Author Topic: Помаци от Велинградско!  (Read 327026 times)

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Offline Metka

• Forum fan
Re:Помаци от Велинградско!
« Reply #225 on: November 26, 2009, 10:04 »
Аз ще се намеся на това място и ще кажа няколко думи.
Мисля че има недуразумение .И това не е никакъв проблем.И Рибново и селата в района около Велинград сме един сой.
По принцип ако доиде непознат човек в Брезница , дори и аз бих могъл да го гледам с подозерние ако се държи подозрително.
В това няма нищо лошо . Имайте напредвид че отварянето ни към заобикалящият свят е  нож с две остриета.
Хем "НИ" показват по телевизията , хем ни показват и "окървавените булченски чаршафи",.
Така че угрозата в нашите домове да нахлуят брадати журналисти като Карбовски или "ловци" на  "българофобски ислямисти" е съвсем нормална да съществува.
Именно това е причината за подозрителноста ни.
Имайте напредвид че културата ни и традицийте ни са се развивали в условията на оцеляване.По принцип нормалните общества са претърпели - първо оцеляване после са преминали в режим на развитие.
Поради негативния образ които българската журналистическа гилдия , ежесекундно , ежечасно и ежедневно ни извайва е съвсем нормално да се държиме понякога подозрително.
Понякога е изкуство да общуваш с непознати хора , без разлика на религия или етнос.
Мога да ви изразя резервите си примерно при опита които съм натрупал в Белгия, при общуването ми със съседите - белгийци коренни жители, емигранти от Турция, Мароко или България дори.
Трябва да приемем за нормално идеята че в нашите села ще идват все повече и повече хора от цял свят, било като туристи било като учени .
Било дори и като "възродители".
Например вижте в ютуб "гостуването" на Боян Расате в Рибново.Даже в в националистическата партия  БНС на Расате има хора и от Рибново.
Това е отделно от визитите на Яне Янев.        
Ние сме показали волята да опазим културното ни наследство и традиций , така че аз не считам че това е заплаха .
За селата около Велинград бих казал много добри неща.
Както и за Рибново.
За мене Мутиш е много добър и интилигентен човек.Гостоприемен.
Има уникален стил на разказване и писане.
разбира се това се отнася и за Gelina, RIBNOVO,Айше, та даже и Hat, с които не съм се виждал.
Бих бил много щастлив ако един ден си стиснем ръцете с него.
Поздрави на всички и приятно искарване на Байрамските празници.
И хора, помислете сега по време на празниците къде и как да се видим, оставете тези дребнави неща.

Offline Gelina

• Forum fan
« Reply #226 on: November 26, 2009, 10:19 »
Че защо да няма в неговото предаване хора от Рибново /На Боян Расате/? Като се има впредвид,че при тази "афера" само той отрази реално нещата. А чете ли Струмата,как отразява събитията в Рибново? Толкова измислици събрани в една статия не бях виждала. А за коментарите - нямам думи!

Offline muti6

• Adviser
« Reply #227 on: November 26, 2009, 10:20 »
Гелина,Метка
Не се съмнявам,че Рибново е добронамерен.Искам да го посъветвам,когато пише да бъде по ясен.Нямам никакво намерение да навлизам в безмислени спорове.
Пожелавам на всички мюсюлмани, весело изкарване на Байрамските дни!!!

Offline Gelina

• Forum fan
« Reply #228 on: November 26, 2009, 10:22 »
Мерси,весело изкарване и на вас! :)

Offline Metka

• Forum fan
« Reply #229 on: November 26, 2009, 10:32 »
Гелина,Метка
Не се самнявам,че Рибново е добронамерен.Искам да го посъветвам,когато пише да бъде по ясен.Нямям никакво намерение да навлизам в безмислени спорове.
Пожелавам на всички мюсюлмани, весело изкарване на Байрамските дни!!!

Благодаря ти Мутиш, и нека ти и твоето семейство , род и общност да сте винаги щастливи , жизнерадостни .
Определено регионът в които живееш е твърдина на културата ни.

Че защо да няма в неговото предаване хора от Рибново /На Боян Расате/? Като се има впредвид,че при тази "афера" само той отрази реално нещата. А чете ли Струмата,как отразява събитията в Рибново? Толкова измислици събрани в една статия не бях виждала. А за коментарите - нямам думи!

