чувства българин-може да се чувства какъвто си пожелае.Но за всяко едно нещо си има историческа истина,която се базира на определен доказателствен материал.А какво ни говори именно този материал за помаците-че те са с български произход,като и по голямата част от населението на тази страна.

Ще ме попиташ какъв са тези източници:Това са:
-Лингвистиката
-Археологията
-Културологията
-Антропология
-Документални източници-Османският архив е един от най важните документални източници относно помаците.
-И др. инструменти на историографията.

А на какво се основават останалите теории?!
На предположения базирани на бабени приказки и на целенасочено създадени митове.

Аз бих се радвал да се сблъскаме в полето на историята,чрез защита или оборване на определени теории,но както виждам все още не намирам хора базиращи се на този тип доказателствен материал.

А до кръстилките- това е политика провеждана в определеният момент.Въз основа на политиката помаците смазват не едно или две въстания на съседите си християните по времето на Османската империя.Въз основа на политиката някой български политици са решили да "възродят" помаците към старата вяра.Не бъркай произход с политически течения.

Ще ме запиташ защо бъркам религията с политиката.Ще ти отговоря от Константин Велики религията е част от политиката.Религиите в миналото са олицетворение на съвременните партии.Вижданията са същите.

Поздрави

Offline ASH

• Member
  • **
