Author Topic: В Родопите масово се сменят имена  (Read 277005 times)

0 Members and 3 Guests are viewing this topic.

Offline Hat

• Moderator
Ynt: В Родопите масово се сменят имена
« Reply #420 on: December 30, 2009, 10:27 »
Каква турцизация говорите бе.В Родопите хората "масово" врьщат християнските си имена.Може ли някакви си сапунки да спрат този необратим процес.

Offline rcn

• Senior member
« Reply #421 on: December 30, 2009, 10:55 »
Да се забранят веднага турските сериали! Няма да допуснем нова турцизация в Родопите!!! България на българите!!!!!!

dogodina shte bydat povtoreni s originalno audio - tova e podmolen plan na DPS za pylziashta turrcizacia.

Offline Hadj

• Adviser
« Reply #422 on: December 30, 2009, 12:09 »
   Сериалите винаги са помагали на хората да си избират "звучни български имена" не знам в други райани но  в Смолянско има Изаура,Памела,Жаклин и т.н. и са прави  хората вместо някакви си турско-арабски  вижте какви  "чисто български" имена избират на децата си.Последвайте нашия челен опит!!!!!

Offline Subeyi Kurt

• Forum fan
« Reply #423 on: December 30, 2009, 12:40 »
dogodina shte bydat povtoreni s originalno audio - tova e podmolen plan na DPS za pylziashta turrcizacia.
Ştom kato sıs seriali e vızmojna turcizaciya po tezi zemi to tazi dırjava e privırşila sroka za upotreba. Da opitame druga

Offline tersid

• Adviser
« Reply #424 on: December 30, 2009, 13:28 »
   :)"Сериалите са частица света като място за културно съревнование между народите" Г.Д.

Offline mustafa_b

• Forum fan
    • Всичко за село Корница
« Reply #425 on: December 30, 2009, 13:47 »
"Турските сериали са груба форма на вмешателство от Анкара във вътрешните работи на държавата ни и излъчването им е пагубно за българския народ" - В.С.

Offline Петя

• Senior member
« Reply #426 on: December 30, 2009, 14:40 »
Петя хайде скьпа ако мошеш удари един коментар на горе написаното и изльчено по БТВ че много имена на новородени в Смолян се крьщават на герои от турските сериали.Искам обаче да прочетеш внимателно предните си постинги.Ще ми бьде много интересно.Чакам.
Не съм гледала този репортаж,но според мен Hat,това е някаква мода.Както беше със западните и латино-американските герои.Така че,и на това ще му мине времето.Според мен името е важно за всеки човек,и родителите когато избират име за детето си трябва добре да го обмислят.Но ето един пример напълно равностоен на този който дадохте.Преди няколко месеца излъчиха репортаж по телевизията за с.Варбина,смолянско.Там масово хората си смениха имената с български,а причината е чисто финансова.Защото когато отидат в Гърция да работят,става въпрос за сезона работа,и като ги видят с турски имена,гърците не ги наемат!

Offline Metka

• Forum fan
« Reply #427 on: December 30, 2009, 15:13 »
Защото когато отидат в Гърция да работят,става въпрос за сезона работа,и като ги видят с турски имена,гърците не ги наемат!

Де да беше така.В поръчковите репортажи не можем да очакваме друго.
Вземи, прати при мене тези репортерки, за да им го покажа случая
при които именно в Гърция са приели на работа помаци с мюсюлмански имена , а онези които не са били с такива имена са "духали супата".
Гърците не са будали и знаят кои са по големи бачкатори.

Offline Петя

• Senior member
« Reply #428 on: December 30, 2009, 15:44 »
при които именно в Гърция са приели на работа помаци с мюсюлмански имена , а онези които не са били с такива имена са "духали супата".
Метка незнам дали е поръчков или не репортажа, но същото може да се каже и за репортажа по БТВ.Факт е ,че си сменили имената.

Offline teo

• Advanced member
  • ПОМАК -ЕДНО ДОСТОЙНСТВО !
« Reply #429 on: January 01, 2010, 09:17 »

