Author Topic: Батак - мит или реалност ?!?  (Read 277707 times)

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Offline Subeyi Kurt

• Forum fan
Re: Батак - мит или реалност ?!?
« Reply #585 on: August 14, 2012, 14:57 »
Вижте сега, дали вие приемате Батак за реалност няма никакво значение. Просто явно ви гони гузна съвест

Цяла Европа знае как изгıнихте германеца и българката които искаха да разизобличат мита Батак.
Гузен негонен бяга. :D :D :D

feggaria

• Guest
« Reply #586 on: August 14, 2012, 15:01 »
Казах вече останалото са празни приказки, но това е друга тема, сега по-важно е да се разнищи мита за възродителния процес, то ясно е, че такова нещо не е имало, но някои все още вярват в него. Дайте доказателства, че се е случило. Нека се публикува във форума материал, който да потвърди, че ком. власт е предприела подобно нещо, иначе така само да се клевети не е редно.

Offline Subeyi Kurt

• Forum fan
« Reply #587 on: August 14, 2012, 15:45 »
Казах вече останалото са празни приказки, но това е друга тема, сега по-важно е да се разнищи мита за възродителния процес, то ясно е, че такова нещо не е имало, но някои все още вярват в него. Дайте доказателства, че се е случило. Нека се публикува във форума материал, който да потвърди, че ком. власт е предприела подобно нещо, иначе така само да се клевети не е редно.

Отиди тогава в Кърджалийско за да видиш паметници на избити маловръстни деца та и бебета. Бебето се казва Тюркан на 17 месеца

http://www.panoramio.com/photo/5510747

feggaria

• Guest
« Reply #588 on: August 14, 2012, 15:51 »
Заболя те нали? Тогава най-после оставете Батак на мира и недей да петниш паметта на тези хора, ако в теб е останало нещо човешко.

Offline Subeyi Kurt

• Forum fan
« Reply #589 on: August 14, 2012, 16:22 »

то ясно е, че такова нещо не е имало, но някои все още вярват в него. Дайте доказателства, че се е случило. Нека се публикува във форума материал, който да потвърди, че ком. власт е предприела подобно нещо,
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ти ако си човек нямаше да пишеш ето тези глупости. Ясен си ми. Да, боли ме за такива зверства на които станахме свидетели, но това кърваво петно  ще го носите както вие така и вашите поколения.

feggaria

• Guest
Ynt: Батак - мит или реалност ?!?
« Reply #590 on: August 14, 2012, 16:27 »
Злобата те е завладяла напълно. Ще пиша такива глупости, докато и вие пишете глупости за Батак!

Offline Subeyi Kurt

• Forum fan
« Reply #591 on: August 14, 2012, 16:37 »
Злобата те е завладяла напълно. Ще пиша такива глупости, докато и вие пишете глупости за Батак!

Защо е забранено да се разследва и гоните научни хора които търсят истината. То не става с фалшиви картини и рапортёри на Руски протежета. Бъдете отворени ако ако не сте гузни. И това ли са глупости. И българите казват като арменците ;; Ние много добре знаем какво е станало''
Само вие ли знаете какво става. Архивите са в Турция. Ако ви отърва образувайте съвместна комисия и сложете край на дискусиите. Най-последното становище на БГ по въпроса е че само българи са се клали там  :D :D :D

Offline Mariana

• Forum fan
« Reply #592 on: August 14, 2012, 16:38 »
Цяла Европа знае как изгıнихте германеца и българката които искаха да разизобличат мита Батак.
Гузен негонен бяга. :D :D :D

Изкуствоведката Балева и нейният германски колега нарекоха проекта си "Митът Батак" не защото можеха да напишат, че клането в Батак е мит - те такова не са и написали, за който е чел техните писания, защото тогава щяха да станат за смях. Това, с което Балева се занимаваше, беше отражението на клането, как то се интерпретира по-късно, как е нарисувана картина на един полски художник, чийто сюжет е клането и пр.

