Author Topic: Любовта е по силна от всичко!  (Read 38658 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline ficinka

• Adviser
Ynt: Любовта е по силна от всичко!
« Reply #75 on: June 09, 2009, 22:56 »
Mislq 4e ako si dostata4no vqrva6t v svoqtq religiq tq 6te kaje koe e nai dobroto za teb i koi pat da izbere6  ;)
Да но аз не съм силно религиозна и предпочитам да слушам сърцето си

Offline ficinka

• Adviser
« Reply #76 on: June 09, 2009, 22:57 »
А ако срцето показва друг път, различен от този на религията. Кой може и има право да се меси в живота, и избора на човек. Религият ни учи да сме добри хора, всичко останало човек трябва сам да преценява, а когато става дума за любов дори религията се оказва безсилна.
Много точно казано сперед моите разбирания, така е кой може да заповядва на сърцето  когато то  обича силно

Offline chech224

• Avarage member
« Reply #77 on: June 09, 2009, 23:09 »
Най-хубавият ден - днешния.
Най-голямата спънка - страхът.
Най-лесното нещо - да се заблудиш.
Най-голямата грешка - да паднеш духом.
Коренътна всички злини - егоизмът.
Най-хубавото развлечение - работата.
Най-лошото поражение - отчаянието.
Най-добрите учители – децата.
Най-голямото щастие – да си полезен на другите.
Най-неприятния недостатък – лошото настроение.
Най-красивия подарък – прошката .
Най-добрата защита – усмивката.
Най-доброто лекарство – оптимизма.
Най-мощната сила на света – вярата.
Най-стимулуращия дар – надеждата.
Единствената реалност – ЛЮБОВТА.

Майка Тереза

"Единствената реалност – ЛЮБОВТА." - това е и мнението
на днешните учени(физици).

Offline Armina

• Member
  • **
« Reply #78 on: June 09, 2009, 23:15 »
...

Offline chech224

• Avarage member
« Reply #79 on: June 09, 2009, 23:21 »

... една мъничка усмивка да предизвикаш у Някого е Добро.
Две - по-голямо Добро.
... ами ако направиш така да се разсмее... !
... ами... ентусиазира, ... "разпери крила и полети" !
Ти какво ще Си тогава?
Светец? ; Ангел? ; Бог? ; ... ?
Ами... Да! ...всички Тях.
...или, просто - Любов.
... какво е... да Си Любов?
...
Ами... да "разпериш крила и да полетиш".

Offline ficinka

• Adviser
« Reply #80 on: June 09, 2009, 23:34 »
Но любовта върви ръка за ръка с приятелството

Offline mk_pomak

• Member
  • **
« Reply #81 on: June 10, 2009, 00:05 »
Kazah i na po gorniqmi posting ako( dostata4no )
Ako si porasnal za lubovta tova zna4i 6tesi znae6 i pravilno religiqta
Kato ima prav pat za6to izbira6 pogre6niqt pat

Е како да не! Ако и да си ѕгоден по лјубов, како ќе знаеш кај ќе те отнсе срцето. Во времињата што ги живеем ова што го  сборуваш не важи. Мора да знаеш дека нема прав и крив пат, има пат кој што си го одбрал и го поминуваш со сите нерамности кои ќе ти донеси. Кога ке имаш лјубов ич нема те интересира и ич не замислуваш постои ли друго. Не мора религијата ти подскажува патот, слушни го срцето, најбезбедно ќе го поминеш животот и ке имаш лјубов и среќа кои ни една религија нема ти даде.
Поздрав

Offline mk_pomak

• Member
  • **
« Reply #82 on: June 10, 2009, 00:27 »
Сакама да го поминам животот сакајки те -I want to  spend my lifetime loving you

http://www.youtube.com/watch?v=LaOHW3Q9qjs#

Offline ficinka

• Adviser
« Reply #83 on: June 10, 2009, 01:10 »
Kazah i na po gorniqmi posting ako( dostata4no )
Ako si porasnal za lubovta tova zna4i 6tesi znae6 i pravilno religiqta
Kato ima prav pat za6to izbira6 pogre6niqt pat
Какво означава достатъчно да си пораснал за любовта, за да обичаш няма никакво значение на колко години си, нима невръстните деца не обичат ,обичат и то истински дори повече от зрелите хора, понеже при по големите има и едно двуличие и още какви ли не гнусотий, а пири тях всичко е чисто и искренно, не мисля че това дали си зрял или не е от значение щом става дума за любов

Offline ficinka

• Adviser
« Reply #84 on: June 10, 2009, 01:16 »
Във връзка с това кой е правият и кой погрешният път,кой е лесният и кой трудният, това няма как да знаем, понеже пътят ни е предначертан още преди да се родим,това си е мое мнение и не искам да ви ангажирам с него,  аз винаги слушам сърцето си и почти винаги е било за добре, казвам почти понеже животът е непредсказуем ,изпълнен с какви ли не предизвикателства ,няма как  да знаеш  кой е правилният и кой не освен ако не си бог,

Offline Metka

• Forum fan
« Reply #85 on: June 10, 2009, 01:21 »
Какво означава достатъчно да си пораснал за любовта, за да обичаш няма никакво значение на колко години си, нима невръстните деца не обичат ,обичат и то истински дори повече от зрелите хора, понеже при по големите има и едно двуличие и още какви ли не гнусотий, а пири тях всичко е чисто и искренно, не мисля че това дали си зрял или не е от значение щом става дума за любов

Точно казано.