РАСАТЕ ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ ТИ СЕ ЧУДЯ, ЩО ЗА ЧОВЕК  СИ И СИ ЗАДАВАМ ВЪПРОСА ТОЗИ ЧОВЕК ЩЕ СЕ ОСЪЗНАЕ ЛИ, ЧЕ Е ПОПАДНАЛ ВЪВ ЧУЖДИ ВОДИ И СЕ МЪЧИ КАК ДА НАПРАВИ ЗА ДА СА МЪТНИ КОЛКОТО СЕ МОЖЕ ПОВЕЧЕ ВОДИТЕ.ОТНОСНО МЕДКАТА РАСАТЕ МОГА ДА ТИ КАЖА ПЪРВО ЧЕ ТОЙ МИ Е ЛИЧЕН ПРИЯТЕЛ ОТ ДЪЛГИ ГОДИНИ,ПОЗНАВАМ ГО МНОГО ПО ДОБРЕ ОТ ТЕБ И ЗА РАЗЛИКА ОТ ТЕБ ГО ЗНАЯ НА КАКВО Е СПОСОБЕН ТОЗИ  ПОМАК МЕХМЕД БОЮКЛИ ТОЙ ЗА МНОГО ПОМАЦИ Е ПЪРВО ЧОВЕК СЪС СОЛИДЕН МОРАЛ И АВТОРИТЕТ ЗА РАЗЛИКА ОТ ТЕБ,ТОЙ Е ГОРДОСТТА ЗА ПОМАЦИТЕ ТОВА Е ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ЧЕСТЕН И ДОБРОНАМЕРЕН ЧОВЕК НИКОГА НЯМА ДА СЕ СЪГЛАСЯ СЪС ТВОЯТА КЛЕВЕТА СПРЯМО НЕГО И ВТОРО АБСОЛЮТНО ВЪВ НИКАКЪВ СЛУЧАЙ НЕ СЪМ МУ АДВОКАТ А ПРОСТО ПРИЯТЕЛ И СИ ИЗРАЗЯВАМ ВЪЗМУЩЕНИЕТО СИ ОТ ТАКИВА ХОРА КАТО ТЕБ КОИТО СИ СЛУЖАТ СЪС БИВШИТЕ КОМУНИСТИЧЕСКИ КАЧЕСТВА, А ИМЕННО ДА БЪДЕ ДИСКРЕДЕТИРАН;ОБИДЕН;УНИЖЕН И НАКЛЕВЕТЕН ЕДИН ЧЕСТЕН ЧОВЕК.КОЛКОТО ДО МОЯТА "ЛЮБИМА ЗАПАДНА ЕВРОПА"-КЪДЕТО МИ ПРЕВЕЖДАШ РАЗНИ ПРИМЕРИ ТРЯБВА ДА ТИ КАЖА ВЪОБЩЕ НЕ МЕ ИНТЕРЕСУВА ТЕЗАТА ТИ ЗА МЕН Е ВАЖНОТО ЧЕ ВЪВ МОЯТА ЛЮБИМА РОДИНА ВСЕ НЯКОЙ ТРЯБВА ДА МИ НАПОМНЯ ЧЕ АЗ ПОМАКЪТ СЪМ БИЛ "БЪЛГАРИН" ДОКАТО ВЪВ "МОЯТА ЛЮБИМА ЗАПАДНА ЕВРОПА"А БЕ ДЯВОЛ ДА ГО ВЗЕМЕ КАК ЕДИН ГЕРМАНЕЦ;ФРАНЦУЗИН;ИЛИ ИСПАНЕЦ НЕ Е ДОШЪЛ ПРИ МЕН ДА МИ НАПОМНЯ ЧЕ НЕ СЪМ ПОМАК А СЪМ ЕДИ КАКЪВ СИ.РАСАТЕ ИМЕННО ТОЗИ НАЧИН НА ВАШЕТО МИСЛЕНЕ ВИ ОГРАНИЧАВА УМСТВЕНИТЕ ВИ ВЪЗМОЖНОСТИ И ВИ ВРЪЩА НАЗАД СТОТИЦИ ГОДИНИ НАЗАД КОЕТО Е ВРЕДНО МНОГО,БИХ ТИ ПРЕПОРЪЧАЛ  НАЗАД НЕ СЕ ВРЪЩАЙ И ДА ГЛЕДАШ -ГЛЕДАЙ САМО НАПРЕД ЩОТО БЪДЕЩЕТО НИ Е НАПРЕД. РАСАТЕ ЗАСЯГАШ ВЪПРОСА ЗА ТЕОРИЙТЕ ЧЕ СЕ ЗАЩИТАВАТ  И ЧЕ СМЕ ПОДСКАЧАЛИ КАТО МАЙМУНИ И Т.