Гелина нека да си идва в Рибново които пожелае , дори и Расате.
Дори и цяло Рибново да стане подръжник на партията му, според мене няма да се промени факта че от Рибново няма нито журналист, нито журналиска.
Помисли върху това .
И защо това не се е случило до сега. Кой е виновен.
Липсата на такива кадри от общноста ни е тревожен факт.
И това се дължи не заради липсата на достатъчно интилигентни млади хора от селото ви, а заради Виктимизацията.
Тоест , "нашата кучка не дава на нашето куче" ;D
Идеята че други трябва да ни "оправят" е път без изход.
Път които сме го застлали с "печени чевермета,овче млекце, мисали и чаршафи". Това не е добър начин за участие в реалноста ни.
Дневния ред на нещата които се случват трябва да го задаваме ние , не брадати журналисти като Карбовски.

Offline Gelina

• Forum fan
« Reply #230 on: November 26, 2009, 10:48 »
Спапим темата! Нямаме ,защото никой не учи за журналист. Никой не ни е виновен! За теб все някой е виновен за нещо. Не ми се спори.

Offline RIBNOVO

• Senior member
« Reply #231 on: November 26, 2009, 11:35 »
Не съм очаквал такава реакция.
Извинявайте ако сам засегнал някой с нещо.
Хората,  които познавам по тези населени места в по-голямата си част са образовани.
Няколко човека са завършили образованието си изван страната.
Както и да е. Не съм целял някаква подигравка,  а бях добронамерен.

Мути6.
Познавайки тези хора и знаейки обшественото им полужение,което заемат,  ме накара да си изградя такова мнение.
Не казвам, че съм прав.Казвам, че е мое лично мнение.

Offline Hat

• Moderator
Re: Помаци от Велинградско!
« Reply #232 on: November 26, 2009, 12:37 »
Не съм очаквал такава реакция.
Извинявайте ако сам засегнал някой с нещо.
Хората,  които познавам по тези населени места в по-голямата си част са образовани.
Няколко човека са завършили образованието си изван страната.
Както и да е. Не съм целял някаква подигравка,  а бях добронамерен.

Мути6.
Познавайки тези хора и знаейки обшественото им полужение,което заемат,  ме накара да си изградя такова мнение.
Не казвам, че съм прав.Казвам, че е мое лично мнение.
Не мога да те разбера що за мислене имаш за мене ти си противоречиш в по горенаписаното.Не знам по какьв повод и с каква цел е твоето мнение но не го одобрявам.Поднесеното най накрая извинение вьрши работа.Нека да сложим край.Желая ти много здраве и приятно посрещане и изкарване на КУРБАН БАЙРЯМА.
pomak

Offline Hat

• Moderator
« Reply #233 on: November 26, 2009, 12:48 »
Аз ще се намеся на това място и ще кажа няколко думи.
Мисля че има недуразумение
Понякога е изкуство да общуваш с непознати хора ,

та даже и Hat, с които не съм се виждал.
Бих бил много щастлив ако един ден си стиснем ръцете с него.
Поздрави на всички и приятно искарване на Байрамските празници.

Надявам се в скоро време и това да стане.Аз сьщо бих бил много щастлив ако един ден успеем да си стиснем рьцете по братски.Бьди жив и здрав приятно посрещане и изкарване на КУРБАН БАЙРЯМ.
pomak

Offline SIVEK

• koгато орелът е ранен полита към върха на планината
  • Moderator
« Reply #234 on: November 27, 2009, 13:19 »
Честит празник на всички  празнуващи по света.Приятно прекарване на КУРБАН БАЙРАМ.

Offline sultan selim

• Forum fan
« Reply #235 on: December 04, 2009, 14:07 »
Помак дасе наричам  първа радост е за мен

Offline B-52

• Member
  • **
Ynt: Помаци от Велинградско!
« Reply #237 on: December 25, 2009, 22:29 »
Ето как едни "професионални" фотографи са видели природата и селата от Велинградско.

EVROPOMAK

• Guest
« Reply #238 on: December 25, 2009, 22:49 »
Даа, наистина страхотни снимки и пейзажи на едни от най-хубавите и най-бедните кътчета където живеят Помаците в една част от Родопите!  ::)  :(  :)

Offline Hat

• Moderator
« Reply #239 on: December 25, 2009, 23:54 »
Прочетете коментарите кьм снимките и след тях.Разгледайте снимките внимателно.Сега когато го направихте вьзкликнете  наистина Божествено.Това е моят роден край моето родно село.Пообидих се леко,че някаде прочетох махала Крастава а там живеят 2000 човека,че и нагоре. Красиви са местата,кадето живеем красиви и природно интелигентни са и хората ни.Направете паралел с коментарите кьм новата помашка партия и отсьдете вие.Красотата на земите помашки ни задьлжава да правим и достойни за нея дела. Европомак никаде не видях беднотия навсякаде изобилстваше от красотта.Сьрдечно благодаря на авторите.
pomak