Аз ще се намеся на това място и ще кажа няколко думи.
Мисля че има недуразумение .И това не е никакъв проблем.И Рибново и селата в района около Велинград сме един сой.
По принцип ако доиде непознат човек в Брезница , дори и аз бих могъл да го гледам с подозерние ако се държи подозрително.
В това няма нищо лошо . Имайте напредвид че отварянето ни към заобикалящият свят е нож с две остриета.
Хем "НИ" показват по телевизията , хем ни показват и "окървавените булченски чаршафи",.
Така че угрозата в нашите домове да нахлуят брадати журналисти като Карбовски или "ловци" на "българофобски ислямисти" е съвсем нормална да съществува.
Именно това е причината за подозрителноста ни.
Имайте напредвид че културата ни и традицийте ни са се развивали в условията на оцеляване.По принцип нормалните общества са претърпели - първо оцеляване после са преминали в режим на развитие.
Поради негативния образ които българската журналистическа гилдия , ежесекундно , ежечасно и ежедневно ни извайва е съвсем нормално да се държиме понякога подозрително.
Понякога е изкуство да общуваш с непознати хора , без разлика на религия или етнос.
Мога да ви изразя резервите си примерно при опита които съм натрупал в Белгия, при общуването ми със съседите - белгийци коренни жители, емигранти от Турция, Мароко или България дори.
Трябва да приемем за нормално идеята че в нашите села ще идват все повече и повече хора от цял свят, било като туристи било като учени .
Било дори и като "възродители".
Например вижте в ютуб "гостуването" на Боян Расате в Рибново.Даже в в националистическата партия БНС на Расате има хора и от Рибново.
Това е отделно от визитите на Яне Янев.
Ние сме показали волята да опазим културното ни наследство и традиций , така че аз не считам че това е заплаха .
За селата около Велинград бих казал много добри неща.
Както и за Рибново.
За мене Мутиш е много добър и интилигентен човек.Гостоприемен.
Има уникален стил на разказване и писане.
разбира се това се отнася и за Gelina, RIBNOVO,Айше, та даже и Hat, с които не съм се виждал.
Бих бил много щастлив ако един ден си стиснем ръцете с него.
Поздрави на всички и приятно искарване на Байрамските празници.
И хора, помислете сега по време на празниците къде и как да се видим, оставете тези дребнави неща.