Н. НО ТУК ЩЕ ТИ КАЖА САМО ЕДНО ЧЕ АЗ СЪМ БЪЛГАРИН ДО ТОЛКОВА КОЛКОТО И ТИ . НЕКА НЕ СЕ РОВИМ ВЪВ ИСТОРИЯТА НАЗАД А ДА ОСТАВИМ ХОРАТА ДА СИ ЖИВЕЯТ ТАКА КАКТО ТЕ СИ ЗНАЯТ;КАКТО ТЕ СЕ ЧУВСТВАТ И СЕ САМООПРЕДЕЛЯТ И БЕЗ ТОВА СЪМ ЧОВЕК КОЙТО МРАЗИ И НЕ МИ Е ПО ХАРАКТЕРА ДА СЕ ВРЪЩАМ НАЗАД ТО Е БИЛО НЯКОГА ;МИНАЛО И ЗАМИНАЛО ОСТАНАЛО СИ В МИНАЛОТО ВСЕКИ ИМА КАКВО ДА ПОКАЗВА И ДОКАЗВА НО НЕ Е ТОВА СМИСЪЛА И ЗНАЧЕНИЕТО ЗА ЖИВОТА НИ ВЪВ БЪДЕЩЕТО.ПАК ТЕ БИХ ПО СЪВЕТВАЛ ПО ДОБРЕ ИДИ ВЪВ ДРУГИ САЙТОВЕ ТАМ КЪДЕТО ИМА ДЕБАТИ И СЕ ВЗЕМАТ РЕШЕНИЯ КАК ДА СЕ СПРЕ ЕМИГРАЦИЯТА ;КАК ДА СЕ НАМАЛЯТ ЖЕРТВИТЕ ПО ПЪТИЩАТА;КАК ДА СЕ НАМАЛИ БЕЗРАБОТИЦАТА; КАК ДА СИ СПРЕТЕ ВАШАТА ЧЕРВЕНО КОМУНИСТИЧЕСКА И ПРЕСТЪПНА ОЛИГАРХИЯ;КАК ДА ПОМОГНЕТЕ НА ТЕЗИ КОИТО НОСЯТ БГ ИМЕНА И СПАЗВАТ ХРИСТИЯНСКИТЕ  ОБИЧАИ И ТРАДИЦИЙ ДА ГИ ПОГРЕБВА ПОПА ВСЕ ПАК СА БЪЛГАРИ РАСАТЕ МОЛЯ ТЕ ПОМОГНИ ИМ ДА НЕ ТЪРСЯТ ХОДЖИ И ИМАМИ.А ЗА ИЗТОЧНИЦИТЕ ГИ ЗНАЯ МНОГО ДОБРЕ НО ПАК ТИ КАЗВАМ ОСТАВИ МИНАЛОТО ГЛЕДАЙ БЪДЕЩЕТО  ЗАЩОТО СТАВАШ СМЕШЕН СЪС ТВОЯТА ТЕОРИЯ И ТЕЗА ЕХ ВЯРНО Е МОЖЕ БИ СИ РЕШИЛ ТУК ВЪВ ТОЗИ САИТ ДА СЕ ИЗЯВИШ ПОНЕЖЕ ВЕЧЕ ПОЧТИ НИКОЙ НЕ ТИ ОБРЪЩА ВНИМАНИЕ И КАКВО ЛИ СИ ВИКАШ ДАЙ СЕГА ТУК В ТОЗИ ПОМАШКИ САЙТ ДА СЕ ЗАНИМАВАМ СЪС ТЕЗИ ПОМАЦИ ДА ИМ ДОКАЖА ТЕ ЧЕ НЕ СА ПОМАЦИ АМИ СА "БЪЛГАРИ" БЕЗ ДА СИ ДАВАШ СМЕТКА ОТ СТРАНИ ЧЕ ПОМАЦИТЕ ТУК НЕ ТИ ВЯРВАТ И СИ СТАНАЛ ЖАЛЪК ЗА ПОДИГРАВКА.МЪЧИШ СЕ ДА ДОКАЖЕШ НЕЩО НЕ СЪЩЕСТВУВАЩО ТВОИТЕ ТЕЗИ И ТЕОРИЙ ЗА НАС ПОМАЦИТЕ МИ ПРИЛИЧАТ КАТО НА ВРЕМЕТО ПАРТИЙНИТЕ СЕКРЕТАРИ И КОМСОМОЛСКИ КОИТО СЕ ОПИТВАХА ДА НИ ДОКАЖАТ ЧЕ КОМУНИЗЪМ ИМАЛО ГОСПОД НЯМАЛО АБСОЛЮТНО СЪЩОТО СИ И ТИ РАСАТЕ ;.ПОСЛЕДНО ТВОЕТО МЯСТО НЕ Е ТУК .

