Author Topic: Батак - мит или реалност ?!?  (Read 277995 times)

0 Members and 6 Guests are viewing this topic.

Offline tersid

• Adviser
Re: Батак - мит или реалност ?!?
« Reply #225 on: October 18, 2011, 14:39 »
.Във връзка с преобладаващия брой мъже пред жените е доста тревожно. Това увеличава агресията, защото няма да има жена за всеки мъж. .
Незнаеш колко си права и колко хубаво щеше да е ако нямаше хасетликь. ;D ;D

Offline Kaplan

• Adviser
« Reply #226 on: October 18, 2011, 17:27 »
...

Върни се на постинга ми, прочети го още 5-10 пъти или толкова колкото ти е нужно мозъка да го осмисли, после задавай смешни въпроси...

Offline С.Д.

• Historian
« Reply #227 on: October 18, 2011, 18:15 »

Г-жа Jordanova, нима не осъзнавате и разбирате, че г-н Kaplan през цялото време се опитва да Ви обясни, че не мъжете, а жените са мнозинство?! ;)

Успех!

Offline jordanova

• Senior member
  • България ще бъде духовен разсадник на целия свят.
« Reply #228 on: October 18, 2011, 20:09 »
След копнатото на Каплан има коментар на Джак и на база него писах. Предишният не съм го чела и не коментирам, защото това вече съм го чела в сайтове за ислям. Известни са ми изнесените неща, но по отношение на броя на мъже и жени в света и в частност мюсюлманските страни не ми е известен, но  съм чела за това какво означава превес на мъжката част.

Offline jordanova

• Senior member
  • България ще бъде духовен разсадник на целия свят.
« Reply #229 on: October 18, 2011, 20:14 »
На Земята има 57 млн. повече мъже, отколкото жени. Това показва актуалният доклад на ООН, публикуван в чест на първия Световен ден на статистиката, пише „Синхуа”. Тези данни са от преди 1 година, едва ли са се променили много и да  са се обърнали резултатите.

Offline Kaplan

• Adviser
« Reply #230 on: October 18, 2011, 20:49 »
След копнатото на Каплан има коментар на Джак и на база него писах. Предишният не съм го чела и не коментирам, защото това вече съм го чела в сайтове за ислям. Известни са ми изнесените неща, но по отношение на броя на мъже и жени в света и в частност мюсюлманските страни не ми е известен, но  съм чела за това какво означава превес на мъжката част.

Посочил съм и източникът на оригинала, а сайта е исламфорбулгариа

Offline С.Д.

• Historian
« Reply #231 on: October 18, 2011, 21:02 »

Г-н Kaplan не говори за "света", нито за Китай ;). Аз визирам неговия текст, все пак. Ясно е, за кои държави говори ;). В страните, където са разпространени основните монотеистични религии, жените са повече от мъжете по напълно обективни исторически причини. Същото е пложението и в България - на 1000 мъже, съответно има 1053 жени ;). В Китай, Индия и Южна Корея, масово се извършват аборти, ако се установи, че жената носи "женски плод"! Ето защо, подобни данни, особено "китайските", нямат никакво отношение по темата.

Успех!

Offline Kaplan

• Adviser
« Reply #232 on: October 18, 2011, 22:05 »

Г-н Kaplan не говори за "света", нито за Китай ;). Аз визирам неговия текст, все пак. Ясно е, за кои държави говори ;). В страните, където са разпространени основните монотеистични религии, жените са повече от мъжете по напълно обективни исторически причини. Същото е пложението и в България - на 1000 мъже, съответно има 1053 жени ;). В Китай, Индия и Южна Корея, масово се извършват аборти, ако се установи, че жената носи "женски плод"! Ето защо, подобни данни, особено "китайските", нямат никакво отношение по темата.

Успех!

Именно  ;)

Offline ibrahim65

• Moderator
Ynt: Батак - мит или реалност ?!?
« Reply #233 on: October 18, 2011, 22:44 »
Господа върнете се на темата моля ви се.
А сега нещо дали е имало пренуда за приемането на исляма.

