Метка, ще ти кажа за една случка с бившия министър-председател на Княжество България - Петко Каравелов. По време на русофилските бунтове той е арестуван и хвърлен в печално известния затвор "Черната джамия" и е държан там 40 дни, като почти всеки ден е бит. След освобождаването му при него идват чуждестранни журналисти и го питат - Г-н Каравелов, Вас биха ли Ви? - Каравелов отговаря с следните думи "Господа, в България не бият".
Та странното при Вас е че хем се оплаквате че сте бити, хем гласувате за биячите си.
Е те това не мога да го разбера.
PETER, nasilie i jertvi ima navsqkade.
Tova e sveta na nasilnicite i tehnite jertvi>
Az otvorih predi to4no tema s takova zaglavie, no za jalost tam sashto mi se nahvarliha ime atakuvaha razni banalno izvestni osobi koito s razni literaturni paskvili mi zamarsiha temata.
Temata sega e zakliu4ena i rezulatat e qsen -
1 : 0, za nasilnicite.
Sega predi 4as otnovo imame rezultat i cifrata se promeni i stana 2 : 0
Dokoga PETER?
Dokoga shte tarpime nqkoi da ni kontrolira strahovete si?
Dokoga shte nosim travmata v sebe si?
Nima tuka nqmame mqsto i svobodata da pishem?
Shto se otnasq za Petko Karavelov, slu4kata e istinksa moje bi.
Varvam ti , no ne e li vidimo `e i v dneshnoto balgarskoobshtestvo e generirano ogromno nasilie?
I za tova pak trqbva drugi da sa vinovni - cigani, turci, pomaci taka li?
Bili sme iskali da razrushime balgarskata darjavnost, separatizam i taka natatak!
Kak moje takiva gluposti?
Nie tarsime patia kam sebe si i vie pobesnqvate 4e sme otrodnici, radikalisti...
Tova li e nasar4avane na integraciata ni?
Ne namirate li za neumestna naludni4avata ideq 4e jertvata bi se identificirala s nasilnika si?Ta sega da ne e mra4noto srednovekovie?
Pomisli varhu poslednote izre4enia...