Български > Помаци

ПОМАЦИТЕ - ПРАВО НА САМООПРЕДЕЛЕНИЕ !

<< < (3/13) > >>

Selcha:

--- Quote ---Когато говоря за история в книгите си съзнателно използвам термина "българи-мохамедани", защото в историческия период ХVlll, ХlХ и до 20-те години на ХХ в. в цялата европейска литература (английска, руска, френска и т.н.) се използва терминът "мохамедани". Използването на този термин след 20-те години на ХХ в. е целесъобразно, защото не всички от тях вече са мюсюлмани. Някои са православни, а други - атеисти, тоест мюсюлманската общност не покрива всички техни представители.
--- End quote ---

С това няма как да не се съглася.

mustafa_b:
Селча, четеш като Дявола ... А това не го ли прочете :

--- Quote from: fotakiev on July 01, 2009, 20:04 ---Проблемът е много сложен. За мен понятието "помаци" е научен литературен термин, с който се обозначава цялото население на Балканите, което говори български и изповядва исляма.

--- End quote ---

Selcha:
Допускам и това, но това корто цитирах аз от доста време исках да го изкажа, па не можех, че ми беден речника.Добре го е казан он.

Dobrev:

--- Quote from: mustafa_b on July 01, 2009, 22:08 ---Селча, четеш като Дявола ... А това не го ли прочете :Проблемът е много сложен. За мен понятието "помаци" е научен литературен термин, с който се обозначава цялото население на Балканите, което говори български и изповядва исляма.
--- End quote ---

Мустафа,
А тия дето не сме религиозни ще ни екскомуникирате(отлъчите) от общността ли?
Кой не се кланя пет пъти на ден, не е помак според теб, а?

Selcha:
Те вече са ни определили като "бивши" помаци, ва Бояне

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version