Author Topic: Помаци от Велинградско!  (Read 327018 times)

0 Members and 3 Guests are viewing this topic.

Offline Hat

• Moderator
Re: Помаци от Велинградско!
« Reply #195 on: October 30, 2009, 08:29 »
sultan selim много се радвам,че намирам хора,като теб тук защото имам чуството,че от този регион сме много слабо представени.Може би да имаме и родствена врьзка ще ми бьде много приятно ако ми дадеш вьзможност да се опознаем по добре.Тази жена на снимаката ми е много позната да не би да е от с.Крастава
pomak

Offline sema_rohleva

• Senior member
« Reply #196 on: October 30, 2009, 14:25 »
Няма скришни работи Ахмет, с удоволствие предоставям песните на всички, които ги харесват да ги слушат ;)
http://rapidshare.com/files/280602243/MUSTAFATA_BARE_DAE_MOMA.mp3.html
http://rapidshare.com/files/280602983/MUSTAFATA_DVAMA_BRATQ.mp3.html
http://rapidshare.com/files/280603167/MUSTAFATA_GALEN4ICE.mp3.html
http://rapidshare.com/files/280603327/MUSTAFATA_JIVOVALI_BRATQ.mp3.html
http://rapidshare.com/files/280604266/MUSTAFATA_VSE_ME_QD_MAIKO.mp3.html
http://rapidshare.com/files/280603786/MUSTAFATA_OSMAN_PA6A.mp3.html

:))) Blagodarya Ayse ,

Te sa rodnini na basat mi i si spomnyam kak predi 20 godini basta mi i midjo mi byaha hodili po memleketa i gi byaha zapisali na kaseta ce si gi slushame na kasetofona :))) Togava nyamashe CD-ta interneti i procie ......

Offline Беглик

• Advanced member
« Reply #197 on: October 30, 2009, 16:31 »
Sultan Selim, много хубави снимки си направил на Мечо корито и Голяма Сютка. Беслет е отсреща, до там ходил ли си? Мечо корито успя ли да стане самостоятелно?

Offline sultan selim

• Forum fan
« Reply #198 on: October 30, 2009, 20:00 »
sultan selim много се радвам,че намирам хора,като теб тук защото имам чуството,че от този регион сме много слабо представени.Може би да имаме и родствена врьзка ще ми бьде много приятно ако ми дадеш вьзможност да се опознаем по добре.Тази жена на снимаката ми е много позната да не би да е от с.Крастава
и  на  мен  ми  е  драго   че  има  хора  от  моя краи   кьдето  сам  израснал   сас  овцете   и  кучетата  всяко   лято  сам  прекарвал  ваканциите  с   миджо   по  гората  но  сега     нямам  толкова  време  да  ходя   скоро   бях   при   селим   на   "чехлиово"  и  си  поговорихме   за  старото   време 
Помак дасе наричам  първа радост е за мен

Offline sultan selim

• Forum fan
« Reply #199 on: October 30, 2009, 20:04 »
Sultan Selim, много хубави снимки си направил на Мечо корито и Голяма Сютка. Беслет е отсреща, до там ходил ли си? Мечо корито успя ли да стане самостоятелно?
ходил   сам  доста  пьти   по   раиона  около  беслет  по  овчарниците,     мечо  корито  си  е  кьм   кметство  грашево 
Помак дасе наричам  първа радост е за мен

Offline Avinka

• Avarage member
« Reply #200 on: November 09, 2009, 20:05 »
Само съм чувала за тези местности, мечтата ми е да ги посетя някога :)

Offline Ayshe Shukri

• Adviser
« Reply #201 on: November 14, 2009, 18:18 »
Малко снимки и от мен, извинявам се за лошото качество, другия път ще се постарая повече ;)

Пещемал  

Чорапи

Възглавници

Роба /кошуля/

[/img]

Offline Ayshe Shukri

• Adviser
« Reply #202 on: November 14, 2009, 18:23 »
Още една възглавница, нещо неможах да я кача заедно с другите :)

Offline Avinka

• Avarage member
« Reply #203 on: November 14, 2009, 18:31 »
Айше Шукри, много ти благодаря за снимките. Никога не съм виждала толкова красиви чорапи, престилки и кошули на едно място, а какво ли ще е чувството ако посетя някой събор по този прекрасен ваш край, от който са родителите ми.
Определено ме зареди с положителна енергия и стимул да посещавам сайта :)

Offline RIBNOVO

• Senior member
« Reply #204 on: November 14, 2009, 20:33 »
Avi.vie nqmate li si po va6iq krai ne6to podobno ?

Offline Ayshe Shukri

• Adviser
« Reply #205 on: November 14, 2009, 23:02 »
Здравей Авинка и добре дошла в сайта, радвам се, че са ти харесали снимките, наистина нашата носия е много красива. Никога ли не си идвала по нашия край, сигурно имаш роднини тук, щом родителите ти са родом от Велинградско. Ще се радвам някой ден ако имаш възможност да ни гостуваш и да видиш красотата на нашия край, а до колкото до стимула да посещаваш сайта ни, вярвай има много интересни неща, които може да видиш и научиш тук за нас помаците, това далеч нее всичко ;)

Offline SIVEK

• koгато орелът е ранен полита към върха на планината
  • Moderator
« Reply #206 on: November 15, 2009, 06:38 »
Здравей Султан Селим много хубави снимки си направил . Бил съм по тези места Голяма Сютка,Серафимова поляна,Широка поляна и още много красиви места на който забравих имената.Места където човек пленен от тези красоти забравя за времето и се чувсва свободен

Offline Avinka

• Avarage member
« Reply #207 on: November 15, 2009, 11:09 »
RIBNOVO, носията по нашия край е абсолютно същата, но  трудно се намира, наричат я вече - тавански спомен :)

Offline RIBNOVO

• Senior member
« Reply #208 on: November 15, 2009, 11:15 »
Qsno.In6allah edin den da otklikne6 na pokanata na Ai6eto i da se zapoznae6 ot blizo s vsi4ko tova,a i da se vidi6 s nqkoi horica......  da se raztaji6.

Offline Avinka

• Avarage member
« Reply #209 on: November 15, 2009, 14:08 »
Айше, определено имам много роднини там. Идвала съм като малка, но нямам спомен за Кръстава, Драгиново, Бирково и т.н. Силно се надявам някой ден /може би през лятото/ да се поразходим до Родопите.