Author Topic: Türkiye' de Pomak varmı?????????????  (Read 62562 times)

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Offline bello

• Adviser
  • Göçler, göçler, göçler...
Re: Türkiye' de Pomak varmı?????????????
« Reply #45 on: September 21, 2009, 16:17 »
İskeceli Agam, Salnamenin ne olduğunu biliyorum, benim altincag'dan öğrenmeye çalıştığım şey bana tavsiye edeceği kendisininde araştırdığı bir salname'mi var.

Offline Тоска

• Charter member
  • % 100 + POMAK
« Reply #46 on: September 21, 2009, 16:41 »
sayın bello oldukça tatmin edici  bir açıklama teşekkür ederim.Salnamelerimi inceleme fırsatınız oluyor..

Bello kardeşim altincag arkadaşımız sanırım ufak bir gramer hatası yapmış sadece ;) ayrı yazılması gerekirdi.

Salnameleri mi? inceleme fırsatınız oluyor şeklinde olması gerek.  

Offline bello

• Adviser
« Reply #47 on: September 21, 2009, 16:49 »

Bello kardeşim altincag arkadaşımız sanırım ufak bir gramer hatası yapmış sadece ;) ayrı yazılması gerekirdi.

Anlaşılmıştır, yardımlar için teşekkür.

Salnameler bizler için önemli ölçüde yol gösterici olacaktır. Mühim mesele bunları nerelerden temin edebileceğimizdir.

Offline altincag

• Member
  • **
« Reply #48 on: September 22, 2009, 09:37 »

yardımınız için tesekkürler.Gerçekten bir cümle düşüklüğü var.
 ;)

Offline altincag

• Member
  • **
« Reply #49 on: September 22, 2009, 09:42 »
Anlaşılmıştır, yardımlar için teşekkür.

Salnameler bizler için önemli ölçüde yol gösterici olacaktır. Mühim mesele bunları nerelerden temin edebileceğimizdir.

sayın bello bu konuda oldukca bilgili ve araştırma yapan bir arkadaşım var.Türk edebiyat vakfı mütevelli heyetindedir kendisi.
Sanırım istanbulda ikamet ediyorsunuz. Ekimden sonra bende istabulda olacagım.Tanışırız.Tanıştırrıım sizi.
Birbirinize çok faydalı olacagınıza eminim.Kendisinin lakabı ''Tarih seyyahı''dır:)

Offline bello

• Adviser
« Reply #50 on: September 22, 2009, 11:27 »
sayın bello bu konuda oldukca bilgili ve araştırma yapan bir arkadaşım var.Türk edebiyat vakfı mütevelli heyetindedir kendisi.
Sanırım istanbulda ikamet ediyorsunuz. Ekimden sonra bende istabulda olacagım.Tanışırız.Tanıştırrıım sizi.
Birbirinize çok faydalı olacagınıza eminim.Kendisinin lakabı ''Tarih seyyahı''dır:)

Memnuniyetle...  :)

Offline altincag

• Member
  • **
« Reply #51 on: September 23, 2009, 08:30 »
ilerde bu konuyu yine görüşürüz.

Offline merkur

• Senior member
« Reply #52 on: September 23, 2009, 20:35 »
slm szdrave:
bu yıl bir değişiklik yapıp yıllık iznimi köyümde gecirdim maksadım köyde büyüklerim ve pomaklar ile daha fazla iç içe olmaktı,uzun uzadıya yazmıyorum üzüntüden kahroldum gördüğüm duydugum bizim yok olma yolunda oldugumuzdur 14 yasına kadar olan nesil pomakça bilmiyor köydeki diğer orta yaşlılar konusmak istemiyor konusmuyor nedeni nedir dersiniz ? bu dil ne işimize yarayacak cevapları dolu bazıları ise biliyoruz ama cevap veremiyoruzlarla doluylu geleneklerimiz yok olmuş durumda düğün vardı bayramda denk geldi akraba düğünüydü gittim gittimde ne gördüm römork tepesinde bir org bir orta derecede solist görüntü oda söylediğinden değil 4 saat boyunca ne caldılar ne dinledik dersiniz roman müzikleri ama öyle böyle 9/8 likler değil resmen romen diliyle söylenen ve sacma sapan sözleri olan oyun havaları önce kendime sonra org cuya sordum benmi yanlış biliyorum pomakmıyız biz yoksa biz romenmiyiz cevap verilmedi bana sadece tebessümle bir bakış ve omuz kısılmasıındandı bana verilen cevap biz bu değiliz biz bu olmamalıyız köyde iletişim cok az yada yok denicek kadar internet yok bazı evlerde telefon bazı kişilerde cep tlfnu nesil bilgisiz nesil diline kültürüne nasıl sahip cıkıcak bilmiyor benım pomak halkım köyde hala dışlanmaktan korktugu için yeni nesline dilini kültürünü öğretmiyor ,öğretmediği içinde yozlaşmış bir nesil varolmakta ama cok farklı yönde türk desem değil laz desem değil kürt desem hiç değil varın siz yukarıda verdiğim örnekten 1100 kişilik pomakların ne yana dogru yol aldıgını bulun.
Evet türkiyede pomak var ama bunu 10/15 yıl sonra nasıl söyler yada nasıl ifade ederiz bende bilmiyorum.sevgiyle kalın szdrave