Ислямът НЕ е бил разпространен със сабя

Offline tersid

• Adviser
« Reply #234 on: October 20, 2011, 19:06 »
След като изгледох този клип се сетих за едно нещо свързано със темата Батак.
Според голямата част от българските историци или по точно онези които са учили Историята не като  наука ,а като епическа поезия и то наизуст, основната цел на Ахмед ага е била да потурчи / помюсюлманчи  батачени и за тази цел същият естествено е бил използвал един дървен трупаль , една ръждава брадва и два товара чалми . Демек който не е слагал чалмата да знае какво го чака. На базата на тази неверна догадка, тези наши учили наизуст въведоха във заблуждение и  БПЦ ,която естествено се подаде и канонизира загиналите като мъченици за вярата.Никой не си зададе въпроса защо тази фикс идея се роди чак во лето 2004 , а не примерно во лето некъде докъм 1944 год ,когато и Църквата що годе бе църква, и когато почти цялото население на Батак което е било свидетел на онези събития, е било живо , и съответно не би могло да канонизира загиналите си съграждани ,защото много добре са знаели,че същите не са загинали заради вярата си.
На няколко пъти в тази тема писах ,че населението на Батак, барабар с ръководителя на  Баташкото въстание е било пропуснато през фланга охраняван от ракитовските помаци по заповед на Ахмед ага,който изрично е бил заповядал в града да останат само хайтите посочени поименно от него.Този велик акт на милосърдие от страна на Ахмеда се знае само от много тесен кръг професионални историци в България,естествено и от мен,като пряк участник в онези събития ;D, но въпреки това почти никъде не се пише за това. Именно затова не е имало как да стане канонизацията по време когато са били живи свидетелите на цялото събитие в 1876 г. , а е трябвало да се изчака повече от век за да може да се внуши ,че читаците са отишли във Батак да вкарат насила със сабя и брадва ,батачени в Исляма.
Имненно затова и  това брадиво старче горе в клипа се възмущаваше справедливо ,на глупостта на някои хора които твърдят ,че Исляма е религия която позволява налагане на вярата с меч.

Offline Hat

• Moderator
« Reply #235 on: October 21, 2011, 09:25 »
Помаците винаги са били по разумни и всяко свое действие са сьобразявали с позволеното или забраненото в корана.Може би точно това сьобразяване и силната вяра вьв Всевишният ни е сьхранила толкова дьлги години.След 40-50 години бьлгарите християни ще бьдат малцинство или няма да ги има какво по голямо наказание от това от "Велика" дьржава да стигнеш да сьвсем нищото.

На няколко пъти в тази тема писах ,че населението на Батак, барабар с ръководителя на  Баташкото въстание е било пропуснато през фланга охраняван от ракитовските помаци по заповед на Ахмед ага,който изрично е бил заповядал в града да останат само хайтите посочени поименно от него.Този велик акт на милосърдие от страна на Ахмеда се знае само от много тесен кръг професионални историци в България
На този жест на милосьрдие са способни само морално извисени хора,какьвто несьмнено е бил и Ахмед ага.Пошлостта и льжата в нашата история са с дьлбоки корени,които трудно ще бьдат изкоренени, сянката на сьмнението ще продьлжи да витае още дьлго

. На базата на тази неверна догадка, тези наши учили наизуст въведоха във заблуждение и  БПЦ ,която естествено се подаде и канонизира загиналите като мъченици за вярата.Никой не си зададе въпроса защо тази фикс идея се роди чак во лето 2004 , а не примерно во лето некъде докъм 1944 год ,когато и Църквата що годе бе църква, и когато почти цялото население на Батак което е било свидетел на онези събития, е било живо , и съответно не би могло да канонизира загиналите си съграждани ,защото много добре са знаели,че същите не са загинали заради вярата си.
 Именно затова не е имало как да стане канонизацията по време когато са били живи свидетелите на цялото събитие в 1876 г. , а е трябвало да се изчака повече от век за да може да се внуши ,че читаците са отишли във Батак да вкарат насила със сабя и брадва ,батачени в Исляма.

Не след много дьлго време няма да има кой да помни тези "извращения"над христовата вяра.Льжата ще потьне в забвение.

Offline Stanislav Stoianov

• Senior member
« Reply #236 on: October 21, 2011, 12:42 »
Помаците винаги са били по разумни и всяко свое действие са сьобразявали с позволеното или забраненото в корана.Може би точно това сьобразяване и силната вяра вьв Всевишният ни е сьхранила толкова дьлги години.След 40-50 години бьлгарите християни ще бьдат малцинство или няма да ги има какво по голямо наказание от това от "Велика" дьржава да стигнеш да сьвсем нищото.На този жест на милосьрдие са способни само морално извисени хора,какьвто несьмнено е бил и Ахмед ага.Пошлостта и льжата в нашата история са с дьлбоки корени,които трудно ще бьдат изкоренени, сянката на сьмнението ще продьлжи да витае още дьлго Не след много дьлго време няма да има кой да помни тези "извращения"над христовата вяра.Льжата ще потьне в забвение.

Оффффф!!!!!!

Offline ibrahim65

• Moderator
« Reply #237 on: October 24, 2011, 20:34 »
Мерси ви много че и тук просъществува истината за Батак много ми беше ясно имено за това исках да има паметник на загиналите ПОМАЦИ-ТЕ.

Offline daczo

• Forum fan
« Reply #238 on: October 24, 2011, 21:28 »
Ахмед ага, сигурно е получил своята награда.Като се срещните но другия свят ще разбирете какво е направил в Батак.Всеки ще бъде награден  за своите заслуги.

Offline ibrahim65

• Moderator
« Reply #239 on: October 24, 2011, 21:57 »
 Да daczo че СЪМ потомък на такъв човек се гордея ама в пълният смисъл на думата.
Ние пред него бледнеем иска ми се да е сега сред нас.
Нека Аллах му определи дженет Алахраметелиси.