Author Topic: Батак - мит или реалност ?!?  (Read 277998 times)

0 Members and 5 Guests are viewing this topic.

Offline jordanova

• Senior member
  • България ще бъде духовен разсадник на целия свят.
Re: Батак - мит или реалност ?!?
« Reply #240 on: October 24, 2011, 22:54 »
Индийците казват "Внимавай какво говориш! Думите са енергия  и предизвикват действие." Това да убиеш или да се гордееш със смъртта на невинни хора е жестоко. Има лична, родова и народността карма. Ако един убиец се прероди в нов живот на земята, той непременно ще бъде човек, който дарява живот, за да измие кармата си на убиец. Може някой лекар да е преродения Ахмет ага. Имайки в предвид колко хора е убил, ще трябва да бъде доста добър в чудесата с излекуването на болни, които са отписани и се излекуват по чудо.Рай и ад няма, те са на земята, зависи само от човек, какво ще избере.

Offline EvroPOMAK

• Global moderator
  • POMAK - POMAKY
« Reply #241 on: October 25, 2011, 00:11 »
По помъчени помашки сведение, от все още неизвадените архиви на повърхността от сандъка на забравата, май, че по заповед на Ахмед Агата са убите не повече от 150 души в Батак-а и още толкова в НовоСелско, която пък по-реална цифра, съвсем не оневинява това негово действие, че е изпълнявал нечия заповед за да станат тези убийства повад за великото освобождение и всичко това за сметка на преди това извършените убийства и издевателства върху неговите по-големи деца отишли с мирна мисия там, да преговарят с убийците си ?!?  ::) ??? ::)
Та, мита и реалностите май, тепърва ще излазят на мегданья!!!  ??? 8) ???

Offline ibrahim65

• Moderator
Ynt: Батак - мит или реалност ?!?
« Reply #242 on: October 25, 2011, 00:36 »
Хей EvroPOMAK-че каде си бе брад не се одалечавай повярвай ми доста ми липсваш позволи ми да те поздравя теб и участниците с тази върховна песен но те задължавам да си тук сред нас ПОМАЦИТЕ и останалите................................................

Jasar Ahmedovski - Zajdi, zajdi

Offline daczo

• Forum fan
« Reply #243 on: October 25, 2011, 08:01 »
Един поздрав и от мен.http://youtu.be/HZ4ID3vdcLs

Offline Subeyi Kurt

• Forum fan
« Reply #244 on: October 25, 2011, 23:41 »
Една българска поговорка гласи : Който нож вади от нож ке мре. ;) Eто една и арабска: Мен дакка дукка. Захари Стоянов пък гласи ето така: Батачани ще батардисат ( на турски език означава - погубят; потопят ) помаците. Батачани са притежавали 2-3 каруци огнестрелно оръжие ( сигурно да ловят падпадъци по деретета) . ;D Май че тук са проработили естественни или божии закони.  Vatanını ve devletini savunanlara Allah rahmet eylesin!!!

Offline Subeyi Kurt

• Forum fan
« Reply #245 on: October 25, 2011, 23:46 »
Индийците казват "Внимавай какво говориш! Думите са енергия  и предизвикват действие." Това да убиеш или да се гордееш със смъртта на невинни хора е жестоко. Има лична, родова и народността карма. Ако един убиец се прероди в нов живот на земята, той непременно ще бъде човек, който дарява живот, за да измие кармата си на убиец. Може някой лекар да е преродения Ахмет ага. Имайки в предвид колко хора е убил, ще трябва да бъде доста добър в чудесата с излекуването на болни, които са отписани и се излекуват по чудо.Рай и ад няма, те са на земята, зависи само от човек, какво ще избере.
A ti da ne si prerodeniya V. Kunchev : ;)

Offline Subeyi Kurt

• Forum fan
« Reply #246 on: October 26, 2011, 00:10 »
Един поздрав и от мен.http://youtu.be/HZ4ID3vdcLs
dazco, edin podoben pozdrav i ot men ;)
MEHTERAN

Offline jordanova

• Senior member
Re: Ynt: Батак - мит или реалност ?!?
« Reply #247 on: October 26, 2011, 01:15 »
A ti da ne si prerodeniya V. Kunchev : ;)
Нямам и идея коя съм била, но вярвам в това, че човек е тяло, душа и дух. Тялото е временно, душата е вечна, тя записва всичко за нас, което сме вършили през всичките си животи, а духа е от бога, той ни дава живот и при завръщането ни се връща при твореца. Сегашните масови религии не приемат по този начин разбирането за човека. Ако човек знае това няма да бъде същото.