"Искам да знам каквое любовта, искам да ми я покажеш ! " - Форинър:

Foreigner - I want to know what love is

http://www.youtube.com/watch?v=v0C6v65Dvzk&feature=related#

Offline ficinka

• Adviser
« Reply #86 on: June 10, 2009, 01:26 »
Метка нямах възможност да ти благодаря за линковете, пробвах но имаш много съобщения, това има ли нещо общо с лубовта, шегувам се ,благодаря научих нещо полезно ,а песента е страхотна

Offline RIBNOVO

• Senior member
« Reply #87 on: June 10, 2009, 16:05 »
zdraveite.poneje sledq vnimatelno mnenieto vi za lubovta zabelqzvam,4e e svarzvate s vazrasta,izrastvaneto i t.n.spored men za lubovta nqma granici i vazrast.poneje 4ovek prez jivota si minava prez 4 etapa na razvitie,prez cqloto vreme obi4ta se dava i priema pod razli4ni formi,no vinagi sa6testvuva.

Offline mustafa_b

• Forum fan
    • Всичко за село Корница
« Reply #88 on: June 10, 2009, 16:22 »
Любовта не е универсална, както се опитват да ни я представят. Любовта, както всяко друго човешко чувство, е субективно изживяване. Но е правилно, че за любовта няма възраст. Като започнем от безгрижните дечица в детската градина, преминем през незабравимите моменти от пубертета, лудите младежки години и стигнем до щастливите пенсионери в преклонна възраст, пеещи стари градски песни. Всички те изпитват любов, но не можем да твърдим кой е тях най-щастливият.

Що се отнася до религията, тя не предлага само "рецепта" за любовта, а също вяра (подкрепа в трудни моменти, когато липсва любовта) и най-важното - НАДЕЖДА. А както знаем, надеждата умира последна...

Offline fotakiev

• Forum fan
« Reply #89 on: June 13, 2009, 02:49 »
 ... Красотата предполага естественост. А тя означава спонтанно движение, каквито са изказът на чувствата, избликът на сърцето, красивата прегръдка, сълзата. Несправедливо е да се отнема възможността на мъжете да се изразяват естествено, дори и чрез сълзите. Обществото обаче успя да наложи на мъжа един модел, който унищожи неговата чувствителност и спонтанност.

Господ сътвори човека мъж и жена. Защото ли не направи два Адама, за да се гледат един друг и си казват: "Ах, колко съм хубав!" Защото два пъти Адам = 1/2, докато Адам и Ева правят едно цяло. Само че тази цялост се постига чрез общуване и предполага простота и смирение.

Нужно е смирение и без съмнение е добродетел да откриваш и изразяваш чувството, което изпълва сърцето ти, както без съмнение е проява на егоизъм и саморазруха да не оставяш чувствата си да се проявяват, само и само да бъдеш "истински мъж". Така може би наистина се "удвоявяш" в собствените си очи, но оставаш в същността си и реално половинчат и непълен.

Любовта е риск. И рискът започва още от мига, когато сърцето се запита: "Ами ако ме предадат? Ако не оценят чувствата ми? Ще страдам и за пореден път ще ме наранят."

Бедни човече! Ако знаеше само каква отровна игла забита в сърцето ти е тази мисъл и какъв човекояден звяр храниш в себе си, егоизма, щеше да оставиш сърцето си да кърви, пък нека винаги да бъдеш жертва! Никой не може да онеправдае едно богато сърце, или поне досега не се е намерил такъв в световната история. Защото обичайки, усъвършенстваш себе си. И следователно който обича, върви напред и всъщност получава повече.

Нека го кажем още по-просто: Направи щастлив човека до теб, за да можеш да му се радваш и ти. Приятелю, изпълни нейното сърце с красота и аз те уверявам, че ще държиш в ръцете си ключовете на рая. Стопли сърцето й с топлите вълни на твоето сърце и ще имаш в дома си най-прекрасната градина. От теб зависи цветята в тази градина да не увяхват, стига само присъствието ти да бъде като росата и да ги освежава със своите оптимизъм, самодисциплина и стабилност.

из книгата "Жената през погледа и мисълта на православния монах"