Знаете ли Петя,
малко ми стана смешно за хубавата пропаганда....сменяш си името и хооооп и работа имаш.По тоя начин сама се издаваш че, положението е същото и в България.Ето например, твойта стана ясно за какво си в форумите.Да пропагандираш всички да стават българи.Мила Петя а защо не чувам от вас например героичното:"Вместо да кисна по форумите ,поне да се готвя да родя понед 4 децица...и по тоя начи да увелича броя на народа ни".Ето ти един девиз към всички жени и мъже които са истински патриоти да създадат нещо полезно.....а именно хубави и здрави деца....от здрави не пиещи и не се друсащи родители.Метка много добре ти е казал,че турско-арабските имена говорят за хора които са трудолюбиви.Те не отиват да разбиват банкомати и да крадат от кредит карти.....отиват честно да работят и то без да се оплакват от същноста на работата.Пак казвам не съм против ,човек да си сменя същноста си.Но, да опитваш вече 130 години да ни "привлечете " в правия път....удрят  на камък.А и тия "пусти " турски сериали" ,както казват върлите нациоалисти са с цел да омекотят и да ни направят добродушни пред "врага"(врага разбира се винаги е турчина).Тоест да ни преспат....Еййййййййй иде Новото потурчване,защо ли пък от латиноамериканските сериали никой не стана бразилиц или мексиканец?Ще направя една класация по "бисерно-мъдри" думи,казани от наши съфорумци:
1.На първо място Фотакиев+Пасков,като каза че , за общо 7-те "възродителни процеса",които подложиха мюслюманите на нечувани и адски мъки,депортирвания,убийства......за всичко е виновен Султан Селим,затова че  е "помахомеданчил" днешните помаци.Значи комитите а и след тях дошлите до сегашно време са отмъщавали зарад Султан Селима.За тази "правдива" оценка му давам...отлична оценнка.

2.На второ място пак Пасков,като каза, че еничарите взети от българския народ,са към 30 000 000.Броят на еничарите взети  за 200 и няколко години е 350 000.Тоест ако се сметне всички христиани от Кавказ,Балканите и Азия и Африка....На българския народ сигурно падат около 5 000 деца.В други теми бих поискал от Пасков да ми развие теорията си за тези 30 000 000 но, научно и достоверно.

3.На трето място класирам вас, за мъдрите думи че, хората със български имена...по добри работни места намират в Гърция...или навсякъде по света. ;D.За награда ще ви изпратя на екскурзия в Канада и САЩ за да се уверите че, дали се казаш Иван,Драган,Айше или Хасан или Чин Джан Джун....ама никакво значение няма.Хората не са балканци,забравили са 100 годишни войни,католико-протестански избивания и милиони които са били продадени в робство.

Offline Петя

• Senior member
« Reply #430 on: January 01, 2010, 13:31 »
Този пример който съм дала е истински случай,така че не е никаква пропаганда.Естествено,че не на всеки ще се хареса,дори и на мен.Защото тези хора си сменят имената така да се каже "заради пари".Аз не пропагандирам никой да става българин,аз си изразявам мнението,не го налагам.Знам много добре,че не името прави човека,а обратно.Но все пак името важно,така мисля.А това,че помаците са работливи-спор няма.
Teo благодаря ти за съветите! :D :D :D

Offline isa71

• Forum fan
« Reply #431 on: January 06, 2010, 14:33 »

06.01.10
Севлиево кръщава деца на Инджи и Мехмед
Родители от Севлиево масово кръщават децата си на герои от популярните у нас турски сериали. Това сочи справката на службата по гражданско състояние в Общината, цитирана от Дарик.

Името на Инджи от „Перла" от края на ноември носи момиченце от Севлиево. Два месеца преди нея в местното акушеро-гинекологично отделение проплака малката Еда.

Предпочитани имена за бебета от младите родители в местната община са още Дафне, Мехмед, Онур, Берг, Кенан и Аля.

Въпреки, че турските телевизионни саги са хит в момента, имената на техните герои все още са по-малко, отколкото преди години, когато родителите масово кръщаваха децата си на персонажи от латиноамерикански филми.
http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=333326

Offline mustafa_b

• Forum fan
    • Всичко за село Корница
« Reply #432 on: January 06, 2010, 15:26 »
Ха, тази Инджи стана банална! В оригинала на турски дори няма никаква Инджи, а Гюмюш.

Регистриран

• Guest
« Reply #433 on: January 06, 2010, 20:41 »
Тео, дека се буташ у Висшата лига ва? Етнически турчин да коментира помаци е адски нелепо. Смешно направо. Приятелска бележка от мен...

Offline muti6

• Adviser
« Reply #434 on: January 06, 2010, 22:30 »
Тео, дека се буташ у Висшата лига ва? Етнически турчин да коментира помаци е адски нелепо. Смешно направо. Приятелска бележка от мен...
Напротив НЕРегистриран(Цецо),
Тео е един от най-толерантните хора в сайта и много "хора" трябва да се поучат от начина му на държане и добро отношение към съфорумници, като теб.И това да се представяте тук под няколко различни имена, за да симулирате “масова поддръжка” за тезата си, не е основание за много доверие.