Заглавието на проекта беше провокативно, за да ги забележат.
За да се внуши чрез него, че не е имало клане, въпреки че вътре в самото изследване и тия двамата не са написали, че не е имало такова. Те други неща са написали - доколко верни, доколко не, е отделен въпрос. Но въпросът е, че повечето хора само заглавието са прочели и запомнили.

И така, с този трик така да се каже, те хем се прославят, милите, заради провокацията,
хем хора, които или не са чели, или не са разбрали какво точно се твърди в тяхното изследване,
могат да се позовават на него и да се "радват", че клане нямало.

feggaria

• Guest
Re: Ynt: Батак - мит или реалност ?!?
« Reply #593 on: August 14, 2012, 16:49 »
Защо е забранено да се разследва и гоните научни хора които търсят истината. То не става с фалшиви картини и рапортёри на Руски протежета. Бъдете отворени ако ако не сте гузни. И това ли са глупости. И българите казват като арменците ;; Ние много добре знаем какво е станало''
Само вие ли знаете какво става. Архивите са в Турция. Ако ви отърва образувайте съвместна комисия и сложете край на дискусиите. Най-последното становище на БГ по въпроса е че само българи са се клали там  :D :D :D

Виж, аз повече с тази тема няма да се занимавам, достатъчно е, че теб Батак няма да те остави намира. Гузна съвест, няма как. Аз не очаквам някой в Турция да каже да имаше клане в Батак, да имаше геноцид в Армения, да имаше клане и в Ниш и т.н. Но истината си е истина, даже и да бъде отричана от някого.

Offline Subeyi Kurt

• Forum fan
« Reply #594 on: August 14, 2012, 17:16 »
Аз съм обеден че клане е имало и то яко, защото не може без клане ты като ''юнаците'' от Батак не са послушали съвета старейшините на Батак и  са убили първата вечер при обсадата 25-30 Помака заедно с байрактарина ( З.Стоянов). Обсадата е целяла изземане на уръжието на въстанниците. Мит е че всичко подред е клано.

Offline Mariana

• Forum fan
« Reply #595 on: August 14, 2012, 17:38 »
Аз съм обеден че клане е имало и то яко, защото не може без клане ты като ''юнаците'' от Батак не са послушали съвета старейшините на Батак и  са убили първата вечер при обсадата 25-30 Помака заедно с байрактарина ( З.Стоянов). Обсадата е целяла изземане на уръжието на въстанниците. Мит е че всичко подред е клано.

В непрестанните подигравки с жертвите от клането в Батак и в нескончаемия спор в опит то да бъде отречено има нещо патологично.

Стига вече подигравки.
Имай поне малко страх от Бога и малко уважение към загиналите, нищо, че не са били от твоята вяра.

Бог не брои по това душите коя колко струва и какво е заслужила.

На мен лично отдавна ми омръзна да пиша в тази тема.
На някои отричащи присмехулници, които се подиграват с жертвите, явно няма да им омръзне

Offline ibrahim65

• Moderator
« Reply #596 on: August 14, 2012, 20:48 »
Аз искам да пиша за Батак,
даже ми са иска да съм бил там,
даже да съм бил на мястото на Ахмет агата,
въпреки че не му е било лесно да си види отрязаната глава на детето си.

Offline botev

• Forum fan
    • Истинските майни!
Ynt: Re: Батак - мит или реалност ?!?
« Reply #597 on: August 14, 2012, 21:58 »
Аз искам да пиша за Батак,
даже ми са иска да съм бил там,
даже да съм бил на мястото на Ахмет агата,
въпреки че не му е било лесно да си види отрязаната глава на детето си.
То май и твоята кончина ще бъде като на кумира ти! 8)

Offline ibrahim65

• Moderator
« Reply #598 on: August 14, 2012, 21:59 »
Защо ли толкова много ми харесва майка ти.  :-*

Offline botev

• Forum fan
    • Истинските майни!
« Reply #599 on: August 14, 2012, 22:28 »
Защо ли толкова много ми харесва майка ти.  :-*
Сигурно щото отдавна е на оня свят, а ти на там си се запътил!