Author Topic: ИМЕТО - KİŞİNİN ADI  (Read 14370 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline shaban

• Forum fan
Re: ИМЕТО - KİŞİNİN ADI
« Reply #15 on: August 20, 2009, 13:07 »
Ами ние от Смолянско ше кажем, че а сте ни пипнали българските имена, а сме ви е....и майката. Моята (на Selcha) позиция е такава..
ти нели беше от плофдифско,бре .Абре кому трябова тфойто име бре .Па и да пцоваш са си научил,май имаш да вращаш,а.

Offline Nazmi

• Charter member
  • Да почива в мир!
« Reply #16 on: August 20, 2009, 13:13 »
Arrow, или Киро-Зарзавата дето те знаем,днес се рег и веднага почна да псуваш и обиждаш наред,тук да не ти е Аврамов дол,или си мислиш,че няма кой да следи и помаците сме балъци...!!! Хайде лек ти път по друми широки пътеки,сайта на Атака те чака с протегнати ръце,объркал си се...!!!

Offline Nazmi

• Charter member
  • Да почива в мир!
« Reply #17 on: August 20, 2009, 13:18 »
ти нели беше от плофдифско,бре .Абре кому трябова тфойто име бре .Па и да пцоваш са си научил,май имаш да вращаш,а.
  Evalla Shaban aga za otgovora.

Offline jemal

• Historian
« Reply #18 on: August 20, 2009, 18:19 »
jemal, имаш ли идея кои са тези двама братя?

Mustafa интересен въпрос, стихотворението казва много истини , в конкретния случай мисля, че поетесата визира вечните антиподи като: доброто и злото, любовта и омразата, верността и предателството,филите и фобите, левски и цска,сините и червените,нашите и чуждите или както шопът бе казал: "Я не сакам на мене да ми е добре, а на Вуте да му е зле"

Offline jemal

• Historian
« Reply #19 on: August 29, 2009, 05:48 »
Къде са мненията на многуовазаваните суперактивни членове на форума, страхувате ли се да направите коментар на тези произведения написани от една велика българка с широка душа и голямо човешко сърце или целта ви е единствено да заливате форума с помия и лични вендети, покажете себеуважение.

Offline husein

• Adviser
« Reply #20 on: August 29, 2009, 11:12 »
Много хубаво есе, на една велика жена!Мерси  Метка за това което правиш за нас!Нека всички помаци,които са се отрекли от бащините имена и корен, да прочетат хубаво това есе и да разберат какво е чест и достойнство!

Shumarov

• Guest
« Reply #21 on: August 29, 2009, 14:01 »
Къде са мненията на многуовазаваните суперактивни членове на форума, страхувате ли се да направите коментар на тези произведения написани от една велика българка с широка душа и голямо човешко сърце или целта ви е единствено да заливате форума с помия и лични вендети, покажете себеуважение.

Naistina gi nqma tezi, koito pluqt Metka, i go obvinqvat v bylgarofobia!Struva mi se, che problqsva prichinata-tuka stava qsno, che Metka ne e takyv.Stava, kato vyv vica za plavata sestra, i neobhodimostta da se dokazva, che imash 5 bratq, i nqmash sestri.Vsyshtnost ne bih se uchudil, ako se iztiposa nqkoi patriot da ni dokazva ot koq fondaciq e poluchavala pari avtorkata, kakto beshe sys Dilmana. :)

Offline Dobrev

• Forum fan
« Reply #22 on: August 29, 2009, 15:43 »
Naistina gi nqma tezi, koito pluqt Metka, i go obvinqvat v bylgarofobia!Struva mi se, che problqsva prichinata-tuka stava qsno, che Metka ne e takyv.

Е, нека оставим поне една тема без заяждания, де!  :)

Говорейки за името - при нас старите хора казват, че името не прави човека. Може би е заради многократното сменяне на имената, а може би е заради нещо друго...
Дори и да си роден Сакс-Кобур-Гота, Рокафелер или Романов - това няма гаранция, че делата и постъпките ти ще бъдат достойни за фамилията, в която си роден.

Мнозина тук ни съдите задето сме с български имена - НИЕ СМЕ РОДЕНИ с тези имена и с тях сме израстнали. Помаците родени в Турция носят турски имена, сигурен съм, че децата на помаците, родени в Америка, ще носят поамериканчени имена. Тях защо не съдите, а съдите само нас с българските имена?

Човек се съди по делата му - по това какво е направил с живота си и как ще го помнят хората около него. Останалото е демагогия.

Offline husein

• Adviser
« Reply #23 on: August 29, 2009, 16:42 »
Аз съм роден с българско име по документи, което не е избрано от моите родители,но баща ми е дал сегашното ми име,което е носил дядо ми по майчина линия.И с това име се гордея и то е от много голямо значение за мен и се стремя да го пазя чисто.Никой човек не може да съди друг човек,защото това е право само на Аллах.

Shumarov

• Guest
« Reply #24 on: August 29, 2009, 22:46 »
Мнозина тук ни съдите задето сме с български имена - НИЕ СМЕ РОДЕНИ с тези имена и с тях сме израстнали. Помаците родени в Турция носят турски имена, сигурен съм, че децата на помаците, родени в Америка, ще носят поамериканчени имена. Тях защо не съдите, а съдите само нас с българските имена?

Nali tozi primer sys aristokrata-moshenik ne e opit za velikodushno oproshtavane na grehovete na vyzroditelite, boyandobrev!?Pozvoli mi da ne se syglasq sys tvyrdenieto ti, che pomacite v USA nosqt amerikanski imena.Ako e taka-to e po tqhno jelanie.Ne sa prinujdavani.Az lichno ne sydq nikoi za imeto mu-bylgarsko, ili arabsko! Vseki e svoboden da si izbira, i az uvajavam izbora.