Dorusunu size soylemek istiyorum ki,
ben bu vakifa hic ama hic inanmadim... inanmam'da.
1.Pomaklarin sayisi daha yuksek.... hemde 500 000- 600 000 civarlarinda
2.Herkezin merak ettigi Kurtlerin sayisi ve konusuldugu rakam 20 000 000 veya 30 000 000 o da tahminlerde.Evet tam Iran,Irak,Surye,Turkiye icin bahsedersek.
3.Yillardir bir takim insanlar ve "vakiflar" o da hep yabanci...gidip Kurt meselesini kabartirlar
4.Benim sorum nasil bir amerikadan bir vakif ,hemen rahatlikla bu rakamlari cikariverdi?Amerika,Almanya,Fransa,veyA benim yasadigim Quebec(Canada) tam net bir sayi veremeyip....hemen Turkiyenin uzerine gidip,Turkiyeyi kendi planlarina alet etmek istiyorlar.
5.Turkiye, Bulgaristan dediginiz Avrupa Ulkesinden daha demokratiktir.....bazen konularda belkide ciddicesine bir daha bir ilerleme istenilse bile.Cunku iki ulkede de de yasadim ve cok iyi bilirim.Propaganda ve Panturkisim yapmiyorum.Cunku ben kendimi Turk hissetigim icin gonlumden konusuyorum.MeselA bir secim olsa nerede yasarsiniz diye ve neresi daha yasam icin bir uygun yer derseniz ,ben Turkiyeyi secerim.Nekadar Turkiye insaninin benim yasam anlayislarima bir farkli bir bakisi olsa da......Turk Polisin daha bir insanci olmasina ben kendim gormustum.Ondan sonra Bulgaristanda bir yasam guvencesi hemen hemen "sinirdadir".Nedemek "sinir",yani iyi dedigin yasam stili bir an icinde yikilir.Cunku guvence yoktur.Hirsizlar daha ozgur ve istedigini yapar.Bir de Turkiyede sen varlikli olsan da ,her aksam nasil senin parani calalim diye ...bu tarzda bir seyler olmaz.Mesela Bulgaristanda benim kovumde veya esimin kovunde,yanliz yasli emekli kadinlar evlerinde tecavuza ugrar.Kucucuk te olsa emekli maslarini calmak icin her bir seyi yaparlar.Hirsizlar her bir yerde.Polis uniformunla seni tutuklayip tum paranizi alirlar.Yani hic bir guvence yoktur.Mesela ben Canadada emekli olup Bulgaristana donsem bir aksam beni ve evimi basarlar ....cunku dusundukleri benim Canada emeklilik masimin daha yuksek olmasi
6.AB TOPLUMU her zaman hristiyan oldugu Bulgaristanin problemlerine goz yumar ve Turkiyenin uzerine yoneldir kendisini.Aynikisi baska ulkelerde Turkiyenin uzerine "istedigi" numaralari yaparlar.Ama bir gercek var ki zor zamanda hep Turkiye'nin yuzunde bir gercek bir dost bulurlar.
7.Amac nedir?Bu geostrategik yerde veya "meydanda" Guclu bir Turkiye kimse istemez.Yine de bunu size soylemek istiyorum Turkiye cok dogru bir yolda dir ve ilerlemesi, tam bir haraket icindedir.
Elbette Turkiyede yapilacak cok isler var ve AB tarafindan istenilen hususlara iyimser bakip,Turkiyenin daha bir guzel bir yasam yeri olacagina inaniyorum.
8.Arkadaslar Turkiyenin buyuk bir problemlerinden birisi egitimsizlik.Turkiyede kutup anelerin sayisi daha dusuk ...nekadar cay hanelerin sayisi....hani ses bes oynanir.
9.Herkez Turkiyenin problemlerinle oynar.....a ise bizim insanimiz sas bes oynamakta meskuldur ve inanin bana degil ermeni konusu onlara Batak meselesini sor bilmezler.Ben bunu burada Montrealda yasamisimdir.Hemde bir Turk Profesoru ve unlu McGill Universitesinde calisan bir OGRETMEN."Batak icin ne bilirsiniz dedikten sonra.........Batak iste bir batakliktir dedi.Yani Turkiyenin problemi yine egitim.
10.Gelelim Bulgaristana.....senelerdir niye boyle bir arastirma yapilmiyor da hemen Turkiyenin uzerine gidiliyor.Amaclar baska ve anlayimli...yani yine Turkiyeye bir baski
11.Bulgaristanda biz kendimiz bildigimiz 1 500 000 musluman yasamakta.Yani 1 000 000 Turk, 500 000 Pomak, 1 500 000 veya 2 000 000 cingene.Geri kalani bulgar diyelim.Belkide cok azinlik olarak ermeni ,romen(ulaga)...diyelim
12.Hic bir zaman Bulgaristanda gercek rakamlar ortaya cikmamistir bu soylediklerim bir tahmindir.
13.Demek istedigim bu vakifin nasil bir arastirma yapmis ve Kurtlerin rakamlarini nasil cikarmis .....
14.Cunku Edirneye gelin ...orada bile kurt vardir yasamakta.Hane hane gezip bu rakamlari cikarmak...iste gercek oyunu gormemiz gerek.
15.Ustelik bulgarlarin rakami 300 000 yukari.Bu dogru degil.Benim bildigim rakam 3 000 gecmez.
16.Eger Kurtlerin sayisi dedikleri gibi olaydi "Kurt Partisi"nin rakamlari daha yuksek olup....hemen hemen ikinci parti yerine gelirlerdi.