Български > Дискусии

В Родопите масово се сменят имена

<< < (4/125) > >>

PNK2003:

--- Quote from: Nazmi on February 02, 2009, 06:39 ---PNK2003,чухме мнението ти! Ще се спра на твоя постинг по горе..." С какво мюсюлманите са с ограничени права...." ! Бих ти препоръчал за един ден да видиш проблемите на едно помашко село! ДА,има ограничение на правата на мюсюлманите(разбирай турци и помаци основно),и това ограничаване е Факт изразено икономически,политически,всякак! Не ми излизай с тезата че ДПС с мандата е на власт,ДПС не е власта на помаците ,а на една малка група около партията която хал-хабер си няма от проблема на народа ни.Писал съм подробно  в Темата за мафията в държавата респективно за проблемите на помаците днес!

--- End quote ---

Назми, благодаря за мнението относно моя коментар по-горе. Ще споделя отново, че не съм съгласен с тезата, че в България правата на мюсюлманите са ограничени, дори напротив.  В какво точно се състои това ограничаване и от чия страна?  Моля за конкретни примери, а не само на обобщения от рода на "икономически", "политически" и т.н.  Проблемите в България ги има навсякъде, те не са само при мюсюлманите.   Проблеми има не само в помашките села.  Бях посочил преди време за пример моето село с 90 % християнско население.  Картинката е отчайваща - разбити улици, липса на улично осветление, липса на канализация, безработица, липса на училище и т.н.  Проблемът е общ за всички. 

Не бих коментирал в детайли ДПС, тъй като ще ми кажете, че нарушавам правилата на форума.  Но в отговор на написаното ще си позволя да обърна внимание на факта, че именно с гласовете на помаците ДПС печели избори.  В този смисъл именно помаците са голяма част от електората на ДПС.  Това е реалната ситуация към момента, независимо дали ви харесва или не. 

Опитвам се да ви кажа, че на проблемите трябва да се гледа обективно и не едностранчиво...

Nazmi:
PNK 2003 благодаря за дискусията! Казвате по горе,че .."правата на мюсюлманите не са ограничени а дори напротив" Можете ли да ми докажете как ние имаме повече права след като сме малцинство в християнска държава? А това за разбитите села,улици,училища прав си,но то си няма нищо общо със смяната на имената или за правата.Истината е,че заедно мюсюлмани и християни са на един и същи хал в държавата.Все пак бих се радвал да пообиколиш долината на ЧЕЧ селата по Сатовча и района.Не знам как е в Смолянско!

PNK2003:

--- Quote from: mustafa_b on February 02, 2009, 09:40 ---Позовах се на Чомски по-горе за да покажа, че няма нищо по-лесно от това да се инсценира атентат и да се хвърли вината за това върху предполагаемия враг за да се спечели общественото мнение за евентуални бъдещи действия срещу "врага". Изглежда, точно така стоят нещата и с атентата на гара Буново. Казвам го, защото познавам човек, който е лежал в затвора заради атентат срещу кмета на едно село през 1973 тодина. Смятам, че по годината се досещате "що за атентат" е било това.

--- End quote ---

В действителност за тайните служби на която и да е държава не съществуват кой знае какви пречки да се инсценира атентат, стига това да бъде пожелано с определена цел.  Съгласен съм в известна степен с голяма част от написаното от вас.  Мисля обаче, че това е предмет на друга сериозна дискусия.

Що се касае до атентата на гара Буново, не мога да се съглася с твърдението, че най-вероятно се касае за инсценировка.  Но дори и да допуснем, че е било така, факт е, че е бил извършен атентат.  Известни са физическите извършители на това деяние и нищо не може да оправдае техните престъпни действия, когато се касае за невинни жертви.

Не съм съгласен също така и с твърдението, че правата на мюсюлманите като цяло били ограничени по дефиниция, особено пък в България.  Посочете ми конкретни примери за тези генерални изводи.  Аз лично имам толкова много приятели и познати мюсюлмани и не съм усетил или разбрал някой от тях да се чувства с ограничени права, още по-малко "набеден фундаменталист".  Не отричам да има единични случаи, но те не може да са база за толкова крайни заключения.  

В заключение ще се повторя, че според мен дискутираната статия е обективна, а мнението на Тео - субективно и провокативно.  Нали това е форум и всеки има право да взема отношение по разискваните въпроси? Това е причината и аз да изложа своето мнение.  Иначе на никого не преча да се посмее.  Казват, че смехът е здраве  :)        

teo:
Със голяма болка чувам, че за да получат Грийн Карт(така ми казаха може и да не вярно) някои емисари-мисионери  на Саръев са убедили младежта във с.Кочан да премат корена си като си върнат "истинските си имена".Тоест българските.Всичките сега са заминали във САЩ.Тази кампания продължавало и във други места ,защото говорих със един помак,мюфтия във един район на Родопите и той потвърди това.с.Кочан е крепоста на смелите помаци и на Миметил(Мимет) войвода,наречен от Неда Словена, Момчил войвода.Ей Помаци не продавайте същноста си!Помашкият народ е един смел народ,останка от древноста....Гънка от дълбоката пласт на Древноста!Този народ и колкото и сътресения да има ще я бъде този народ!!!!Вслушайте се във дебрите на душата си!Вслушайте се във жалния глас на гайдата и не предавайте същноста си!

Dobrev:

--- Quote from: teo on February 03, 2009, 17:36 ---Със голяма болка чувам, че за да получат Грийн Карт(така ми казаха може и да не вярно) някои емисари-мисионери  на Саръев са убедили младежта във с.Кочан да премат корена си като си върнат "истинските си имена".Тоест българските.Всичките сега са заминали във САЩ.Тази кампания продължавало и във други места ,защото говорих със един помак,мюфтия във един район на Родопите и той потвърди това.с.Кочан е крепоста на смелите помаци и на Миметил(Мимет) войвода,наречен от Неда Словена, Момчил войвода.Ей Помаци не продавайте същноста си!Помашкият народ е един смел народ,останка от древноста....Гънка от дълбоката пласт на Древноста!Този народ и колкото и сътресения да има ще я бъде този народ!!!!Вслушайте се във дебрите на душата си!Вслушайте се във жалния глас на гайдата и не предавайте същноста си!

--- End quote ---

Тео пак надроби една шопска салата с китайско зеле, не ти е работа ...
Явно всеки, който си е върнал българското име е вербуван от Саръев?  :D
Сега пък и зелени карти - ако си с българско име - получаваш автоматично зелена карта, така ли? Дайте всички да получим в такъв случай зелени карти. Ами че те 90% от тия със зелените карти от Кочан са с мюсюлмански имена. На тях как са им дали зелени карти?
Пак говориш врели-некипели.
И Момчил войвода си забъркал. Той е загинал в 1345 г. в битка срещу съюзените турци (начело с Умур бег) и византийци (начело с Йоан VI Кантакузин) при гр. Перитеореон в Източните Родопи.
Виж хрониката на Никифорос Григорас и "История" на Кантакузин.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version