Offline Rasate

• Forum fan
  • Българите носят произходът си- в своето име.
РАСАТЕ ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ ТИ СЕ ЧУДЯ, ЩО ЗА ЧОВЕК  СИ И СИ ЗАДАВАМ ВЪПРОСА ТОЗИ ЧОВЕК ЩЕ СЕ ОСЪЗНАЕ ЛИ, ЧЕ Е ПОПАДНАЛ ВЪВ ЧУЖДИ ВОДИ И СЕ МЪЧИ КАК ДА НАПРАВИ ЗА ДА СА МЪТНИ КОЛКОТО СЕ МОЖЕ ПОВЕЧЕ ВОДИТЕ.ОТНОСНО МЕДКАТА РАСАТЕ МОГА ДА ТИ КАЖА ПЪРВО ЧЕ ТОЙ МИ Е ЛИЧЕН ПРИЯТЕЛ ОТ ДЪЛГИ ГОДИНИ,ПОЗНАВАМ ГО МНОГО ПО ДОБРЕ ОТ ТЕБ И ЗА РАЗЛИКА ОТ ТЕБ ГО ЗНАЯ НА КАКВО Е СПОСОБЕН ТОЗИ  ПОМАК МЕХМЕД БОЮКЛИ ТОЙ ЗА МНОГО ПОМАЦИ Е ПЪРВО ЧОВЕК СЪС СОЛИДЕН МОРАЛ И АВТОРИТЕТ ЗА РАЗЛИКА ОТ ТЕБ,ТОЙ Е ГОРДОСТТА ЗА ПОМАЦИТЕ ТОВА Е ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ЧЕСТЕН И ДОБРОНАМЕРЕН ЧОВЕК НИКОГА НЯМА ДА СЕ СЪГЛАСЯ СЪС ТВОЯТА КЛЕВЕТА СПРЯМО НЕГО И ВТОРО АБСОЛЮТНО ВЪВ НИКАКЪВ СЛУЧАЙ НЕ СЪМ МУ АДВОКАТ А ПРОСТО ПРИЯТЕЛ И СИ ИЗРАЗЯВАМ ВЪЗМУЩЕНИЕТО СИ ОТ ТАКИВА ХОРА КАТО ТЕБ КОИТО СИ СЛУЖАТ СЪС БИВШИТЕ КОМУНИСТИЧЕСКИ КАЧЕСТВА, А ИМЕННО ДА БЪДЕ ДИСКРЕДЕТИРАН;ОБИДЕН;УНИЖЕН И НАКЛЕВЕТЕН ЕДИН ЧЕСТЕН ЧОВЕК.КОЛКОТО ДО МОЯТА "ЛЮБИМА ЗАПАДНА ЕВРОПА"-КЪДЕТО МИ ПРЕВЕЖДАШ РАЗНИ ПРИМЕРИ ТРЯБВА ДА ТИ КАЖА ВЪОБЩЕ НЕ МЕ ИНТЕРЕСУВА ТЕЗАТА ТИ ЗА МЕН Е ВАЖНОТО ЧЕ ВЪВ МОЯТА ЛЮБИМА РОДИНА ВСЕ НЯКОЙ ТРЯБВА ДА МИ НАПОМНЯ ЧЕ АЗ ПОМАКЪТ СЪМ БИЛ "БЪЛГАРИН" ДОКАТО ВЪВ "МОЯТА ЛЮБИМА ЗАПАДНА ЕВРОПА"А БЕ ДЯВОЛ ДА ГО ВЗЕМЕ КАК ЕДИН ГЕРМАНЕЦ;ФРАНЦУЗИН;ИЛИ ИСПАНЕЦ НЕ Е ДОШЪЛ ПРИ МЕН ДА МИ НАПОМНЯ ЧЕ НЕ СЪМ ПОМАК А СЪМ ЕДИ КАКЪВ СИ.РАСАТЕ ИМЕННО ТОЗИ НАЧИН НА ВАШЕТО МИСЛЕНЕ ВИ ОГРАНИЧАВА УМСТВЕНИТЕ ВИ ВЪЗМОЖНОСТИ И ВИ ВРЪЩА НАЗАД СТОТИЦИ ГОДИНИ НАЗАД КОЕТО Е ВРЕДНО МНОГО,БИХ ТИ ПРЕПОРЪЧАЛ  НАЗАД НЕ СЕ ВРЪЩАЙ И ДА ГЛЕДАШ -ГЛЕДАЙ САМО НАПРЕД ЩОТО БЪДЕЩЕТО НИ Е НАПРЕД. РАСАТЕ ЗАСЯГАШ ВЪПРОСА ЗА ТЕОРИЙТЕ ЧЕ СЕ ЗАЩИТАВАТ  И ЧЕ СМЕ ПОДСКАЧАЛИ КАТО МАЙМУНИ И Т.