Няма добри и лоши имена. Има имена натоварени с добра или лоша история.
Има имена, натоварени с една или друга религия.
Та българите не си слагат турски или арабски имена на децата си по няколко причини.
Първо - защото имената се предават през поколение. Внука взема името на дядото, внучката на бабата и т.н.
Така е и при други народи.
Втора - с такива имена човек се води за мюсюлманин или турчин.
А българите не искат това заради историята и религията.
Което обаче води до обратния въпрос който ми беше изтрит -
Тези които изповядват исляма, защо трябва да са с турски или арабски имена?
Защо е това разделяне на имената по религиозен признак? По национален признак е ясно - различни нации, различни езици, различни имена. Ама за религиите защо? Нали уж религиите са универсални.
PETER, понеже знам, че носиш и на майтап, не само на пиене, това е специално за теб:
ПИСМО ДО С Е М - от телевизионния зрител Батак Юнашки
Уважаеми другари от СЕМ,
Пиша ви с огромно възмущение. Телевизиите, които гледаме, наши ли са или са турски –питам?.
Жена ми Райна спря да готви и пере – по цял ден гледа турски сериали. Комшийките също – оплакват се мъжете от махалата.
Вгледах се и аз в един сериал за малко и веднага се досетих, че всичко това е част от плана за турцизиране на милото ни отечество.
Затова трябва да се намесите веднага! Да спрем това покушение срещу българщината.
Веднага ми направи впечатление, че се прави пропаганда на турския начин на живот. То не са къщи с басейни, то не са коли и хубавици.
Има и голяма манипулация. Всички актьори са облечени нетипично. Гледах, гледах и не открих герой с фес. А нали ние точно за това се борим – да спрем пътя на фесовете към Европа. Ако няма фесове, няма какво да спираме. И най-важното - всички гледат някак си благо и кахърно. А ние знаем как гледа нашият вековен поробител и неговите наследници – на кръв.
Изобщо живеят си турчолята, но ако не беше геноцидът над нас, сега щяхме да бъдем 100 милиона и хубавите къщи край Босфора щяха да са български.
И като капак на всичко дъщерята роди онзи ден и кръсти внучката познайте как?
Ще кажете – Райна. Като бабата и като Райна Княгиня.
Нищо такова – кръсти я Шехерезада.
Позор.
Веднага спрете турските филми, защото синът пък чака момче. Да не вземе да го кръсти Онур.
Б.Юнашки – български зрител