Български > Дискусии
Вахабите и други радикални арабски секти в България
al-fatiha:
--- Quote from: Metka on December 13, 2008, 22:50 ---- Estestveno 4e e taka, al-fatiha
Nujno li e da spomenavam 4e nikoga e niamalo konflikti mejdu pomaci i cigani.
Po nasha krai pove4eto cigani imat biznes partniorski otnosheni s nas pomacite.
Tradicionno se s4ita 4e edna pomaska jena e dobra saibiika/stopanka/, kogato ne goni ot portata si proseshti bedni cigani.
Taka e bilo ot vek i vekov...
Zatova makar 4e mnogo ot ciganite sa kradlivi v pomaskite sela ciganskite krajbi gi nqma.
--- End quote ---
Затова ще бъдем и пребъдем!
И никакви секти не могат да накарат хората да мразят, защото всичко един ден си идва на мястото!
Subeyi Kurt:
Vahabiystvvoto e nay-golyamata zaplaha za İslama. Tazi sekta se izpolzva ot imperialistite v Afganistan i Çeçenistan protiv SSSR i Rusya.
Nay-zabelejitelnoto za tyah e che sa exremisti. Propovyadvat smırt za tezi koito ne se klanyat. Protiv sa vsyakakıv racionalizam. zabraneno e da se tılkuva Kurana s um. V momenta Vahabizma nay-yarko mojem da go vidim v Afganistan. Pri tyah da umresh ili da ubiesh ( za islama) e mnogo prosto i logichno koeto e v razriv s dosegashnite sekti. Moeto mnenie che te sa v razrez is duha i filpsofiyata na sveshtennata ni kniga KURAN- KERİM.
Nazmi:
--- Quote from: subigi kurt on December 14, 2008, 00:10 ---Vahabiystvvoto e nay-golyamata zaplaha za İslama. Tazi sekta se izpolzva ot imperialistite v Afganistan i Çeçenistan protiv SSSR i Rusya.
Nay-zabelejitelnoto za tyah e che sa exremisti. Propovyadvat smırt za tezi koito ne se klanyat. Protiv sa vsyakakıv racionalizam. zabraneno e da se tılkuva Kurana s um. V momenta Vahabizma nay-yarko mojem da go vidim v Afganistan. Pri tyah da umresh ili da ubiesh ( za islama) e mnogo prosto i logichno koeto e v razriv s dosegashnite sekti. Moeto mnenie che te sa v razrez is duha i filpsofiyata na sveshtennata ni kniga KURAN- KERİM.
--- End quote ---
Taka e,istina si e,v sveshtenniq za nas Koran nikyde ne e spomenato da se ubiva v imeto na Allah,tova e izopachenie na Korana.Nima onezi deto se vzriviha v Bildingite na 11.9 v New York sa istinski musilmani,te nqmat nishto obshto s Koran-Kerim.Za sajalenie naposledyk vse poveche i mnogo sa pluznali po sveta,za mene tezi sekti nqmat nishto s istinskiq KORAN,nashata religiq propovqdva istinskoto,a ne fanatizma,separatizym,sekti...
sema_rohleva:
Tay kato edin uvajavavan ot men clen na pomak.eu mi kaza ce sam si sedyala v kyoseto bez da kazvam nisto ....resih da go oprovergaya kato spodelya i moeto mnenieto tuk po tazi tema.
Vsyaka edna religiya - vaznikva v edin povraten period kogato e neobhodimo da se vavedat novi normi , pravila na jivot i povedenie.
Naprimer hristiyanstvoto , vaznikva v edin period kogato v Rimskata imperiya vladeesta polovinata svyat cari razvrat i anarhiya . Vreme v koeto cennosti na rimskoto semeystvo e zagubeno i vavejda normi i pravila na povedenie ( 10 boji zapovedi) , za da zapazi coveskoto dostoynstvo i da popreci na coveka da stane skot.
Po kasno musulmanskata religiya vaznikva sas sastata cel - obedenenie na arabite , ustanovyavane na opredeleni pravila i normi.
No ako se obarnete nazad ste vidite ce covekat za sajalenie e takova sastestvo ce uspyava da oporoci vsicko i da go izpolzva v svoya polza i svoya izgoda .....Taka stava i s religiite ... Te zapocva da slujat na silnite na denya , izpolzvat se kato orajie za totalen kontrol i vliyanie nad obiknovenite hora ...... I taka do den dnesen ... Sektite gi ima i v musulmanstvoto i v hristiyanstvoto ...I te zlujat na vlastta , silata .....Zastoto nikoy ne moje da talkuva Bojiite slova i da gi izpolzva v svoya polza ....Grehota e !!!!
Nazmi:
Сема, mislq moje mnogo da spodelish za arabskite sekti v tozi rajon,znam che ima kakvo da kajesh,no ti si tam sega,razkaji molq te kak e v momenta po Velingradsko,po Qkoruda,Sarnica,men mi e interesno da razbera naistina.! Благодаря ти предварително :)!!!!
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version