English > Discussions

Pomaks in USA

<< < (16/25) > >>

Nazmi:
  Сайта      www.pomak.eu   и до днес е отворен както за дискусия,така  и Форума ни се стреми да дава облик относно всичко помашко,както и такива дето се чувствуват в душите си независимо къде живеят по света!
Показвам един натурален видеоклип за помаци от с.Брезница,правен е от Метката и качен тук от Гелина! http://www.dailymotion.com/video/xfechp_yy-yyyyy-y-yyyyyyyy_music#from=embed&start=54

Nazmi:
 Желанието ми не само на мене е- онези сега дето дойдоха наготово със" Зелени карти" и в днешно време като видяха някой лев в джоба си,забравиха за онези първите тук през 70–те години дето рискуваха живота си с бягство през граница да имаме поне малко признателност и уважение,те бяха в основата да ни подадат ръка в началото!
Всички ние тук  помашката общност в щата Пенсилвания, Wind gap,Stroudsburg.Чикаго помаците, v New York ....се знаеме.
Нека поздрава ми е към всички дето спомагат с добро за Помашката общност в Америка тук!
Благодаря ви!

Tzvetelina - Pismo ot chujbina LIVE

Nazmi:
 Не знам защо,някой си мисли че ние помаците представители на най- голямата Помашка общност в Америка днес тука в щата Пенсилвания спим.. :).
Помаците тук от седмици само се говори за Байрама.
Преуспели хора,бедни в този ден отдаваме заслуженото в този свят като гости сме!
Освен да правим добро,да си помагаме взаимно като комшии,приятели....всичко друго е безмислено.
Тук поне помаците в Америка е време да осъзнаем това!
 Нае се сграда под наем-джамия в Wind Gap.
Ок е в полза,но дава ли си сметка някой,че трябва да се потдържа,да има Имам,Ходжа,да се плащат данъци за собственоста,за всичко!
Така или иначе нека в този ден на Байрама помаците в Америка ще се съберем и подадем ръка заедно,както и оценим този единствен сайт pomak.eu съхранил се и до днес за всички помаци по света!
Респект и уважение!

Rahmie:
Сигурно е единствената помашка джамия на запада, лично не съм чувала за втора такава...? Браво/Машаллах  на помаците сторили този хаир. Аллах нека винаги е стях...

Nazmi:
  Taka e Rahmie,pomacite v Amerika i lichno tuk v state PA pomashkata obshtnost e radvashto takiva neshta da se misli za nas.

V interes na istinata nqkoi hora osnovateli na tozi proekt me pomoliha saita ni pomak.eu
da dadem glasnost za tova nai-pomashkata obshtnost v Amerika v state Pensilvania  da zakupi teren i djamiq deto se sybirat horata na weekenda vse pomashki semejstva da spodelqt za problemite,za decata ni,za nashata religiq,mnogo e pohvalno v smisal tradiciq i zapazvane na nasheto pomashko

.Daleche e ot onezi deto si mislqt drugo,v Amerika ima surovi zakoni,eto zatova pishem.

P.S- Izvinqvam se za latinicata na pisane,problem.!

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version