Author Topic: В Родопите масово се сменят имена  (Read 276190 times)

0 Members and 12 Guests are viewing this topic.

Offline Subeyi Kurt

• Forum fan
Ynt: В Родопите масово се сменят имена
« Reply #570 on: February 09, 2012, 14:09 »
Сергей, разбирам те донякаде за името но се опасявам за поколението ти. Ако го ''изпуснеш'' лично ще си отговорен за това пред дедите си. Това са лични предпочитания но знаеш че някои много държат за волята на дедите си. С пожелания да не се откъсваш от ''нашата черга'' ти пожелавам успех.

Offline Marlboro

• Forum fan
Re: В Родопите масово се сменят имена
« Reply #571 on: February 09, 2012, 14:27 »
sergei-4o  razbrahme ,4e  si  vashiten ot arabski imena, a kvo shte kajesh za pomacite koito imat  turski imena?
Tvoeto rojdenno ime koi ti go dade koga se rodi i kak te narekoha?

Offline BG POMAK

• Senior member
« Reply #572 on: February 09, 2012, 15:41 »
Към Marlboro Пак ще ти повторя, хич не ми е еня на оная работа за твоя интервал/ser gej4o/ Важното за мен е, че моя рязан  интеграл е в ред и съм оставил поколение за таковане на този свят, но ако ти не си оставил на другия свят, тебе ще таковат. Нищо, че и  в твоя псевдоним има игра на думи/Мара бара някой за оня работа/
Аз сайта не съм го объркал, защото смятам, че е помашки. Следователно първо мнозинството от помаците са строители и след това помаци. Ти сигурно си представител на интелигенцията, която се занимава с общообразователни науки и можеш да коментираш кое е първично и кое е вторично. Яйцето или кокошката.
Аз съм представител на техническите науки и съм технократ.
Като ти следя нещата, които пишеш в сайта ми изглеждаш от сериозната интелигенция. Не знам може и да греша. Не ти отива да се отваряш на дребно. Това последно за което пишеш е несериозно.
Между другото представителите на тази интелигенция разкатаха майката на Българската държава и за това сме на това дередже.
За да не бъда голословен, ще ти припомня как е "скочил" с икономиката си един от азиатските тигри   Тайван. След много неуспешни опити за управления на военните в тази страна. Решават да създадат правителство съставено от министри само технократи. След това се получава бум в икономиката на тази държава.
Аз приемам и бъзици и съвети от по вещи  в дадена област. Желателно е, ако не си някой ръб и ти да ги приемаш.
Иначе интервала ти е оригинален.
А за  катъра не коментирам, защото при нас помаците има много катъри. Това ни е една от характерните черти. Което понякога, ама понякога помага.
Не трябва да се делят хората на нисши и висши. Това някъде при Третия Райх го имаше .
Хората са можещи и не можещи в дадена област.

Offline Marlboro

• Forum fan
« Reply #573 on: February 09, 2012, 15:57 »
sergei  imash 50-  za posledniq ti komentar shtoto ne si mi otgovoril na posledniq mi komentar.

haresvam hora koito se obesnqvat mnogo,oba4e az sum ot tezi koito pishat malko za da razberat mnogo.

Offline BG POMAK

• Senior member
« Reply #574 on: February 09, 2012, 15:59 »
Към Борото. Те и турските имена са арабски, ако не греша, тук историците ще кажат. Но защо ме занимаваш с неща, които са толкова дребни, че само хора с дребни душици могат да се занимават с това. Ти сигурно не си от тях.
А на твоя въпрос Tvoeto rojdenno ime koi ti go dade koga se rodi i kak te narekoha, няма да отговоря. Ти още малко ще ми поискаш и ЕГН. Мога да ти кажа само че съм на 50 години. И друго, това е една от причините 80% от помаците да носят принудително християнски имена в това число съм и аз.

Offline Turas

• Forum fan
« Reply #575 on: February 09, 2012, 16:13 »
Мога да ти кажа само че съм на 50 години.
Еха набор! Аз съм 61-ви!

