Author Topic: Любовта е по силна от всичко!  (Read 38554 times)

0 Members and 3 Guests are viewing this topic.

Offline markus

• Candidate member
  • *
Любовта е по силна от всичко!
« on: February 22, 2009, 11:32 »
За тези, които са забравили едно съкровенно чувство,наречено любов. Относно етносите, винаги съм бил на мнение, че истината се ражда по средата!

http://liternet.bg/folklor/sbornici/ruse/rusenskata_karvava_svatba.htm

fotakiev

• Guest
Ynt: Любовта е по силна от всичко!
« Reply #1 on: March 20, 2009, 12:08 »
A kakvo miasto zaema lubovta vyv islqma?

P.P Znaia 4e e pozvoleno musukmanun da se ojeni za hristianka naprimer, no na jenata musulmanka ne e pozvoleno da se omyji za nemusulmanin
Pozdravi

Offline mustafa_b

• Forum fan
    • Всичко за село Корница
« Reply #2 on: March 20, 2009, 12:17 »
А щом любовта е над всичко, що му е трябвало на Балканджи Йово да се дърпа толкова?!

Offline abc

• Forum fan
« Reply #3 on: March 20, 2009, 12:22 »
Може да е бил мазохист!

Offline kasmet70

• Advanced member
« Reply #4 on: March 20, 2009, 13:19 »
fotakiev ;D

fotakiev

• Guest
« Reply #5 on: March 20, 2009, 15:05 »
А щом любовта е над всичко, що му е трябвало на Балканджи Йово да се дърпа толкова?!
Kakvo izobshto togava e lubovta?Ako Balkandji Iovo e ubil hobavata Iana ot lubov....kym Boga....tova ozna4ava li 4e Bog go obi4a sled tova pove4e?
Na skoro govorih sys edin poznat musulmanin to4no na tazi tema za lubovta.Toi ima 3 sina i edna dyshteria.Pitam go,ako dyshteria ti se vlubi vyv drugoverec hristianin naprimer, kakvo shte napravish.Shte ia spra  mi kazva.Amiako lubovta e mnogo silna i  ne mojesh da ia spresh shte stane po-losho...moje da ia izgubish i da izbiaga naprimer.Shte probvam pak i pak i pak, mi kazva toi ,ako triabva i nasila..tova  e moi dylg...,nishto ne e po goliamo ot lubovta kym Bog..vsi4ko drugo bilo prazno.
Sled tozi razgovor se zapitah  kakvo togava iska Bog ot horata...da se razdeliat vlubeni vyv negovo ime?
Ne se li prestaravame horata?Ot kyde mojem da znaem kakvo toi e promislil.A ina4e vsi4ko koeto pravime e vyv imeto na Bog.
Ne moje Vyv negovo ime da stradat hora, zashtoto ako razruhata,straha i omrazata sa Sataninski iz4adia to pri Bog e mirno,toplo i izpylneno sys blagost zashtoto toi e lubov.

Offline kasmet70

• Advanced member
« Reply #6 on: March 20, 2009, 15:14 »
fotakiev ,чакай,чакай.Ти да не си Боян Саръев.И той ми говореше дълго за любов ,вяра и и още нещо.Ти нещо си збъркал.Ние не го прави животинската,и не се нуждаем от лекции.Ако не вярваш,ще те поканя да се учиш-що е любов. :-*

fotakiev

• Guest
« Reply #7 on: March 20, 2009, 15:52 »
fotakiev ,чакай,чакай.Ти да не си Боян Саръев.И той ми говореше дълго за любов ,вяра и и още нещо.Ти нещо си збъркал.Ние не го прави животинската,и не се нуждаем от лекции.Ако не вярваш,ще те поканя да се учиш-що е любов. :-*
OK ti mislish razli4no kaji zashto i taka shte stane razgovor...
Kakto vidia  az kazah kakvo mislia i iskah da vidia naprimer ti kakvo mislish.Ama sega razbrah 4e nishto ne mislish!!!

Offline oruch

• Senior member
« Reply #8 on: March 20, 2009, 16:44 »
Да така е Бог е любов
Сура Ал Имран:14
"Разкрасена е за хората любовта към страстите-към жените и децата......"
Ключът към любовта е погледът.В хадис се предава:"Поисках ръката на една жена и Пратеникът с.а.с.  на Аллах ме попита:"Видя ли я? "Не"-отговорих."Погледни я,защото това е най доброто,което може да доведе до съгласие между вас".
А е забранено жена мюсюлманка да се жени за не мюсюлманин,защото се приема,че мъжа е по силния пол, и жената може да си смени вярата.
Както се казва "страх лозе пази".

Offline mustafa_b

• Forum fan
    • Всичко за село Корница
« Reply #9 on: March 20, 2009, 16:47 »
fotakiev, не си разбрал правилно твоя приятел. Все пак има начин дъщеря му да се омъжи за християнин. Ето какво се прави при това положение "в името на любовта".

Offline PNK2003

• Forum fan
  • Ius Est Ars Boni Et Aequi...
« Reply #10 on: March 20, 2009, 17:19 »
Възродителен процес в името на любовта...

Offline mustafa_b

• Forum fan
    • Всичко за село Корница
« Reply #11 on: March 20, 2009, 17:32 »
Възродителен процес в името на любовта...

Човекът питаше има ли начин да се осъществи брака между мюсюлманка и немюсюлманин според Исляма, аз му отговорих.

Offline PNK2003

• Forum fan
« Reply #12 on: March 20, 2009, 18:00 »
Написах този коментар, защото звучи странно израза "начин да се омъжи за християнин".  На практика такъв начин няма, защото след като приеме исляма, той вече няма да е християнин в момента на сключване на брак.  Това си е един вид принуда: "Ако искаш да се ожениш за мен, то трябва да приемеш моята религия".  Не е ли това един вид "възродителен процес"?

Offline mustafa_b

• Forum fan
    • Всичко за село Корница
« Reply #13 on: March 20, 2009, 18:07 »
Напротив, не е принуда, а условие. В Исляма абсолютно всеки брак се осъществява с предварително условие /в повечето случаи материално/, поставено от момичето. Нарича се мехир.

Offline PNK2003

• Forum fan
« Reply #14 on: March 20, 2009, 18:19 »
Мисля, че се допуска момичето да приеме брак и без да е изпълнено въпросното метериално условие.

Аз разсъждавам в друга насока.  В случая се поставят на везните религиозната принадлежност и любовта.  Има религия - има любов.  И обратното.  Говоря за конкретния случай.  Поради това ми е странно...