Н. НО ТУК ЩЕ ТИ КАЖА САМО ЕДНО ЧЕ АЗ СЪМ БЪЛГАРИН ДО ТОЛКОВА КОЛКОТО И ТИ . НЕКА НЕ СЕ РОВИМ ВЪВ ИСТОРИЯТА НАЗАД А ДА ОСТАВИМ ХОРАТА ДА СИ ЖИВЕЯТ ТАКА КАКТО ТЕ СИ ЗНАЯТ;КАКТО ТЕ СЕ ЧУВСТВАТ И СЕ САМООПРЕДЕЛЯТ И БЕЗ ТОВА СЪМ ЧОВЕК КОЙТО МРАЗИ И НЕ МИ Е ПО ХАРАКТЕРА ДА СЕ ВРЪЩАМ НАЗАД ТО Е БИЛО НЯКОГА ;МИНАЛО И ЗАМИНАЛО ОСТАНАЛО СИ В МИНАЛОТО ВСЕКИ ИМА КАКВО ДА ПОКАЗВА И ДОКАЗВА НО НЕ Е ТОВА СМИСЪЛА И ЗНАЧЕНИЕТО ЗА ЖИВОТА НИ ВЪВ БЪДЕЩЕТО.ПАК ТЕ БИХ ПО СЪВЕТВАЛ ПО ДОБРЕ ИДИ ВЪВ ДРУГИ САЙТОВЕ ТАМ КЪДЕТО ИМА ДЕБАТИ И СЕ ВЗЕМАТ РЕШЕНИЯ КАК ДА СЕ СПРЕ ЕМИГРАЦИЯТА ;КАК ДА СЕ НАМАЛЯТ ЖЕРТВИТЕ ПО ПЪТИЩАТА;КАК ДА СЕ НАМАЛИ БЕЗРАБОТИЦАТА; КАК ДА СИ СПРЕТЕ ВАШАТА ЧЕРВЕНО КОМУНИСТИЧЕСКА И ПРЕСТЪПНА ОЛИГАРХИЯ;КАК ДА ПОМОГНЕТЕ НА ТЕЗИ КОИТО НОСЯТ БГ ИМЕНА И СПАЗВАТ ХРИСТИЯНСКИТЕ  ОБИЧАИ И ТРАДИЦИЙ ДА ГИ ПОГРЕБВА ПОПА ВСЕ ПАК СА БЪЛГАРИ РАСАТЕ МОЛЯ ТЕ ПОМОГНИ ИМ ДА НЕ ТЪРСЯТ ХОДЖИ И ИМАМИ.А ЗА ИЗТОЧНИЦИТЕ ГИ ЗНАЯ МНОГО ДОБРЕ НО ПАК ТИ КАЗВАМ ОСТАВИ МИНАЛОТО ГЛЕДАЙ БЪДЕЩЕТО  ЗАЩОТО СТАВАШ СМЕШЕН СЪС ТВОЯТА ТЕОРИЯ И ТЕЗА ЕХ ВЯРНО Е МОЖЕ БИ СИ РЕШИЛ ТУК ВЪВ ТОЗИ САИТ ДА СЕ ИЗЯВИШ ПОНЕЖЕ ВЕЧЕ ПОЧТИ НИКОЙ НЕ ТИ ОБРЪЩА ВНИМАНИЕ И КАКВО ЛИ СИ ВИКАШ ДАЙ СЕГА ТУК В ТОЗИ ПОМАШКИ САЙТ ДА СЕ ЗАНИМАВАМ СЪС ТЕЗИ ПОМАЦИ ДА ИМ ДОКАЖА ТЕ ЧЕ НЕ СА ПОМАЦИ АМИ СА "БЪЛГАРИ" БЕЗ ДА СИ ДАВАШ СМЕТКА ОТ СТРАНИ ЧЕ ПОМАЦИТЕ ТУК НЕ ТИ ВЯРВАТ И СИ СТАНАЛ ЖАЛЪК ЗА ПОДИГРАВКА.МЪЧИШ СЕ ДА ДОКАЖЕШ НЕЩО НЕ СЪЩЕСТВУВАЩО ТВОИТЕ ТЕЗИ И ТЕОРИЙ ЗА НАС ПОМАЦИТЕ МИ ПРИЛИЧАТ КАТО НА ВРЕМЕТО ПАРТИЙНИТЕ СЕКРЕТАРИ И КОМСОМОЛСКИ КОИТО СЕ ОПИТВАХА ДА НИ ДОКАЖАТ ЧЕ КОМУНИЗЪМ ИМАЛО ГОСПОД НЯМАЛО АБСОЛЮТНО СЪЩОТО СИ И ТИ РАСАТЕ ;.ПОСЛЕДНО ТВОЕТО МЯСТО НЕ Е ТУК .

