Не само в Слащен, ами и почти целият ЧЕЧ, около 75 % от Смолянска област, голяма част от Велинградския район и една част от Кърдажийлския район са населени от помаци! За другите етнически островчета в страната няма какво да се споменава, защото ще трябва да се опише цяла една страница! В горепосочените райони има и малка част от българи-християни, ето защо по-неуките от вътрешността при разговори и коментари не трябва да казват, че в тези райони всички са помаци, защото ще обидят и засегнат онези които живеят там и не са помаци! Не е хубаво, така всички да се слагат под един знаменател, както и аз мога да се засегна от подобни коментари, ако ме причислят към групата на непомаците от тези райони! Така, че нека да са по-внимателни онези незнаещите тези подробности, защото рискуват да се изложат и да попаднат в неприятна ситуация, още повече, че от тези райони има и един куп или повече от половината население, помаци които все още носят "възрожденските" имена, което не значи че са християни и тогава излагането ще е още по-голямо! Айде, това ви е един безплатен съвет от мен, към непомаците! Да черпите, когато се срещнем!