Author Topic: Помаци от Велинградско!  (Read 328812 times)

0 Members and 4 Guests are viewing this topic.

Offline ahmed dvoqkov

• Candidate member
  • *
Ynt: Помаци от Велинградско!
« Reply #270 on: January 10, 2010, 02:43 »
zdravei az ot nqkolko meseca sam registriran tuk no za forumite i interesnite diskusii razbrah na skoro,no ebe6tavam 4e 6te doveda o6te mnogo 4lenove

Offline Беглик

• Advanced member
« Reply #271 on: January 11, 2010, 09:53 »
Sultan selim, благодаря.

Offline Ada_BG

• Avarage member
« Reply #272 on: January 11, 2010, 12:42 »
Zdraveyte,az sam turkinya,no jiveya mejdu pomaci,i sam dobre zapoznata s bolkite i radostite im.Nay blizkite mi komshii sa pomaci,shte se radvam ako namerime obsht ezik,i me priemete mejdu vas.Ot Kircaliysko sam :)

Offline mustafa_b

• Forum fan
    • Всичко за село Корница
« Reply #273 on: January 12, 2010, 08:41 »
Ada_BG, за никого не си чужда. Напротив, радваме се че си тук сред нас във форума. Но дискусията, която заформихте с Балканджия не е по настоящата тема. Има стотици други теми, където бихте могли да продължите без да разводнявате настоящата, която си е "запазена марка" на велинградските братя и сестри.

Offline Hat

• Moderator
« Reply #274 on: January 12, 2010, 10:30 »
Благодаря ви за разбирането.

Offline sultan selim

• Forum fan
« Reply #275 on: January 12, 2010, 16:10 »

Offline sultan selim

• Forum fan
« Reply #276 on: January 17, 2010, 23:52 »

Offline Nazmi

• Charter member
  • Да почива в мир!
« Reply #277 on: January 21, 2010, 14:22 »
sultan selim поздравление за автентичните снимки и красотата по Юндола и Велинградско.Искам да те помоля да ни разкажеш нещо за Съборите там,освен този в Юндола кога се провежда,през колко години..има ли други такива където помаците да се съберат,споделят.Например в Якоруда,или Дорково,Света Петка,....Ще е интересно да знаем как е народа там.Едно време пистите в Юндола събираха народ от света,по горе на Белмекен базата беше за националите.Конкретно за помаците ме интересува.?

Offline sultan selim

• Forum fan
« Reply #278 on: January 22, 2010, 02:29 »
sultan selim поздравление за автентичните снимки и красотата по Юндола и Велинградско.Искам да те помоля да ни разкажеш нещо за Съборите там,освен този в Юндола кога се провежда,през колко години..има ли други такива където помаците да се съберат,споделят.Например в Якоруда,или Дорково,Света Петка,....Ще е интересно да знаем как е народа там.Едно време пистите в Юндола събираха народ от света,по горе на Белмекен базата беше за националите.Конкретно за помаците ме интересува.?
Сьбора  на  Юндола  е  всяка  година  около  20 август,  вьв Дорково  и  там  е  всяка  година ,в Костандово  сьщо  но   най - помашки  маий си е   на  Юндола  сьбират  се   наши  хора  от  всички  краища  на  БГ

Offline Nazmi

• Charter member
  • Да почива в мир!
« Reply #279 on: January 22, 2010, 06:53 »
Благодаря много. За Юндола събора имахме тук тема,  http://www.pomak.eu/board/index.php/topic,2410.0.html     интересно е обаче ако се намери нещо да се отрази и помашките събори в Дорково и Костандово.Не знам дали имаме наш форумник тук да ни разкаже за живота по махалите из Велинградската ерия,околност.Сигурен съм много от нас не знаят,че има наши хора там по махалите дето зиме бъхтят пеш по час два откъснати от света за да хванат рейса,или напазаруват във Велинград.Ако слезнете на автогара Велинград ще видите хорица различни и ще разберете много..както и съм си замечтал един ден да се повозя на помашката теснолинейка,здраве и живот.

Offline denis72

• Candidate member
  • *
« Reply #280 on: January 22, 2010, 10:07 »
Така е наистина.Братя по съдба и религия ,споделяйте, не таете болката да ви разяжда като рак.Знам че мафия Бееви Ви натиска до животинско съществуване.Съберете смелост.
Саита е за трезвомислещи хора,а Вие помаците от Велинградско и гръдско сте такива. ;)

Offline sultan selim

• Forum fan
« Reply #281 on: January 22, 2010, 18:18 »
Благодаря много. За Юндола събора имахме тук тема,  http://www.pomak.eu/board/index.php/topic,2410.0.html     интересно е обаче ако се намери нещо да се отрази и помашките събори в Дорково и Костандово.Не знам дали имаме наш форумник тук да ни разкаже за живота по махалите из Велинградската ерия,околност.Сигурен съм много от нас не знаят,че има наши хора там по махалите дето зиме бъхтят пеш по час два откъснати от света за да хванат рейса,или напазаруват във Велинград.Ако слезнете на автогара Велинград ще видите хорица различни и ще разберете много..както и съм си замечтал един ден да се повозя на помашката теснолинейка,здраве и живот.
положението  по  махалите  никак  нее  добре  голяма  безработица  повечето  чакат  на  една  две  крави  и  някоя  овца     няма  и  болници  по  раиона   на  изборите  всеки  обещава   че  ще  направи   нещо  че  ще  осигури   поне   линеики  да  имат   но  и  това  несе  прави   миналата  година  един   роднина   почина  в  лек  автомобил  по  пьтя   за  велинградската   болница

Offline Nazmi

• Charter member
  • Да почива в мир!
« Reply #282 on: January 23, 2010, 01:37 »
положението  по  махалите  никак  нее  добре  голяма  безработица  повечето  чакат  на  една  две  крави  и  някоя  овца     няма  и  болници  по  раиона   на  изборите  всеки  обещава   че  ще  направи   нещо  че  ще  осигури   поне   линеики  да  имат   но  и  това  несе  прави   миналата  година  един   роднина   почина  в  лек  автомобил  по  пьтя   за  велинградската   болница
Жалка история,трагедия..! Убеден съм че е така братко Селим за помаците по махалите из Велинградско.Въпроса е как да се помогне на тези хорица.Срамота в 21 век да няма една линейка дежурна на 4-5 махали.За какво говорим тогава.Обмислям вариант чрез сайта ни да подигнем въпроса до Медиите и ТВ,белким се размърдат малко.Едно време  в Рибново без да ги канят там бяха.Ще се опитам чрез познати мой журналисти  да се види истината  за нещата.Сайта ни помак.еu ще продължим да следим нещата и даваме мегдан ако може да помогнем.Има начини..!   П.С= Освен сайта тук дайте лице за контакт където може да се предостави Инфо на  ТВ Медиите,може и на лични да ми пратите.

Offline sultan selim

• Forum fan
« Reply #283 on: January 23, 2010, 13:49 »
Когато  има  избори  всеки  обещава   и  после  забравя    историята  се  повтаря   на  последните  избори   ходеха  по  махалите  и  даваха   пари  на  ходжите    да  уговарят  хората  да   гласуват 

Offline sultan selim

• Forum fan
« Reply #284 on: January 23, 2010, 18:18 »
Миджо   Цуво  от   село  драгиново  сьс  своя  верен  другар  кучето   карабаш