Каква клевета бре,джанам,че не съм в течение.

Всеки един народ трябва да знае корените си,защото всяко дърво без корен го изтръгва и най слабият ветрец.

ASH всичко сме хора и все повече хора се отърсват от тези предразсъдъци на миналото.Никой здравомислещ човек в България няма да раздели хората по цвят или вероизповедание,а по можещи или не можещи.Аз имам много приятели помаци и турци.Дори имам загубени роднини със турско самосъзнание някъде в Трабзон,Бурса и Станбул,но това е друга тема.
Тук в този форум има много хора обидени на християните заради грешките на някой политици в миналото и въз основа на тази обида те се опитват всячески да се разграничат като роднини на тези същите християни.
Това ми прилича на двама братя скарали се за имот или по политическа линия,които всячески се опитват да докажат,че никога не са били братя-макар,че имат едни родители.

Виж тези теми:
 http://www.pomak.eu/board/index.php?topic=1356.0
http://www.pomak.eu/board/index.php/topic,603.msg82987.html#msg82987

Поздрави

Offline ЖАРКО ЖЕГЛЕВ

• Adviser
Abe Rasate razberete se parvo sas ednovercite vi makedonci 4e togava se zanimavai s nas.
Kakvo tolkova im napravite za kratko vreme 4e sega tolkova vi otri4at pomislisi i togava davai akal.
Gre6kata v kogo e i koi e gre6nika ?

Pozdravi.

Offline ЖАРКО ЖЕГЛЕВ

• Adviser
В Скопие моите приятели се удивиха, че заключвам колата си и включвам аларма.
 Но защо го правиш? Тук никой не краде...
Тогава се уверих, че нямаме никакви основания да твърдим, че македонците са българи.  :)
http://bolgari.net/makedoncite_ne_sa_bylgari__a_nie__bylgarite__sme_francuzi-l-269.html

Offline ibrahim65

• Moderator
ЖАРКО ЖЕГЛЕВ
Ама чакай малко сега де ти направо сега се излагаш,
та те говорят български език и се смеят по български даже
на тях кръвта, земята водата гората и въздуха е български.
И даже много обичат българите защото са братя  ;)  ;D
Пеят български песни, и даже играят български хора. :-X

А това е едно нежно поздравче от едно славейче.

Кога падна на Пирина - Васка Илиева

Offline ЖАРКО ЖЕГЛЕВ

• Adviser
След младотурската революция през 1908 г. Сандански минава на страната на младотурците. Той приема идеите на османизма, който дошлите на власт младотурци провъзгласяват за официална идеология. Те прокламират създаването на единна османска нация, съставена от отделните народности в Империята. Противниците му го обвиняват, че дори вземал месечна заплата от 50 златни турски лири. В изпълнение на решението на Кюстендилския конгрес на ВМОРО на 24 септември 1908 Тане Николов заедно с Димитър Запрянов и Иван Москов извършва неуспешно покушение над Яне Сандански в Бошнак хан в Солун, при което загиват телохранителите на Сандански Мицо Врански и Танчо Атанасов, но самият Сандански се спасява и е само ранен. Конгресът за учредяването на МОРО насрочен за есента на 1908 г. пропада след атента. Една година по-късно, обаче се създава новата Народна федеративна партия, която фактически замества пропадналия проект за създаване на МОРО.През 1909 г. Сандански и привържениците му участват в похода на младотурците към Цариград и в детронирането на султан Абдул Хамид II през март 1909 г. Тогава Сандански се среща с Екзарх Йосиф I, когото смята за противник на освободителното дело. След срещата с българския духовен глава, той става негов приятел. По това време по заповед на Тодор Александров и Тодор Лазаров група от няколко човека, между които Кочо Аврамов, Йордан Иванов и Владе Сланков прави нов неуспешен опит за атентат срещу Сандански в Цариград. На 14 август 1909 година Владе Сланков прави трети, също неуспешен опит за убийството на Сандански пред кафене „Коломбо“ в Солун. Разочарован от младотурците, изплашен от атентатите и изключен след тежки конфликти от НФП, Сандански се оттегля през 1910 г. в Роженския манастир.

Снимка от времето на Хуриета, лятото на 1908 г. Банско. Прави: Мицо Врански, неизвестен турски чиновник, Таската Серски, д-р Авди бей и Димо Хаджидимов, седнали: Л. Козарев, Ахмед Ниязи бей, Сандански, Тодор Паница и Георги КазеповМеждувременно в периода между Хуриета се наблюдава и едно ново явление в отношенията между революционното движение и българската държава. За разлика от предишния период, когато сътрудничеството с официалните български власти се заклеймява от левицата, то сега на това ненормално състояние е сложен край. Българската държава вече е официално призната като независима от Турция и сравнително добре въоръжена. Под влияние на турските жестокости в Македония и Одринско психологическата атмосфера е наелектризирана и се очаква война. Междувременно в София в началото на 1911 година в резултат на преговори между революционните дейци ВМОРО е възстановена със старото ѝ име и програмни документи. Междуособиците в организацията обаче не спират, като Яне Сандански, който се е самоизолирал, отказва да участва в общото съвещание на войводите, за да решат как ще действат в условията на предстояща война.

