Author Topic: В Родопите масово се сменят имена  (Read 277126 times)

0 Members and 3 Guests are viewing this topic.

Offline Hat

• Moderator
Ynt: В Родопите масово се сменят имена
« Reply #390 on: December 21, 2009, 21:14 »
Може би е разбрала,че е осиновена и сега наказва родителите си помаци за добрината,която са извьршили.Иначе е ненормално откадето и да го погледнеш.

Offline abc

• Forum fan
« Reply #391 on: December 21, 2009, 21:34 »
Кое е ненормално? Имаше ли тема гордост за християни приели исляма? То не е ли ненормално? Или е също така нормално, както и обратното. Не съдете за да не бъдете съдени. Пише го в Библията, а това значи, че го пише и в корана под някаква форма.

Offline Hat

• Moderator
« Reply #392 on: December 22, 2009, 09:23 »
авс кое е нормално и кое ненормално би трябвало да реши самият индивид сьобразявайки се сьс заобикалящата го среда и разчитайки най вече на умственият си багаж.Много от показните пред цяла Бьлгария доброволни приемания на християнството са лек завой или намек кьм мрачното минало,което всява страх у нормалният помак,че маже пак да се повтори.

Offline abc

• Forum fan
« Reply #393 on: December 22, 2009, 10:34 »
Хат с лека ръка заклеймяваш, съдиш, определяш и заключаваш. Кой е нормалния помак и кой е ненормален? Нали си за правото на самоопределение на всеки индивид?

А намеци, завои и тем подобни ракурси са просто липса на самочуствие. Всеки човек сам е редно да определи как иска да живее.

Offline Hat

• Moderator
« Reply #394 on: December 22, 2009, 11:55 »
авс никаде не сьм заклеймявал или сьдил някого правил сьм заключения но те са мои лични просто ги споделям с мои братя и сестри не разбирам защо се вьзмущаваш.Аз сьм за правото на самопределяне но когато виждам,че несамоопределилият се е моя сестра или брат аз се чувствам задьлжен да му помогна да прогледне ако мога разбира се защото заблудата е повсеместна насаждана дьлго време.За самочуствието грешиш горд сьм като помак и искам Европа да бьде мой дом това желая за децата си и всички помаци.Това което наблюдавам ме удоволетворява ние се сьбуждаме лека полека осьзнаваме,че светьт е И наш.

Offline Петя

• Senior member
« Reply #395 on: December 24, 2009, 20:39 »
А защо е искала да си смени името с "българско" още преди да се омъжи за твоя вуйчо, каза ли ти?
Защото не си харесваше турското име и просто държеше да носи българско,това е!Чувства се българка и естествено иска да носи българско име.

Offline Петя

• Senior member
« Reply #396 on: December 24, 2009, 20:41 »
Защото е приела, че християнството е правилната вяра :)
Не,тя е мюсюлманка.

Offline Gelina

• Forum fan
« Reply #397 on: December 24, 2009, 20:50 »
Брееей, я къде е била истината! :D

Offline Петя

• Senior member
« Reply #398 on: December 24, 2009, 21:12 »
Може би е разбрала,че е осиновена и сега наказва родителите си помаци за добрината,която са извьршили.Иначе е ненормално откадето и да го погледнеш.
авс кое е нормално и кое ненормално би трябвало да реши самият индивид сьобразявайки се сьс заобикалящата го среда и разчитайки най вече на умственият си багаж.Много от показните пред цяла Бьлгария доброволни приемания на християнството са лек завой или намек кьм мрачното минало,което всява страх у нормалният помак,че маже пак да се повтори.
Hat и кое е ненормалното,това е мн личен избoр.Има много такива хора,но това едва ли е продиктувано от страх или нещо подобно.Защо си мислиш,че всички ги е страх от това което е било.Ти самия казваш,че това е минало и в днешно време не мисля,че ще се повтори.Все пак сме свободни хора,нали?

Offline Hat

• Moderator
« Reply #399 on: December 24, 2009, 23:58 »
Петя вьрни се само малко назад в историята и ще се учудиш на цикличността.

Offline Петя

• Senior member
« Reply #400 on: December 25, 2009, 22:01 »
Брееей, я къде е била истината! :D
Да това е самата истина.Нито лъжа,нито се бъзикам.Много добре знам,че не всички биха  разбрали това действие.:)

Offline mustafa_b

• Forum fan
    • Всичко за село Корница
« Reply #401 on: December 25, 2009, 22:11 »
Защото не си харесваше турското име и просто държеше да носи българско,това е!Чувства се българка и естествено иска да носи българско име.

Не,тя е мюсюлманка.

А какво пречи на един мюсюлманин да се чувства българин, и същевременно да носи традиционното си мюсюлманско име? Например, аз мисля, че Мустафа е също българско име. Поне така пише в паспорта ми ;)

Offline teo

• Advanced member
  • ПОМАК -ЕДНО ДОСТОЙНСТВО !
« Reply #402 on: December 26, 2009, 02:04 »
Аз мисля че след 50 -100 г. ,разбира се ако до тогава хищните и алчни методи за спечелване на пари  от страна на  капитализма, не унищожат света тогава разликата между ислям и христианство няма да се чувства.Просто по ценност ще се изравнят.Хората сами ще преценят от какво имат нужда и дали да следват исляма или христианството.Междупрочем такова нещо няма в модерния свят.Това е само тук на Балканите и Армения,където руското влияние и пропаганда е било много силно.Каже ли се нещо,че си мюслюманин,например канадец и американец няма да се отдръпнат и ще дружат със теб но,ако отидеш на българско парти например и си кажеш името всеки те гледа като терорист....и зад гърба ти викат "оня турчина" и.....това са хора които си им помагал и си в близки отношения.Ние трябва да разберем че, разделението на народа и расиските виждания никъде няма да доведат.Какво от това че се казваме Мустафа ,Асан,Ахмед?Нима ако се съди по историята още колко поколения ще търпят расизма на по голямата част на обществото за това че някога някой си  е убивал и правил нещо срещу другите.Днес никой не е велик и никой не е малък!Съдя по това защото живея в една мултиетническа среда и толерантност.Кога ние в България ще почнем да ценим тези истински човешки качества?

Offline tersid

• Adviser
« Reply #403 on: December 26, 2009, 17:50 »
А какво пречи на един мюсюлманин да се чувства българин, и същевременно да носи традиционното си мюсюлманско име? Например, аз мисля, че Мустафа е също българско име. Поне така пише в паспорта ми ;)
Много млого интересан вапрос,бих искал да могам да ти одговоря .Обаче, понеже обаче има повишена компликация за да може да ти се даде отговор ,трябова да са сфика консилиум - обществен савет от представители на Булгарската академия на неуките с прецедател Бужидар Димитрофф,Булгарската Православна чарква с прецедател предател Боби Саръеф, Дружбъ "Роднина" с прецедател Необективен,като и  пръцедателите  на МВРО, А Тъка ,БНРП и Т.Н..
Ти може и да не дойдеш ,те ще решат вместо тебе. ;D ;D

Offline Шали

• Advanced member
« Reply #404 on: December 26, 2009, 20:01 »
...,Булгарската Православна чарква ...

Kaкво отношение има тази институция към разглежданата тема. Хептем му изтървавате нишката вече и нямате никакви елементарни скрупули като ги заръсите глупостите. Голяма суета да блеснете и да се надцакате, но всичко си има някаква граница на търпимост.
Моля модовете да изстрият тази гавра!