Author Topic: Батак - мит или реалност ?!?  (Read 277755 times)

0 Members and 3 Guests are viewing this topic.

Offline Svetlina

• Forum fan
  • Опознай родината, за да я обикнеш!
Re: Батак - мит или реалност ?!?
« Reply #360 on: January 10, 2012, 15:16 »
-5 Една препоръка към теб светлинка моя като не ти харесва книгата на Д. Маккарти напиши ти една аз ще я спонсорирам ама истината искам.
А сега ако съм те засегнал докоснал настъпал или смачкал ми прости МИЛА МОЯ ПРОСТИ.

Ибрахимчо65, отдавна, какиното не ти обръщам никакво внимание, защото ТЕ РАЗБИРАМ, ОТЧАЯН СИ и говориш несвързано, гледам на тебе като на нещастно човешко същество. С най-добри чувства "Светлинка твоя". 8)

Offline Subeyi Kurt

• Forum fan
Ynt: Батак - мит или реалност ?!?
« Reply #361 on: January 10, 2012, 17:55 »
-5 Една препоръка към теб светлинка моя като не ти харесва книгата на Д. Маккарти напиши ти една аз ще я спонсорирам ама истината искам.
А сега ако съм те засегнал докоснал настъпал или смачкал ми прости МИЛА МОЯ ПРОСТИ.

Ибрахимчо65, отдавна, какиното не ти обръщам никакво внимание, защото ТЕ РАЗБИРАМ, ОТЧАЯН СИ и говориш несвързано, гледам на тебе като на нещастно човешко същество. С най-добри чувства "Светлинка твоя". 8)

Голямата обич понякога се превръща в голяма омраза и обратно. Дали няма да сме свидетели на нещо подобно между двамата ви.Амин  ;)

На мен ми е интересно защо никой не споменава описаното от Захари Стоянов как Батак бил обграден  и въпреки наставленията на предците някои ''юнаци'' предпочели да се бият и през вечерта убили около20-30 башибозука при което и знаменосеца. Тези ''юнаци'' се прибрали в селото но батачаните вече знаели какво ще ги сполети и настъпило голямо отчаяние и пишманлък. За миг си представете че по време на кръстилката обграденото турско-помашко село се въоръжило и избили двайсетина войника.  Ми по това време се е стреляло по мирни хора та и малолетни деца са загинали та сега им се правят чешми и възпоменания.  З.Стоянов казва: Априлските въстанници разчитаха най-много на Батачани които ще батардисат Помаците и си е прав защото те се опитали но и Помаците се организирали и не им позволили. Koyto noj vadi ot noj umira. Vajnoto e da se vzeme primer za da ne se povtaryat podobni sceni. Кратко и ясно нали Светлинке. Поздрави 

Offline ibrahim65

• Moderator
« Reply #362 on: January 10, 2012, 18:25 »
Здравейте и моля за разрешение-
Тук в този сайт се доказа че в Баташкото Клане са загинали доста мюсюлмани
затова позволете да прозвочи една дуа йассин за тези мюсюлмани който аз почитам
с предклон пред тях и особено на Ахмед ага Барутинлията на които желая дженет - Амин.

036 - Surat Yassine -- ســـورة يـــس

Offline KaraIbrahim

• Moderator
« Reply #363 on: January 10, 2012, 20:00 »
Пропуснала съм остатъка от мъдрите ти мисли.  "Мръсното бельо" = АВТОБИОГРАФИЯТА на османеца Маккартни е ИЗЛОЖЕНО НА ПОКАЗ В ИНТЕРНЕТ - публично достояние е, тъй че който иска може да го прочете.

Аз пък започвам да си мисля, че доц. Никола Георгиев е прав като нарича "българоезичните мюсюлмани/помяците/ахряните и българските турци Пета колона на Турция в България."

Имаш напредък.Все пак си започнала и да мислиш,което си е постижение.Досега само четеше и цитираше,без да се замисляш дали прочетеното  е вярно.Като това например:"Чух, че бил изпратен там по заповед на Меджлиса на Пазарджик"
  Имаш ли ти представа как Меджлисът от Пазарджик ще прати Ахмед ага в Батак?Та нали съобщението,пренесено от Пазарджик до Барутин трябва да мине през Батак?

И чакам отговор на въпроса ми защоисторици,медии,политици и прочие заинтересовани от темата мълчат и не възразяват на Маккарти?

И много му здраве на въпросния доцент.Не ме интересува той какво си мисли за мен.

Offline Turas

• Forum fan
« Reply #364 on: January 10, 2012, 21:36 »

Редактирано от модератор.Съдържа провокации.

Тия дваминцата Ибрахим и Курт не са помаци и са тук само да дразнят и нямат нищо общо с помашкия свят! Как ще ми обясните факта, че в 27-ми чепински полк, по времето на балканската война са служили предимно помаци и са воювали срещу Турция? Защо нашите дядовци са избрали да се бият на страната на майка България? И сега некви си Турци ще ми дрънкат врели некипели каква великолепна държава била турция и ние Помаците трябвало да им играем по свирката! Я вървете на...........

