Български > Помаци

SARNICA- krasota i nash narod tam!!!

<< < (2/30) > >>

Беглик:
В момента положението в Сърница е много добро, освен с паркирането. На площада преди 5 години я имаше я нямаше 2-3 коли, сега не можеш да се разминеш от джипове и мерцедеси. За пасатите да не говорим. Но това е благодарение на окаяното състояние на двата пътя, които водят до града. Единият е като след бомбардировки с В-52, а част от другия е отнесен от Чепинска река. Вторият го правят много добре и в момента, в който го направят Сърница ще бъде залята от силивилизацията с всичките и последици. Между другото снимката е правена не от Сърница, а от другата страна на езерото, от една местност, през която минава старият път за Неврокоп/Гоце Делчев. На този път едно семейство помаци, бай Ибрахим Мусов и жена му, правят много хубава чешма и сервизни помещения само със средствата от пенсиите си. Някой ако има възможност може да му изпрати помощ. Човекът е страшно съвестен и не би си сложил грях на душата, а и да би, жена му ще го спре.

Isyankar:

--- Quote from: Nazmi on December 30, 2008, 12:02 ---Da-Николай Славеев е базпорен талант,от Сърница е! За сведение на членовете на Сайта ни ще кажа,че Н.Славеев идва тук  три пъти и пя за Помашката общност в Америка,познавам го лично,за феновете му ще кажа  че живее в Пловдив,ожени се за едно младо момиче от с.Кочан,както и че си има син малък с неговото име.Да са живи и здрави такива наши таланти!!!

--- End quote ---

Не знаех за Славеев. Той мюсюлманин ли е всъщност ? Не съм чувал да се определя като такъв някъде...А и името му е доста християнско - Николай....В Сърница живеят ли християни ? А съпругата му от Кочан каква е ? :) Малко е невъзпитано така да се разпитва, ама ми стана любопитно...:)

Nazmi:

--- Quote from: Isyankar on December 30, 2008, 14:52 ---Не знаех за Славеев. Той мюсюлманин ли е всъщност ? Не съм чувал да се определя като такъв някъде...А и името му е доста християнско - Николай....В Сърница живеят ли християни ? А съпругата му от Кочан каква е ? :) Малко е невъзпитано така да се разпитва, ама ми стана любопитно...:)

--- End quote ---
  Isiankar,ti sam za sebe si otgovori tova deto te vylnuva.Az shte ti pomogna-dali N.Slaveev e мюсюлманин питай него за религията,не бързай да го определиш по името му! Знам от него че се  чувства Помак и не го е крил.А дали се е определил такъв като помак-питай себе си дали вие публично го правите,трябва ли  да се парадира или помашкото да е в душата ни! В Сърница има и християни,да и си живеят в мир с помаците,да жена му е помакиня от с.Кочан.И малко за това че „името било християнско"!!! Питам те да ми кажеш в Китай има над 150 милиона официално хора които изповядат мюсюлманска религия но са с китайски имена що не им кажеш и ги подсетиш да са с арабски имена,ами в Индия също са с индийски имена,въпроса ви е неуместен да се определи човек по името.А за таланта му се знае и Славеев като беше тука в САЩ най-много помаци го аплодираха!

Isyankar:
Абсурдно е да се определя по името, но на Балканите е практика. Също често чувам арабски имена ... какви са тези арабски имена...като цяло има християнски и мюсюлмански по нашия край ... има разлики между руските и немските, но са си в групата на християнските. Е, в Америка вече далеч не са християнски имената ... не са никакви...просто си ги избират да звучат добре...но тук това е много важно и прави голямо впечатление все още ... аз лично много рядко съм срещал мюсюлмани с християнски имена, защото най-малкото ще си имат проблем с някои лукови глави от религиозните настоятелства...даже отказват да ги погребат (в Златоградско знам, че има такива случаи - мюсюлмани с християнски имена не се погребват в мюсюлманското гробище)....Т.е. тук все още за съжаление много се робува на подобни догми, а хората на запад вече си кръщават децата с "Skype" и "Coca-Cola" .. :)

Иначе наистина, не съм видял или прочел нищо от Н.Славеев за това, че е помак ... Странно ми е, че се срамува от това или пък може би е прав да не го афишира....Нима всеки като излезе трябва да подчертава етническия си произход - сякаш това има значение за таланта му ...

Nazmi:
  За съжаление ви гледам че прекалено много сте се хванали за името ,та от последните ви постинги само за това говорите! Оставете хората сами да преценят дали се срамуват  от името и дали са длъжни публично да го обявяват или не.Посочих ви предварително в многомилионни държави как хората са вярващи и с други имена,макар че целенасочено се отклонявате от темата тук,има си други теми там спокойно защитавайте тезата си!!!

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version