Български > Хоби и Развлечения
РОДОПСКИ ПЪТЕПИСИ
Petko_Vojvoda:
За мен по-хубаво място ан света от Родопите няма :)
Ето 2 видеоклипа.
Кисимдаровите колиби - това са колибите на прадядовците ми. Там Петко Войвода се отбивал, ял пастърма и пил мляко.
Кисимдаровите колиби
http://vlatko.atspace.com/bg/video/kolibi.html
Родопите
http://vlatko.atspace.com/bg/video/rodopi1.html
И все пак, ако ме питат коя планина ми най-харесва, за себе си аз ще кажа: Родопа. Разбира се, Рила е красива, ала това е дива и мъжествена красота, която покорява. Рила е планина за катерачи завоеватели, Родопа - за поети и съзерцатели. Рила е частица от света, а Родопа - свят! Рила е величествен остров, Родопа - велико море!
А какво да кажем за Пирин? Тая горда прелъстителка за разлика от Рила има повече женственост и мекота. Нейната прегръдка е силна и вълнуваща, красотата й дивна, интригуваща, но липсва й лиричната мекота на родопския пейзаж, неговият домашен уют и топлота. Пирин пошибва с камшик, Родопа - никога! Пирин е само жена, Родопа - и майка, и жена!
Николай Хайтов
kasmet70:
Браво ,Родопа планина и за мен е най-красивото място.
mustafa_b:
...
Petko_Vojvoda:
Виждам, че модераторите са премахнали поста ми... хмм БИ трябвало по тази логика да премахнат и този на Мустафа... Все пак той отвори приказката за политизираното име на Родопите :) Значи на някой мненията се зачитат, а на други не ??? Абе тоя форум не знам с каква цел е направен, но за 2 дена ми изтриха и поправиха толкова постове, колкото не са ми в други форуми! Каква е тая демокрация??
shaban:
--- Quote from: Petko_Vojvoda on February 01, 2009, 12:11 --- ??? Абе тоя форум не знам с каква цел е направен, но за 2 дена ми изтриха и поправиха толкова постове, колкото не са ми в други форуми! Каква е тая демокрация??
--- End quote ---
Moia arkadash , Spas Tour4ev mlogu chesto , povtareshe dve mlogu hubavi bolgarski pogovorki #Srdit Petko ,prazna mu torbi4ka# i drugata #Petima Petka , ne 4ekat#
Ta i ti arkadash , kde takov sa si razborzal i razsordil. Ha po iavash , zapali adin ka4ak i nimoi sa meta s glavata napresh.
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version