Offline jordanova

• Senior member
« Reply #248 on: October 26, 2011, 01:55 »
На въпроса: "Прероден ли е духът на Апосто¬ла?", прорицателката отвръща: "Не - погледът й става куршумен. - След време и това ще се случи, но вече в друго племе. И ще се сбъдне последна¬та му молитва преди страдалческия физически край: "да работя отново за Свободата".
Бунтарска душа. И пак ще отдаде живот за нея..."
Не съм преродения Васил Кунчев, но специално за вас издирих горното.

Offline Hat

• Moderator
« Reply #249 on: October 26, 2011, 09:46 »
dazco, edin podoben pozdrav i ot men ;)
MEHTERAN
Dazco сякаш поздрава не ти хареса брато.Кажи поне едно мерси човека се е постарал да го издири и то специално за такива,като теб.

Offline daczo

• Forum fan
« Reply #250 on: October 26, 2011, 22:53 »
Subigi Kupt,благаря за поздрава.Хубав марш.На мен ми харесва за Осман паша.Хат, аз ценя  труда на Субиги Курт и също се помъчих.Не търсих български марш,да не помислите че съм реваншист.Поздрав. Любо , Братцы , Любо / Lubo Bratci Lubo -Boris Rubashkin

Offline Svetlina

• Forum fan
  • Опознай родината, за да я обикнеш!
« Reply #251 on: October 26, 2011, 23:04 »
По помъчени помашки сведение, от все още неизвадените архиви на повърхността от сандъка на забравата, май, че по заповед на Ахмед Агата са убите не повече от 150 души в Батак-а и още толкова в НовоСелско, която пък по-реална цифра, съвсем не оневинява това негово действие, че е изпълнявал нечия заповед за да станат тези убийства повад за великото освобождение и всичко това за сметка на преди това извършените убийства и издевателства върху неговите по-големи деца отишли с мирна мисия там, да преговарят с убийците си ?!?  ::) ??? ::)
Та, мита и реалностите май, тепърва ще излазят на мегданья!!!  ??? 8) ???

О-о-о-оф! Не ти ли писна едно и също да лъжеш и плямпаш!

Offline EvroPOMAK

• Global moderator
  • POMAK - POMAKY
« Reply #252 on: October 26, 2011, 23:06 »
О-о-о-оф! Не ти ли писна едно и също да лъжеш и плямпаш!

Ехх, аман от исторически заблуди, фалшификати, нарционалистическа заядливост, заслепена нечетивност и неграмотност - пфьу !  >:(

Offline ibrahim65

• Moderator
« Reply #253 on: October 26, 2011, 23:44 »

Offline Subeyi Kurt

• Forum fan
« Reply #254 on: October 27, 2011, 00:23 »
Subigi Kupt,благаря за поздрава.Хубав марш.На мен ми харесва за Осман паша.Хат, аз ценя  труда на Субиги Курт и също се помъчих.Не търсих български марш,да не помислите че съм реваншист.Поздрав. Любо , Братцы , Любо / Lubo Bratci Lubo -Boris Rubashkin

dazco, На мен също ми харесва Осман Паша защото при обсадата е наредил всички провизии да се разпределят по равно на всички плевенчани без оглед на религия или етнос. Не се е предал въпреки числено превъзхождащата го руска армия защото е защитавал родината си и с право руснаците са му оказали почест прилягаща на един герой. Интересни са преписките му по време на обсадата с руския генерал с който преди това са били заедно във френската военна академия.
Интересно е също защо след като тези два народа са воювали най-много в историята сега за брак рускините най-много предпочитат турските младежи. Май че на българките им е промит мозъка та не се поучават от рускините, но аз вярвам че в скоро историческо време ще се последва примера на Иван Шишмана .    :) ;)