Author Topic: Възродителният процес - Горчиви Спомени !  (Read 425761 times)

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Offline Hashashin

• Defendor of the Truth
  • Forum fan
  • Has odabaşi
Терсиде глупости говориш ти ама както и да е. Прадядо ми се е бил във всички войни от 1912 до 1918 година и на фронта на страната на България са се били и помаци и турци и то не по зле от християните. Свободните съчинения ги правиш ти, а не аз. В турската армия са служили помаците в пределите на Турция а тези от България в българската. Недей развива неверни теории, щото е смешно. Погледни на паметниците колко мюсюлмански имена има и тогава говори врели некипели. То бива бива измислици и фантасмагории ама тоите немат край!

Offline tersid

• Adviser
Погледни на паметниците колко мюсюлмански имена има и тогава говори врели некипели. То бива бива измислици и фантасмагории ама тоите немат край!
Не виждам паметници Балканджи.Къде са.Дай да ги видя  , а коя година е отбелязано на тях.Дай някъв линк ,снимка нещо имаш ли .

Offline Hashashin

• Defendor of the Truth
  • Forum fan
  • Has odabaşi
Седейки у вас трудно ще видиш. Разходи се по целокупната родина и можеш и да забележиш, особено ако си свалиш капаците!

Offline Hashashin

• Defendor of the Truth
  • Forum fan
  • Has odabaşi
Тука ти давам малък пример с Приморския полк от Варна- само на една част от стената можеш да прочетеш доста имена на турци от Варненско загинали за България през войните 1912-1918, на другите части има още много!!!

http://www.narodnodelo.bg/news.php?news=32259

Пламен Пасков

• Guest
Балканджи определено  те бива да си измисляш . И за втори трети път те хващам да правиш свободни и безразборни съчинения.
Помаците по онова време са служили в турската армия,  а ония които са били в пределите на България въобще не са служили в редовната армия ,поне до втората световна ,защото са били "неблагонадеждни ". Помаците почват да служат в редовната българска армия и са били мобилизирани само във Ардински и Неврокопски полк на първа българска армия и то след 1941 г.

Не виждам паметници Балканджи.Къде са.Дай да ги видя  , а коя година е отбеязано на тях.
tersid, гледайте внимателно.
Провоцирате ме на повторения, но надявам се, че ще приемете моят отговор на вашия въпрос като задоволителен:

Напомням:
=====
На няколко пъти в помак.еу в качеството на "доказателство" за различността на помаците от останалите българи се сочеше, че щом те са се сражавали в османската и впоследствие в турската армия против България, значи, това бил критерия и маркера: кому са били лоялни и като какви са се самоопределяли.

Освен това се сочеше, че помаци в българската армия не са служили, ако били, то било в строителни войски, изобщо, дискриминирали ги били в отношението на властта към тях.

И накрая - на много места като доказателственна част за тези обвинения се сочи допълнително обвинение, че били изпочупени и унищожени паметни плочи с турско-арабски имена, за да бъде подпомогната, видите ли, насилственната българизация и асимилация на помаците.
Един вид, България на загинал помак паметна плоча и надпис не е правила и не е давала да се направи.

Да видим: дали това е така.
Не казвам нищо, само показвам:

Източник: Asker, от друг форум:

Поклон пред паметта на падналите за България!

Offline tersid

• Adviser
Гледам ,ама като че ли не видях помак и турчин загинал през 1912 и 1913 година. Виж ,сега първата световна война е нещо друго,тогава наистина е имало мобилизация и на мюсюлмани ,предвид на това ,че Турция и България са били съюзници ,а и българскта армия е била доста оредяла в резултата на сляпата политика.

Пламен Пасков

• Guest
Гледам ,ама като че ли не видях помак и турчин загинал през 1912 и 1913 година. Виж ,сега първата световна война е нещо друго,тогава наистина е имало мобилизация и на мюсюлмани ,предвид на това ,че Турция и България са били съюзници ,а и българскта армия е била доста оредяла в резултата на сляпата политика.
tersid, много ви моля, вгледайте се малко по-внимателно поне тук:

Ако пак не видите мюсюлмански имена с 1912 година срещу тях, ще ви ги уголемя специално и ще ви ги подчертая в червено.
Такива има почти на всяка от приведените фотографии.

