Author Topic: RAZBUDITE SE POMACI TORBESI GORANCI  (Read 15352 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline mustafa_b

• Forum fan
    • Всичко за село Корница
Re: RAZBUDITE SE POMACI TORBESI GORANCI
« Reply #15 on: June 27, 2009, 19:56 »
Снейк, дано да грешиш, но се съмнявам. Днес в едно предаване ни определиха, че живеем в 17. век. Явно скоро отново ще се постараят да ни "цивилизоват".

Offline Българин

• Advanced member
  • "Аз не търся, аз намирам" - Пабло Пикасо
« Reply #16 on: June 27, 2009, 21:25 »
Нищо не е забравено, никой не е забравен. Нашите хора в Гръцко ке си ги прегърнем, оти са наша кръв...

Offline mustafa_b

• Forum fan
    • Всичко за село Корница
« Reply #17 on: June 27, 2009, 21:40 »
А все забравяте за нашите ора в Гръцко...???? До кога

Селча, и една седмица не можа да изтраеш.

Offline GORANEC

• Avarage member
  • POMACI GORANI TORBESI =1 SOJ TRAKIJANSKI
« Reply #18 on: June 28, 2009, 11:00 »
Да, последните кадри на клипа са просто супеееееер... Благодарим ти, Метка.

Братя Горанци, елате си в България, като ви дискриминират оттатък браздата. В София вече има няколко семейства от вашия сой, които държат баничарници и сладкарници. Една от тях посещавам често, намира се на ул. "Славянска", до ресторант "Мачу Пикчу". За всички вас ще има хляб в Майка България, стига да сте добри граждани, да си плащате данъците, да спазвате законите и да не размахвате насам-натам разни зеленикави знамена, като едни други наши съграждани, щото тогава ще има и по малко кютек.
Идвайте си...

KAKVA BUGARIJA ....

SEKOJ POMAK TREBE DA ZNAE DEKA NASIOT SOJ E DESKRIMINIRAN OD SITE STRANI I VREME E DA NASIOT SOJ SE OBEDINE  .
GORANCI POMACI TORBESI 1 SOJ TRAKIJANSKI .
6 MILIONA VO TURCIJA
1 MILION VO BUGARIJA I POVEKE.
300 000 VO MAKEDONIJA I POVEKE.
80 000 KOSOVO I POVEKE .
500 000 ALBANIA
DIASPORA KOJ ZNAE KOLKU .,
BIDI GORD SHO SI POMAK.
SELAM SVIM

Offline Българин

• Advanced member
« Reply #19 on: June 28, 2009, 18:30 »
KAKVA BUGARIJA ....

SEKOJ POMAK TREBE DA ZNAE DEKA NASIOT SOJ E DESKRIMINIRAN OD SITE STRANI I VREME E DA NASIOT SOJ SE OBEDINE  .
GORANCI POMACI TORBESI 1 SOJ TRAKIJANSKI .
6 MILIONA VO TURCIJA
1 MILION VO BUGARIJA I POVEKE.
300 000 VO MAKEDONIJA I POVEKE.
80 000 KOSOVO I POVEKE .
500 000 ALBANIA
DIASPORA KOJ ZNAE KOLKU .,
BIDI GORD SHO SI POMAK.
SELAM SVIM

Абе братко Горанец, какви са тия цифри. Откъде ги извади толкова много помаци, горанци, торбеши? Малко скромност не е излишна... ;) ;) ;)

Isyankar

• Guest
« Reply #20 on: June 28, 2009, 23:34 »
Горанеца ще спи спокойно, когато и един християнин не остане на Балканите....Не виждам как мога да анализирам всичките му изказвания, в които постоянно лошите са всички християни от Балканите от всички страни, а добрите неговия мюсюлмански сой ...

С тия балкански стереотипи бая ще си тъпчем още на едно място ... И той и ние ... ако ли да сме от различен сой, според него ... Пред хляба и Господа сме един сой всичките...

Offline GORANEC

• Avarage member
« Reply #21 on: June 30, 2009, 22:16 »
Goranec,schitai tova za posledno preduprejdenie!!!!!!  Delete from Moderator!

Offline abc

• Forum fan
« Reply #22 on: June 30, 2009, 22:45 »
Как може да се каже на някой, че е глупав обаче без да го обидиш?
Аз си мечтая всичките глупаци да ги изринат и се натирят някъде. Не само от Балканите, а от света... За жалост обаче съм принуден да ги търпя.