Offline Turas

• Forum fan
« Reply #365 on: January 10, 2012, 21:39 »
Та нали съобщението,пренесено от Пазарджик до Барутин трябва да мине през Батак?
Явно си добре запознат с пътищата в района! ;) :D Хубаво е и ти да почнеш да мислиш!

Offline KaraIbrahim

• Moderator
« Reply #366 on: January 11, 2012, 20:04 »
  Защо мислиш,че не мисля?Или ще ми предложиш пътя през Ракитово?

Offline onegavon

• Forum fan
« Reply #367 on: January 11, 2012, 20:16 »

Тия дваминцата Ибрахим и Курт не са помаци и са тук само да дразнят и нямат нищо общо с помашкия свят! Как ще ми обясните факта, че в 27-ми чепински полк, по времето на балканската война са служили предимно помаци и са воювали срещу Турция? Защо нашите дядовци са избрали да се бият на страната на майка България? И сега некви си Турци ще ми дрънкат врели некипели каква великолепна държава била турция и ние Помаците трябвало да им играем по свирката! Я вървете на...........

Аз отдавна съм написал, че са провокатори и разпалват само вражда и нетърпимост.За Батак отдавна всичко се знае и няма нужда да ни продават мурафети разни американски псевдоучени.Както се казва на краставичар краставици...

Offline KaraIbrahim

• Moderator
« Reply #368 on: January 11, 2012, 20:22 »
  Знае се,но на местна почва.Официално много е изкривявана информацията.

Offline Svetlina

• Forum fan
« Reply #369 on: January 11, 2012, 20:29 »
  Имаш напредък.Все пак си започнала и да мислиш,което си е постижение.Досега само четеше и цитираше,без да се замисляш дали прочетеното  е вярно.Като това например:"Чух, че бил изпратен там по заповед на Меджлиса на Пазарджик"
  Имаш ли ти представа как Меджлисът от Пазарджик ще прати Ахмед ага в Батак?Та нали съобщението,пренесено от Пазарджик до Барутин трябва да мине през Батак?

И чакам отговор на въпроса ми защоисторици,медии,политици и прочие заинтересовани от темата мълчат и не възразяват на Маккарти?
  И много му здраве на въпросния доцент.Не ме интересува той какво си мисли за мен.

Ха-ха-ха! А защо не обръщат никакво внимание на др.-геолог и поет  Стоян Динков? Ниска им е топката, подобно на др. Балева.

Offline Svetlina

• Forum fan
« Reply #370 on: January 11, 2012, 20:31 »

Да, така е, не трябва да им се обръща внимание. От друга страна пък са "полезни" - показват как се държат българоговорещите мюсюлмани и какво е самосъзнанието на част от тях.  Всъщност нео-османо-турската пропаганда в такива се цели - в интернет се вижда ясно.

Offline Radoslav

• Avarage member
« Reply #371 on: January 12, 2012, 11:41 »
Турците да си гледат Турцията. като не им харесва нашата България могат да се изнесат. На нас помаците тук ни харесва и никога няма да се махнем щото тая държава е наша независимо дали е хубава или лоша. А на Ахмед Ага не му желайте дженнета щото заради неговата простотия после войската е расипаала Барутин и тука хората хич не му желаят дженнета. Развалили сме си дослука с християните за доста дълго време. Добре че сега времената са други и вече малко по-малко изчесва тва недоверие и започваме пак да се държим като братя каквито сме си.

Offline Turas

• Forum fan
« Reply #372 on: January 12, 2012, 11:50 »
Турците да си гледат Турцията. като не им харесва нашата България могат да се изнесат. На нас помаците тук ни харесва и никога няма да се махнем щото тая държава е наша независимо дали е хубава или лоша. А на Ахмед Ага не му желайте дженнета щото заради неговата простотия после войската е расипаала Барутин и тука хората хич не му желаят дженнета. Развалили сме си дослука с християните за доста дълго време. Добре че сега времената са други и вече малко по-малко изчесва тва недоверие и започваме пак да се държим като братя каквито сме си.
Евала!

Offline Radoslav

• Avarage member
« Reply #373 on: January 12, 2012, 11:56 »
.................Spam i provokacii???  Administrator.

Offline Subeyi Kurt

• Forum fan
« Reply #374 on: January 12, 2012, 12:44 »
Напълно ви разбирам страха и оптимизма породил се от измененията в световния силов баланс който е в полза на бързо развиващите се икономики и страни с положителен прираст на населението си. Страхът никак не в полза за съдбата. Аз мога само да ви съчуствам и да ви пожелая по-добри дни, но това не става с ксенофобия или завист.
Гърците вече идват и се заселват по Истанбул и островите, намират си добе заплатени работи и правят бизнес. Световни известни гръцки футболисти идват и играят в турските клубове. Просто трябва само да изоставите завистта и умразата и да се възползвате от ситуацията. Политиката е за развитите страни които регулират световния баланс. В тези страни няма ксенофобия или спорове кой какъв е а се гледа кой какво може. Научете се да гледате на нещата от по-високо.