English > Discussions

Pomaks in USA

<< < (12/25) > >>

Nazmi:
Въпреки малкото хора тук от с.Брезница и Корница в САЩ в най- многолюдната помашка общност в Америка тази в щата Пенсилвания и New Jersey помашките песни винаги са на свадби,или празненства.
Повечето преселници от Корница и Брезница са към Турция.
Гюлфието ще запълни тази липса в душата.
От този район аз поне лично познавам Метката Бекташев от с.Брезница и семейството на Хасан Бялков от с.Корница които са мои комшии тук!

pomakos_ a:
Mnogo e drago i hubavo pomacite v Amerika da se radvat che ima sait na pomacite po sveta ,kakto i da se otpusnat v dushite si s pomashki pesni ot dushata s Gulfie .

http://www.goear.com/listen/47cf7e6/zaidi-zaidi-qsno-sonce-gulfie-breznica

Nazmi:

Pomaks in world....

POMAKS AND TURKS IN BULGARIA

yusu:

--- Quote from: Admin on March 25, 2010, 03:28 --- След като Н.Славеев на 3 пъти беше тук в най- голямата Помашка общност в Америка в щата Пенсилвания е ред на Гюлфието да ни запее помашки песни от душата.
Здраве и живот ....!

Поел съм инициативата за това.

GU4I 1

--- End quote ---

Назми , ако мислиш ,че тази идея е осъществима и има интерес в Америка за Гюлфието и Пирински ритми , аз лично ще съдействам за осъществяването на едно такова гостуване.

Nazmi:

--- Quote from: yusu on March 27, 2010, 20:12 ---
Назми , ако мислиш ,че тази идея е осъществима и има интерес в Америка за Гюлфието и Пирински ритми , аз лично ще съдействам за осъществяването на едно такова гостуване.

--- End quote ---

Има,Yusu!.
Знам,че ще помогнеш.
Рахмие ме помоли първо с теб да се свържа.Знам за Гюлфието,даже си мисля човека с акордеона е баща на Гюлфието.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version