Според мен GORANEC проповяда религиозна нетърпимост. Ще цъкна на Информирай модератор

Offline pomak BG

• Historian
  • Да си помак звучи гордо.
« Reply #23 on: June 30, 2009, 22:51 »
Знаеш ли като участвах в един форум на православните християни. Опитвах се да се държа толерантно, дискутирах с научни аргументи и накрая поповете неиздържаха и ме изхвърлиха. Навсякъде е така. Погледни горе какво пише Помак.еу. За съжаление форумът е на помаците, торбешите и гораните. Ако искаш се още да си в играта трябва си търпелив.

Offline abc

• Forum fan
« Reply #24 on: June 30, 2009, 22:58 »
pomak BG шегуваш се.
Глупостта не зависи от религията. Ако те срещна в другите форуми ще се отнеса с уважение към теб. Така съм правил така и ще направя. Казах ли, че глупостта няма религия?

Offline pomak BG

• Historian
« Reply #25 on: June 30, 2009, 23:23 »
Горанец за себеси е прав. Откаде мислиш че е това чуство в него. Неможе да е дошло като се къпел в банята нали? За нас това усещане е познато, защото и ние помаците сме яли същия ..... Нали дядовците ни са били по Белене и семействата ни били транспортирвани с товарни вагони, по българските села в Северна България и били настанявани на втория етаж на зграда, кадето на първия е имало кръчма. Няма да продължавам, но имай предвид, че този народ е един истрадал народ. И думата глупаци, някак не се съвместява с реалността. Затова като друговерец за теб щеше да е по-добре да не си даваш мнението от гледна точка на толерантността естествено.

Offline abc

• Forum fan
« Reply #26 on: June 30, 2009, 23:57 »
За мен ти си друговереца, но не това е водещото. Горанец го определяш единствето по религиозен признак. Ако горанец беше Балканец и беше изръсил, че няма да види бял ден, докато на Балканите не се изрине и последния мюсюлманин щеше да пееш друга. Това те прави субективен, т.е. нечестен.

Всяка крушка си има опашка и историята не започва от 1878. Опашката на крушката е преди това. За мен обаче това не е също важно. За тебе е, защото на страха ти се крепи властта. Страха от християните, страха от миналото, страха от бъдещето, страха от света.

Да, дядовците НИ са били по Белене и семейства са били интернирани. Никой обаче не ти дава право да вменяваш вина. Думата "глупак" си е точно на място и не заради религията, а заради наглостта, а да защитаваш някой единдствено по по този критерии те прави нетолерантен.

И си прав, не може да му е дошло задължително в банята. По-скоро му е дошло докато е бил в друго сервизно помещение.

Глупостта няма религия. Не днам дали го споменах. Като искаш толерантност бъди толерантен. И честен.

Offline pomak BG

• Historian
« Reply #27 on: July 01, 2009, 00:09 »
Не мисля да споряс теб, ама ако беше задника ти в Косово по време на войната и ти щеше да си против своите. Щеше да викаш i da znaes deka ke spiam dobro koga ke nema nieden hristijanin na balkan. Просто на теб всичко ти е на майтаб. Сигурно и с новините си скаран. Ама аз не съм гледах ги до последно. Гледах как едни бяха прогонени от домовете си в Албания и Македония. После дойдоха братушките американци и си ги върнаха по местата. А след това те започнаха да гонят. И кой беше най-потърпевшия горанеца естествено, че е между чука и наковалнята. Защото не е сърбин или македонец, че е мюсюлманин, ама не е и латинец т.е. албанец, че е славянин т.е. горанец. И всеки момент съдбата му ще се реши в полза на друг народ било то македонския, албанския, сръбския или босненския, но не и на помашкия=горанския.

Offline abc

• Forum fan
« Reply #28 on: July 01, 2009, 00:21 »
Различни са ни критериите за правилно и неправилно. Ако видя, че християнин говори глупости, ще му каза. Ти ако видиш, че мюсюлманин говори глупости ще го поощриш. Това е криворазбрана толерантност и подкрепа. Сърбите сами си надробиха попарата, но за да имаш погледа към който се стремя може би трябва да се вдигнеш по-високо от религиозността. Войната в Македония беше провокирана и проектираа от вътрешни борби между албански кланове.

На този герой нищо не съм му направил за да му търпя обидите. Щом не намираш нищо притеснително в изцепките му, смятам, че не трябва да намираш такова и в противоположни ситуации.

Не заемай героична поза пред горанеца, замо заради религиозността си. Обективност му е майката. Разбира се, че войната не е хубаво нещо. Но аз не съм я забъркал.

Offline Българин

• Advanced member
« Reply #29 on: July 01, 2009, 00:55 »
.....