@Боян
Предполагам че тези снимки са от серия на една и съща тема
http://www.pomak.eu/board/index.php/topic,444.0.html
Темата е доста доста конкретна. И наистина не трябва да натрупва с излишни неща.
Тук трябва да се дават само предложения за времето и мястото на провеждане на Събор.
Мисля ,че годината в заглавието е малко прибързана, но все пак по важна е идеята.
Мястото,също е интересно. Съгласен съм със Назми ,че мястото трябва да е на централно място - такова каквото е Сатовча или пък Сърница.Аз лично съм по склонен да е Сърница заради прекрасната природа , през лятото ,близо до язовира,но това си е само мое мнение.
Не отричам така също и, че на брезничани следва да се падне честта ,събора да се проведе на тяхна територия.
Салих много правилно попита за осигуряването на финансовите средства. Моето мнение е,че финансовите средства за това начинание ,трябва са изключително от лични наши дарения.
Но ,най важното нещо за организацията на събора е излъчването на инициативен и организационен комитет - който както казах и на друго едно място на първо време да разкрие специална набирателна банкова сметка ,която да се обяви в Сайта.
Може да се поработи и върху идеята събора да придобие интернационален оттенък ,като се поканят и български,турски и гръцки певчески групи.