Фотакиев,всеки сам за себе си решава какво име да носи или промени след като е влязъл в зряла възраст,не виждам за какво напирате и се радвате,че няколко десетки помаци са си сменили името и религията,пак казвам десетки.В световната история велики личности са го правили.Конкретно за Родопите има такива симптоми главно в Смолянско,ако се спуснеш по надолу към Чеча ще видиш че това въобще не стои на дневен ред,хората са заети с къде по важни неща да оцелеят.И не правете пиар от факта че някои е отишъл и си е сменил името или при отеца Саръев! Оставете хората сами да се самоопределят.Мустафа е прав за което.Човек трябва да познава психиката и живота на помаците в Родопите за да пише обективни неща,в случая аз и ти сме по далеко от тези хора!
Много добре започна постинга и бях съгласен, докато не прочетох че няколко десетки си били сменяли името и религията.
Не Назми,те си сменят имената и си остават мюсюлмани!!! Пак оплитате нещата.И като кажеш, че е само Смолянско и само няколко десетки,
това не показва че са малко,защото повечето помаци са в Смолянско и точно там почти всички са си с български имена без да са си ги сменяли.
Ако някой не е ходил из България и не е запознат с помаците ,влизайки в сайта ще си каже че има помаци само в Брезница,Корница,Лъжница,Рибново.А я да кежем точно тези села какви се пишат по избори..турци!?В Смолянско си казват... българо-мохамедани сме, защото продължават да са мюсюлмани.
Искаш право на самоопределяне.Имаш го.Никoй не те е спрял.Но ти не самоопределяш само себе си.Ти определяш и другите.А така вече рискъваш, ако се самоопределяш грешно,да подведеш и останалите.
Не си мисли че мустафа_б като живее в Родопите и е близо до хората , аз съм далеко и не съм наясно какво става!