Offline tersid

• Adviser
Още одеве ги видях ,само две три имена. Но все пак кажи къде се намира тази паметна плоча,защото по нашия край такива не съм срещал,освен това помаците нямаме претенции само ние да сме мюсюлмани.Дай подробности ,ако можеш.

Offline Hashashin

• Defendor of the Truth
  • Forum fan
  • Has odabaşi
Защо ли пък аз видях няколко- 3-та снимка от горе на долу
Ахмед Дервишов- 1912
Ахмед Халилаков-1912

6-та снимка отгоре надолу
Исмаил Мюмюнов-1913

7-ма снимка от горе на долу:
Мустафа Салиев-1913

8-ма снимка от горе на долу
Сали Хюсеинов- 1912
Салим Хасанов- 1913

9-та снимка от горе надолу
Хасан Юзеров- 1912

Всички тези достойни хора са загинали за България в Балканската война. Аллах Рахмет Елейсин

До тук с приказките и измилиците, че турци и помаци на са участвали на странаа на България по време на Балканската война!

Offline tersid

• Adviser

До тук с приказките и измилиците, че турци и помаци на са участвали на странаа на България по време на Балканската война!
Разбира се ,че не са. През Първата световна са участвали ,но в Балканската ,не са.Значи ние ще участваме във българската армия ,пък вие ще ни кръстите семействата през това време.Смехурковци.Благодаря за вниманието все пак,но не го заслужавам.Освен товааз съм пацифист и не обичам смъртта в името на Родина .

Пламен Пасков

• Guest
Разбира се ,че не са. През Първата световна са участвали ,но в Балканската ,не са.Значи ние ще участваме във българската армия ,пък вие ще ни кръстите семействата през това време.Смехурковци.Благодаря за вниманието все пак,но не го заслужавам.Освен товааз съм пацифист и не обичам смъртта в името на Родина .
-----
Балканската война, наричана още Първата балканска война, е военен конфликт между Османската империя, от една страна, и съюзените България, Сърбия, Гърция и Черна гора, от друга, продължил от 26 септември (9 октомври по нов стил) 1912 до 17 (30) май 1913 г.
-----
Остава България да е направила паметници само на загиналите турци, воювали на страната на България против османската империя, през Балканската война, и да е "игнорирала" помаците, които си останали мирно по селата със семействата си, защото били обидени от прекръстванията си и се инатели на рекрутите.
Или, да са загинали и турци, и помаци, но България в тези паметни плочи да е издълбала имената само на турците. Естественно,с  цел да обиди още повече помаците, загинали във войната.

tersid, правилно ли улових идеята ти, или нещо сбърках?

Offline Hashashin

• Defendor of the Truth
  • Forum fan
  • Has odabaşi
Терсиде представих ти имена на загинали от периода 1912-1913 година. Тогава е Балканската война, а не първата световна. Ти ако не знаеш това говори лошо само и единствено за тебе. Не си съчинявай и не се гаври с паметта на хилядите помаци и турци дали живота си за майка България. Аллах рахмет елейсен. Почивайте в мир, верни синове на България!!!!

Offline tersid

• Adviser

Пасков ,докато нашите хора са били мобилизирани в имперските редици ,българската войска е кръстила по селата. А след като е свършила балканската война всеки който се е бил прибрал , е бил задържан и обезоръжаван. Така че не е логично някой да ми кръсти семейството пък аз да умирам за Родината му.

Пламен Пасков

• Guest
Пасков ,докато нашите хора са били мобилизирани в имперските редици ,българската войска е кръстила по селата. А след като е свършила балканската война всеки който се е бил прибрал , е бил задържан и обезоръжаван. Така че не е логично някой да ми кръсти семейството пък аз да умирам за Родината му.
Още по-нелогично е да се отрича очевадната, задокументирана не само на хартия, но и на камък историческа истина.
Такова отрицание си е гавра и с мъртвите, загинали твои единоверци.
Но това са си ваши работи...
Господ всичко вижда и всекиму въздава според заслугите...

Offline Hashashin

• Defendor of the Truth
  • Forum fan
  • Has odabaşi
Когато фактите и камъка говорят дори Терсид трябва да замълчи и да почете паметта на загиналите!