Offline ЖАРКО ЖЕГЛЕВ

• Adviser
Примирието между враждуващите македонски революционери се запазва до началото на Първата световна война, когато те отново се разделят на два лагера заради различното си мнение кого трябва да подкрепи България. Тодор Александров, който възстановява организацията под името ВМРО, е за Централните сили – Германия и Австро-Унгария. Той смята, че с победата над Гърция и Сърбия, които са на страната на Съглашението, разпокъсаната след Балканските войни Македония ще бъде освободена и обединена. Сандански вижда, че правителството и Фердинанд тласкат България към Централните сили, и предлага царят да бъде убит, да се провъзгласи република и да се промени външнополитическата ориентация. Той търси съмишленици сред опозицията, която е на страната на Съглашението. Тримата с Михаил Герджиков и социалиста Кръстьо Станчев посещават ръководителите на демократите Александър Малинов и Андрей Ляпчев и на народняците Иван Евст. Гешов, но всички отказват да участват в заговора. Само екзарх Йосиф според Михаил Герджиков им казал:
- Блажена да е ръката, която ще повали Фердинанда. Който стори това, ще бъде най-големият благодетел на България.
Поради липса на политическа подкрепа Сандански се отказва от своя план и се оттегля в Пирин, където изкупува тютюн за търговеца Крум Чапрашиков. Задоволява се с една остра телеграма до Фердинанд, в която го заплашва, че ако води страната към Централните сили против Русия, и Дунава няма да те побере. През юли 1914 г. е гласувана амнистия, която засяга и него и формално не го заплашва нищо, но изглежда становището му за войната решава неговата съдба.
Самият Яне е знаел, че ще загине от насилствена смърт, макар че тогава е само на 43 години. Той казва за себе си: Аз съм обречен, кога да е ще ме убият. Няма смисъл да се пазя. Затова продължава да се движи из Пирин сам, без охрана. На 9 април 1915 г. тръгва от Роженския манастир, където живее, за Неврокоп (днес Гоце Делчев). Повикан е там с телеграма, което изглежда е било клопка. Това фатално пътуване е белязано от две поличби. Любимата му кобила Мица, кръстена на убития вместо него в Солун Мицо Врански, отказва да тръгне. Суеверният Яне отбелязва, че ке стане нещо, но отказва да се върне с думите: Да става, каквото става. По пътя преспива в родното си село, а на сутринта Мица отново на три пъти се връща от пътеката. Чак тогава Яне се съгласява да го придружи някой. След около час път обаче връща спътника си и продължава сам. Настига керван, натоварен с вино, изпреварва го и продължава.
Засадата го чака в местността Блатата. В една теснина срещу него гръмва залп. Сандански пада от коня и си счупва крака, но пропълзява зад едно дърво и започва престрелка. По-късно около него намират 30 гилзи. Най-после един от нападателите, въоръжен с пушка, го застрелва. Накрая от упор го довършват с няколко куршума в корема. Трупа му намират керванджиите, които е изпреварил. Те отнасят в Неврокоп вестта, че някакъв човек е застрелян в планината.
Сандански е погребан до Роженския манастир. Според Мерсия Макдермот на погребението му се събрали 3000 души. Така и не се разбира кои са били убийците му. Говори се, че покушението е организирано от Стоян Филипов, човек на Тодор Александров в Неврокопско, а за физически убиец се сочи Андон Качарков от село Оряховец. Съдът обаче оправдава всички поради липса на доказателства.

O6te vedna6 pitam:
Kakvo tolkova e bilo storeno na makedoncite 4e ne iskat da sa balgari.

Otgovorat e v tezi koito sa sledili sabitiqta po tova vreme. Mnogo balgari naprazno obvinqvat komunistite i G. Dimitrov.