Български > Eзик

Старинни думи запазени в говора на Помаците

<< < (26/72) > >>

Metka:

--- Quote from: rsrebranov on May 20, 2009, 22:32 ---Еееееееее, значи си много ограничен. Явно си преднамерен. Спорът е излишен. Вземи да видиш това, което си ограничил в себе си и да бъдеш свободен от предразсъдъци. Кофти, не си широко скроен човек.

--- End quote ---
AZ govorq za tvoq rod.
Za moq rod oshte ne e doshlo vreme. Teparva.

rsrebranov:
Моят род си го знам много добре. Нямам страхове, нито предразсъдъци, дори попаднах на един средновековен документ от цар Стефан Урош Милутин, в който е споменато името на селото на баща ми. Знам и фамилното ми име откъде идва и какво означава. И мога да кажа, че диалектът ми е славянски с чуждици, каквито има във всеки диалект. Но е славянски според онези славяни, които образуват българската народност. Спорен е моментът дали тези славяни са дошли през Добруджа или откъм Словакия и Унгария. По съм склонен да приема втората хипотеза въз основа на мои наблюдения върху славянски диалекти в Източна Унгария, Средна Словакия, Моравия и Южна Полша. Предстои ми пътуване до Краков през август/септември :-)

Metka:

--- Quote from: rsrebranov on May 20, 2009, 22:52 ---Моят род си го знам много добре. Нямам страхове, нито предразсъдъци, дори попаднах на един средновековен документ от цар Стефан Урош Милутин, в който е споменато името на селото на баща ми. Знам и фамилното ми име откъде идва и какво означава. И мога да кажа, че диалектът ми е славянски с чуждици, каквито има във всеки диалект. Но е славянски според онези славяни, които образуват българската народност. Спорен е моментът дали тези славяни са дошли през Добруджа или откъм Словакия и Унгария. По съм склонен да приема втората хипотеза въз основа на мои наблюдения върху славянски диалекти в Източна Унгария, Средна Словакия, Моравия и Южна Полша. Предстои ми пътуване до Краков през август/септември :-)

--- End quote ---
Има ли нещо общо между Поляците и помаците?

abc:
А между поляците и полските мишки?

Metka:

--- Quote from: abc on May 20, 2009, 23:27 ---А между поляците и полските мишки?

--- End quote ---
Иди си в чата!
Лъвовете не се бият с мишки.Мишките се бият с мишки.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version