Български > Дискусии

"Възродителният процес - ОК! Само методите бяха порочни

<< < (2/3) > >>

kasmet70:
съгласен съм,но както приказват............. ;)

gugu:
Аз не случайно използвах възраждане, а не възродяване.  Възраждането е подем на една цяла нация. Спомнете си първото възраждане - италианския Ренесанс ( както е придобил световна популярност термина от френски език). 
На нас ни трябва днес възраждане, да се отърсим от сенките на миналото - както по-старото ни минало от 19 век, така и от по-скорошното от втората половина на 20.
Така също и от дивия капитализъм дошъл след 10 ноември, който върна най-слабите социално даже във феодализма, а малцина направи шейхове и новоизлюпени боляри.
За съжаление не виждам политик, който да направи това. Тук ви плашат с Бойко Борисов, другаде ни плашат с Доган. Как не се намери един да ни обединява!!
Искам да ви чуя за това, което аз споделям с вас, не се хващайте само в първия постинг.

sema_rohleva:
Absolyutno vi podkrepyam ce ni e neobhodim Renaissance ( ot frenski ) , koeto v bukvalen prevod oznacava Povtorno rajdane ili v smisal na Vazrjdane. Neobhodimostta ot tova e drasticna , ako naistina iskame da stanem "naciya" v istinsikiya smisal na dumata.

I po moe skromno mnenie tova ste stane edin den , kogato nie kato balgarska naciya uspeem da razcupim robskata si narodo-psihologiya i prestanem vecno da si tarsim padari i gospodari - turci , rusnaci, germanci , avstro-ungarci , bolseviki , amerikanci i t.n.
Kogato uspee bay Ivan , bay Ali da kajat s gordost az sam balgarski grajdanin , gord sam s tova i obicam rodinata si , a ne da spryatat canti  , sas zeleni karti  v djoba da poemata dalgiyat i tranliv pat na Evropata ili Amerikata , chim za po dobro.

Takav politik nyama da namerite .....Vece 18 godini kato mesiya go cakame , ama neste i neste da se poyavi ..... i ne vyarvam da stane skoro.....

A moje bi kogato izmrem vsicki nie koito si nosim bremeto ot minaloto - blizko i dalecno - predavana no ni po vsyakakvi vazmojni nacini , togava da ...ste stane!

Moje pri decata na nasite deca !

Izvinete me za pesimizma , no naskoro gledah edin film - Halmat na borovinkite - preporacvam vi go.Kato gledate hem ste vi e smeshno hem ste vi se place - t.nar. tragikomediya i tam ste ya vidite Balgaria.

Adem1:
  Niama kvo da obviniavame kmeta na Sofia,tova e igra mejdu nego ı Dogan-razdeliai za da vladee6.O4akvaite o6te mnogo tem podobni porı4kovi gluposti ,ina4i Dogan kak 6te nakara müslümanıte da glasuvat za DPS(Turskata Komunisti4eska Partia) v Bılgaria koiato e sızdadena ot DS i BKP(BSP).V sı6nost kakvo moje da se o4akva ot arhıtekta na taka nare4enia posleden vızroditelen protses Dogan,pa i sialata partia e pılen s agenti i bıv6i "Vızroditeli".Na tezi izbori müslümanite v Bılşgaria triabva da glasuvat ne na partii a na li4nosti,dostoini koito da za6titavat pravata ni.Sşpored men nai dobre nezavisimi deputati.

Пламен Пасков:

--- Quote from: Adem1 on December 31, 2008, 00:59 ---  Niama kvo da obviniavame kmeta na Sofia,tova e igra mejdu nego ı Dogan-razdeliai za da vladee6.O4akvaite o6te mnogo tem podobni porı4kovi gluposti ,ina4i Dogan kak 6te nakara müslümanıte da glasuvat za DPS(Turskata Komunisti4eska Partia) v Bılgaria koiato e sızdadena ot DS i BKP(BSP).V sı6nost kakvo moje da se o4akva ot arhıtekta na taka nare4enia posleden vızroditelen protses Dogan,pa i sialata partia e pılen s agenti i bıv6i "Vızroditeli".Na tezi izbori müslümanite v Bılşgaria triabva da glasuvat ne na partii a na li4nosti,dostoini koito da za6titavat pravata ni.Sşpored men nai dobre nezavisimi deputati.
--- End quote ---
Абсолютно си прав, приятелю Адем!
Само не вярвам, че има такова нещо, като независими депутати. Не и при днешната изборна система.
Ако изборите станат строго мажоритарни, то ест, навсякъде да гласуваме само за личности, които познаваме и уважаваме, а не за партии, които по определение са шайки измамници и келепирджии, тогава тези депутати ще бъдат зависими от избирателите си и независими от партиите, които ще станат по-слаби, беззъби и практически излишни.
Но да не прекаляваме с политиката.
Празници са...дайте за нещо хубаво и красиво да си говорим...

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version