Offline AlperenKIRIM

• Advanced member
Ynt: Türkiye' de Pomak varmı?????????????
« Reply #53 on: February 13, 2010, 20:38 »
Eskişehir'in Alpu ilçesine bağlı Işıkören köyünde bir Pomak Rüstem denen Nogay kökenli Kırım Tatar varmış. :)

1920 yılında Yunan işgalinde bu köyü yunanlar basmış. Bu Rüstem'in de Ciren adında çok güzel bir atı varmış (o dönemlerde bu köyde ordu için at yetiştirilmiş, atları çok meşurmuş). Köye gelen yunanlardan bir subay bu atı almak istemiş , Rüstem'de Yunan subayı ve bir kaç askeri vurup kaçmış. Bir Pomak köyünde Yunan işgali bitene kadar 2 yıl yaşamış. Kendi köyüne geldiğinde lakabı Pomak Rüstem olarak kalmış. :)

Offline iskeceli

• iskeceli
  • Adviser

Offline Тоска

• Charter member
  • % 100 + POMAK
« Reply #55 on: April 28, 2010, 14:36 »
Tam türkçe tercümesini yapabilirmisin iskeceli ? Zira çok önemli bir haber.

Offline daylek

• Adviser
  • pomakinka gorda sam jena... SorguluYorum
« Reply #56 on: April 28, 2010, 14:41 »
Recep Tayyip Erdoğan ;

Araya çomak sokulmasın
- DTP Genel Başkanı Sayın Ahmet Türk’le görüşmenizden olumlu bir hava vardı, ama korunamadı, bunu neye bağlıyorsunuz?
* Biz bu konuda buradan bir siyasi rant elde etmenin peşinde değiliz. Tek derdimiz 784 milyon metrekare vatan toprağında 72 milyonun kardeşliğini tesis etmek. Alt kimlikte etnik sıkıntıları kaldıralım, aynı zamanda üst kinlikte de Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığında birleşelim. Lazıyla, Kürdüyle, Çerkeziyle, Pomakıyla aklınıza ne gelirse alt kimlikte sıkıntıları ortadan kaldıralım, ama üst kimlikte de Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığını oluşturalım. Bunu başarmak istiyoruz. Bunu başarırken araya çomak sokmak yanlış olur. DTP’lilere de bu sinyali veriyoruz. Koordinatör bakanımız görüştüğünde ifade etti: Süreci bozmayın. Samimi davranıp bizim samimiyetimize de gölge düşürmeyin. Bunu başaralım.
* Bu son şanstır diye düşünüyoruz. Bu dönemde başarılırsa, başarılır. Kimse de bizim gibi cesaret etmez bu işe. Birçok riski göze alarak adım attık, bana göre. Ben bunu Ahmet Bey’in kendisine de söyledim; ‘İçinizden zaman zaman farklı sesler çıkıyor lütfen engel olun, eğer engel olamazsanız bu sürece yazık olur’ dedim. Ama maalesef zaman zaman arzu edilmeyen şeyler birçok ilimizde, ilçemizde meydana geliyor. Bunlar iyi şeyler değil. Ama biz TC’nin sorumlu kuruluşu olarak kurum ve kuruluşlarıyla adım atıyoruz ataya devam edeceğiz.

http://www.kanalturk.com.tr/haber-detay/15157-erdogan-sil-bastan-yapariz-haberi.aspx

Offline daylek

• Adviser
« Reply #57 on: April 28, 2010, 14:43 »
direk pomaklara yönelik bişey değil. Türkiye de ki etnik kimlikleri sayıyor. Ama buda gelişme sayılır en azından ilk etapta sayılan etnik kimlikler de akla geliyormuş Pomaklar  :)

Ve tabi Yunanistan basının da bu haber nasıl değerlendirildi onu bilemem. Söz sende sanırım İskeçeli agam...

Offline Тоска

• Charter member
  • % 100 + POMAK
« Reply #58 on: April 28, 2010, 14:46 »
Daylek, bu güncel bir haber mi ? Yoksa önceden söylenmiş ve şimdi dile getirilen bir haber mi ?

Offline daylek

• Adviser
« Reply #59 on: April 28, 2010, 14:51 »
çok net bir bilgim yok maalesef , bende şimdi iskeçelinin verdiği linkteki fotoyu takip ederek buldum Türkçesini.
Ancak muhtemelen Pkk lılar dağdan indikten sonra ki ilk ses yükselmesinden sonra Erdoğan Kanal Türk'te bi söyleşiye katılmıştı sanırım o zamandan zira yazılarda soru cevap şeklinde... Ama dediğim gibi tarih yok .

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42