Offline BG POMAK

• Senior member
« Reply #576 on: February 09, 2012, 16:23 »
Към Борото. Вече ти отговорих и на последния коментар, ако съм пропуснал, желателно е да ми подскажеш на какво не съм ти отговорил.
Тази оценка, ако е оценка по шестобалната система ли е или по петдесето балната. А за начина на обяснение, това малко е абстрактно зависи на кого обясняваш.
Ето едно кратко обяснение: От живото съзерцание към абстрактното мислене и  от там в практиката. Кратко точно и неясно.
Една от няколкото думи турски които знам е Анадънма, дори не съм сигурен, че съм е написал правилно, което на български означава "Разбра ли". Ако търпиш бъзици, обясни ми за какво става въпрос в това, "обяснение".
Не одобрявам и не мие комфортно когото чета на латиница. Постарай се разбира, ако може поне на моите отговори да пишеш на кирилица.
И един личен въпрос, ако желаеш може да отговориш. Ти от "нашите" /помак с арабско име или с християнско/. Сигурно много искам за което ми е неудобно.

Offline Marlboro

• Forum fan
« Reply #577 on: February 09, 2012, 16:24 »
Seriozno li  ?
zna4i turskite imena sa bili i arabski ,oba4e ti si gi kazvash arabski,kato Aylin,Ajnur,Kemal i tn...

Zashto te e strah da si kajej imeto koeto ti e dal majkati ....
 naprimer az gledaj kolko priqtno i spokojno si go kazvam, priqtno mi e  da se zapoznaem  Gursel  ...maj ne e arabsko a ?

Offline Turas

• Forum fan
« Reply #578 on: February 09, 2012, 16:25 »
Това е най-новата песен на Илия Луков. Тя е по автентичен случай. Съхранявана е много години от българи мохамедани в Родопите. Текстът е потресаващ - чуйте я.

http://www.youtube.com/watch?v=M8kwa213HCc#

Offline Marlboro

• Forum fan
« Reply #579 on: February 09, 2012, 16:54 »
И друго, това е една от причините 80% от помаците да носят принудително християнски имена в това число съм и аз.-
-------------------------------------
I koi sa  tezi koito te  prinudiha  da  nosish hristiqnsko ime?

izvinqvaj ne go pravq umishleno, nqmam kirilica .

ina4e na li4niq ti vupros  mislq,4e sum ti otgovoril predvaritelno  bez da me pitash

Offline ibrahim65

• Moderator
« Reply #580 on: February 09, 2012, 16:55 »
Сергей защо не играеш открито - Говорим за ценостите на ПОМАЦИТЕ,
-1 За теб не е обидна думата ПОМАК, но предпочиташ да се наричаш българо-мохамеданин.
-2 Името също не е от значение за теб - дали си с бащиното или с наложеното от българите.
-3 Облеклото също е без значение за теб, даже е отживелица, това си споделил по нагоре.
-4 Няма значение кого ще подкрепяме и коалираме СДС и БСП и ГЕРБ и РЗС и ДПС дори на места и Атака.
-5 България не прави нищо за приобщаване на ПОМАЦИТЕ казваш, мисля че ти си вече приобщен и останалите от Припек.
Дай да помислим малко с вашите постижения и расъждения, може ПОМАК може и българомохамеданин,не трябва да си забелязваме, също така
няма значение и името, какво значение има ако ще да ми казват и Тодор........тогава всичките тези събития и борби за връщане на майчените имена за теб са без значение,те са били глупаци а пък тези кадето бяха по затворите и малтратирани ее много важно.А за облеклото и той е одживелица даже трябва да сме модерни виждате ли турците ни надминаха а пък ние, сочат ни с пръст.Абе направих едно,две,три, здружения за подкрепа на всички партии ама не става и не става останах без.......
Господин Сергей просто си бита карта това не го ли виждаш, подканвамте да си направиш една ревизия, не определяи ПОМАЦИТЕ еле тук в този сайт като глупаци, придобил си едно българско качество този е прост този неук......
И последно защо ли се занимавам със Вас.....

Offline Subeyi Kurt

• Forum fan
« Reply #581 on: February 09, 2012, 16:58 »

Offline Turas

• Forum fan
« Reply #582 on: February 09, 2012, 16:59 »
Залагам бутилка Джони ако Сергей издържи седмица в тоя форум! :)

Субиги много хубави чехлички имат тия сеймени! :) Т'ва да не е накакъв нов патърски танц? :) К'во са ги замаали тия ръце да си ги хванат и да му тропнат едно хорце като хората!!! :)))

Offline ibrahim65

• Moderator
« Reply #583 on: February 09, 2012, 17:03 »
Мюсюлманите нито играят кумар нито пия алкохол.
Абе subigi kurt  тези да не са били в Батак.

Offline Turas

• Forum fan
Re: Ynt: В Родопите масово се сменят имена
« Reply #584 on: February 09, 2012, 17:06 »
Мюсюлманите нито играят кумар нито пия алкохол.
:) ;)