УВАЖАЕМИ ТУК ПРИСЪСТВАЩИ И СПОРЕЩИ-ОТБЯГВАМ ДА СЕ ВКЛЮЧВАМ И ДА УЧАСТВАМ СЪС КОМЕНТАРИТЕ СИ ТУК НЕ ЗА ДРУГО;А ЗАЩОТО СМЯТАМ ЧЕ ТАКИВА КАТО РАСАТЕ И ПОДОБНИ НА НЕГО НЯМАТ МЯСТО ТУК ВЪВ ТОЗИ ПОМАШКИ САЙТ НАРЕЧЕН"POMAK.NET".ЗА ДА СЕ СПОРИ СЪС ТАКИВА ХОРА КАТО РАСАТЕ ЗДРАВОСЛОВНО НЕ Е ДОБРЕ.НЯМАШЕ ДА ВЗЕМА УЧАСТИЕ АКО НЕ БЯХ ПРЕДИЗВИКАН ОТ КОМЕНТАРА ЧЕ НАШИЯТ БРАТ ПО ИМЕ И ВЯРА МЕДКАТА ТВЪРДЯЛ ЧЕ ПОМАЦИТЕ ИМАЛИ АРАБСКИ КОРЕНИ ТОВА ГО ЗАЯВЯВА ПСИХИЧНО НЕУРАВНОВЕСЕНИЯТ РАСАТЕ.ПОЗВОЛЯВАМ СИ ДА ПИТАМ РАСАТЕ-ВИЕ ДА НЕ БИ ДА ИМАТЕ НЕЩО ПОМАШКО ВЪВ ВАШИЯТ КОРЕН И ЗАЩО ТВЪРДИТЕ НЕЩО КОЕТО НЕ Е ВЯРНО.А ВЪВ КРАЙЩАТА НА КРАЙЩАТА ПО ДОБРЕ БИ БИЛО ЗА МЕН ЛИЧНО ДА СЕ ТВЪРДИ ЧЕ СЪМ ОТ ВСЯКЪДЕ ДРУГАДЕ НО НЕ И ОТ БЪЛГАРИЯ.ЗАЩОТО МИ ПИСНА НЯКОЙ ДРУГ ДА СЕ РАЗПОЛАГА И ДА МИ РЕШАВА СЪДБАТА И ЖИВОТА И ДА МИ НАРЕЖДА И ДА МИ СЕ ОПИТВА ДА ДОКАЗВА ВИЖ СЕГА ТИ ПОМАКА НЕ СИ ПОМАК А СИ БЪЛГАРИН. КОГАТО АЗ СЪМ БЪЛГАРИН РАСАТЕ ЗАЩО СПРЯМО НАС И НАЩЕТО ПОМАШКО ЕТНИЧЕСКО МАЛЦИНСТВО ОЩЕ ОТ 1912 А МОЖЕ БИ И ОТ ПО РАНО Е ИМАЛО ЖЕСТОКИ И ПРЕСТЪПНИ ПРОЦЕСИ ДА НИ СЕ СЛАГАТ БЪЛГАРСКИ ИМЕНА И ДА НИ КАРАТ ПО НАСИЛСТВЕН НАЧИН ДА СЕ ПОГРЕБВАМЕ СЪС КОВЧЕЗИ-РАСАТЕ МОЛЯ ТЕ ОТГОВОРИ МИ НА ТОЗИ ВЪПРОС ЗАЩО СЛЕД КАТО ТВЪРДИШ ЧЕ НИЕ ПОМАЦИТЕ СМЕ БЪЛГАРИ ЗАЩО НЕ ПОМОГНЕШ ДА СЕ РАЗРЕШИ ПРОБЛЕМА СЪС ОНЕЗИ ХОРА НАРИЧАЩИ СЕБЕ СИ ПОМАЦИ А ПЪК СА СЪС БЪЛГАРСКИ ИМЕНА ВСИЧКИ СПАЗВАТ ВСИЧКИ ХРИСТИЯНСКИ ПРАЗНИЦИ РАЗРЕШИ ИМ НА ТЕЗИ ХОРА ПРОБЛЕМА ДА ГИ ПОГРЕБВА ПОПА А НЕ ДА ТЪРСЯТ ХОДЖА ПРИ ПОГРЕБЕНИЯТА И ДА ПЛАЧАТ ПО РАЗНИТЕ ТВ КАНАЛИ И ДА ХЛЕНЧАТ И ДА ВИКАТ ВИЖТЕ ХОДЖАТА НЕ ИСКА ДА НИ ПОГРЕБВА.ТЕ СА СЪС БЪЛГАРСКО САМО СЪЗНАНИЕ ЗАПАЗИЛИ СИ ХРИСТИЯНСКИТЕ ИМЕНА РЕДНОТО Е ДА ИМ ПОМОГНЕШ ДА ГИ ПОГРЕБВА ПОПА ЩЕ ИМ СПЕСТИШ РИДАНИЯТА И ХЛЕНЧЕНИЯТА И ПЪТНИТЕ ИМ ДА СЕ ОПЛАКВАТ ПО ТВ ТЕ ТА.АКО ТИ СЪУМЕЕШ ДА ПОМОГНЕШ НА ТЕЗИ ХОРА ДА ГИ ПОГРЕБВА ПОПА ТОГАВА ЩЕ СИ ВИКАМ ЕТО НА Е ТОВА Е ЕДИНСТВЕН БЪЛГАРИН КОЙТО СЕ БОРИ ЗА БЪЛГАРЩИНАТА.
Сега не разбрах каква е връзката на българите с християнството.
Дали преди християнската религия не е имало българи?!
Дали във Волжка България ходжа не е погребвал българи с български имена?!
Колкото и да пишете все стигаме до религията и подсъзнателното и обвързване с етноса.
Сега ще задам друг въпрос в Ливан има много християни араби-те носят арабски имена-а ги погребва поп-нужно ли е и тях да преименуваме тъй като според написаното по горе носят "мюсюлмански имена".
Разберете имената нямат нищо общо с религията и никога няма да имат общо.Имената имат общо единствено с етническата принадлежност.Просто остатък от християнството е именуването на децата на светци от библията(корана),което се възприема и от исляма.
Само,че вие го давате вече на истерия.Дали е Сюлейман или Соломон-това е "библейска" личност.Дали е Ибрахим,Ейбрахам или Авраам-също.
Така е със всички имена внесени по линия на християнството(гръко-римо-еврейски) или по отношение на исляма(арабски).Вие не знаете значението им,но кръщавате децата си по навик.
И един последен въпрос Нихал,Фатма,Орхан,Курт,Низерган,Сурие мюсюлмански имена ли са?
А до комунизма - там всичко бе уравниловка(уеднаквяване)-от езикът,до мисленето, прическата,вероизповеданието(атеизма),та до погребенията.Това няма нищо общо с християнството.Имаше една позволена религия-а именно КОМУНИЗМЪТ.
Поздрави