Author Topic: Dискриминация  (Read 232653 times)

0 Members and 15 Guests are viewing this topic.

sirrio

• Guest
Ynt: Dискриминация
« Reply #600 on: January 14, 2010, 10:33 »
Аз също никога и никъде не съм чувал някой така да хули и обижда турците или помаците.

Offline Hashashin

• Defendor of the Truth
  • Forum fan
  • Has odabaşi
« Reply #601 on: January 14, 2010, 10:48 »
Мисля, че не трябва да се подлага на съмнение цитата на EVROPOMAK.

Въобще не е изключение, дори напротив ежедневие е!

Поне в София.
Да софиянци друга работа си нямат ами по цял ден обиждат турците, айде моля ти се не ме разсмивай.  ;)

Offline vladoatan

• Member
  • **
« Reply #602 on: January 14, 2010, 11:15 »
Аз също никога и никъде не съм чувал някой така да хули и обижда турците или помаците.
Да софиянци друга работа си нямат ами по цял ден обиждат турците, айде моля ти се не ме разсмивай.  ;)

Явно не живеете в София, защото аз за друго място не мога да твърдя!

Offline mustafa_b

• Forum fan
    • Всичко за село Корница
« Reply #603 on: January 14, 2010, 11:44 »
Зависи от средата. В офисите на "Атака" друга работа си нямат. Но сериалите ще поизкърпят положението и много тюркофоби ще останат без работа.

Offline Hashashin

• Defendor of the Truth
  • Forum fan
  • Has odabaşi
« Reply #604 on: January 14, 2010, 11:48 »
Зависи от средата. В офисите на "Атака" друга работа си нямат. Но сериалите ще поизкърпят положението и много тюркофоби ще останат без работа.
В офисите на Атака идиоти бол, Мустафа. Няма спор. Но обикновените хора приемат нормално и турци и араби и китайци.

Offline Ada_BG

• Avarage member
« Reply #605 on: January 15, 2010, 14:11 »
Ne ne ni obijdate,vyarno,no samo deto ni gledate,vse edno sme izvanzemni,vinagi  e bilo taka,
koga sme bili dopuskani primerno vav VUZ ove te predi,na kakvi rakovodni postove sa bili turci ili pomaci?
Pomnya v ucilishte,turcin li si.pomak li si,ne si covek vse edno,e ima i tolerantni,no ne vsicki.
No nikoga ne sam se kompleksirala ot tova ce sam turkinya,naprotiv,vinagi sam se gordyala.
V BG vinagi e imalo diskriminaciya kam malcinstvata,nyama kakvo da se pravim na udareni,
ami dokolkoto znam,na nyakoi i camiite im precat,  ,,voya,, na imama naprimer...
Normalno ni priemali,da be......

Isyankar

• Guest
« Reply #606 on: January 15, 2010, 14:25 »
Ne ne ni obijdate,vyarno,no samo deto ni gledate,vse edno sme izvanzemni,

Преиграваш. Първо външния вид на етническите турци е почти същия като на българите и няма как да стане това "гледане".

koga sme bili dopuskani primerno vav VUZ ove te predi,na kakvi rakovodni postove sa bili turci ili pomaci?

Не знам. В моя поток има 4ма етнически турци. В специалност Туризъм пък 1/3 са турци и то не етнически, а национални от Република Турция. Ако някой е неграмотен и не може да издържи кандидат-студентския изпит - винаги дискриминацията му е виновна. Знаем я тази песен, тъй, че не се хаби да ни я запяваш. Или искаш да се върне "едно време", когато имаше квоти за малцинствата във ВУЗ ??

Pomnya v ucilishte,turcin li si.pomak li si,ne si covek vse edno,e ima i tolerantni,no ne vsicki.

А нима всички българи от турски етнически произход са толерантни ? Във всяко стадо има черни овци, то е ясно.

V BG vinagi e imalo diskriminaciya kam malcinstvata,nyama kakvo da se pravim na udareni,

В по-горните постове с факти те оборих, че не си права. Най-силната дискриминация е към циганите и то тя е на хора, които са пострадали криминално от тях или имат близки с подобна съдба. Но тук не е тема за този етнос.

ami dokolkoto znam,na nyakoi i camiite im precat,  ,,voya,, na imama naprimer...

Всъщност последните случаи, когато чух, че на някого му пречел високоговорителят от джамията бяха мненията на няколко българи от турски етнически произход за 2 джамии, ако не се лъжа в Асеновград и още един град, както и мнението на един българин от турски етнически произход, който живее в Истанбул и според който е ненормално в един същи час да завиват някакви високоговорители от 1000 места и нищо да не се чува от тази молитва така или иначе и т.н. Наред с това и шепа атакисти си правеха гаргара, но пък доверието към тази партия е колкото към ДПС - тъй, че не виждам нищо тревожно.

Изпий едно кафе и се успокой. На запад, ако знаеш за каква дискриминация става на въпрос....Не случайно преди да заминат на гурбет - мнозина родопчани бързат да си сменят имената, щото именно на запад има дискриминация. Там бият и убиват различните по улиците. А ти тука си ми ревнала, че някой те гледал на криво, а пък аз ти обяснявам, че между българи и етнически турци няма визуална разлика кой знае каква, за да те гледат накриво. Но самовнушението е голяма работа.

Offline Ada_BG

• Avarage member
« Reply #607 on: January 15, 2010, 15:48 »
Isyane,kolkoto i da se penish,znaem koe kakvo e,ne se obyasnyavay i ti kato hayvan doktora s celi dokladi
che ne mi se chetat.Za VUZ ovete govoreh za predi godini,sega prosto nyama kakvo da se napravi po vaprosa
horata poumnyaha i si izuchavat decata(V Evropata sme :) ),vece orajieto na 21 vek e himikalkata.
A za camiite,mnooogoooooo sme sporili,znaem koe kakvo e,ama neyse..
I sam mnogo spokoyna,ako se sadi po nachina ti na pisane,mnogo po spokoyna ot tebe.
Prosto taka se raztovarvam,foruma  e super :)

Offline abc

• Forum fan
« Reply #608 on: January 15, 2010, 16:20 »
Косукавак добре дошла Оти сама си прайш възродителен процес? Все пак си активистка Не се срами от ника си.

Offline Ada_BG

• Avarage member
« Reply #609 on: January 15, 2010, 16:22 »
Косукавак добре дошла Оти сама си прайш възродителен процес? Все пак си активистка Не се срами от ника си.
Ti pak koy si?I nedey me barka s drugi,ako ne si siguren,prosto ne pishi :)

Offline Metka

• Forum fan
« Reply #610 on: January 15, 2010, 16:25 »
Ako e тя, едва ли се срами от каквото и да е било.
Нека да е добре дошла, която и да е.
Нека се чуства свободна и да пише от все сърце.
Приветсвам я.
Още повече че имаме доста неща да си кажем.
Защо примерно има повече смесени бракове между помаци и българи , между турци и българи, но между помаци и турци браковете се броят на пръсти.
Коя е причината?
Кои ни разделя?

Offline abc

• Forum fan
« Reply #611 on: January 15, 2010, 16:30 »
Акация? Здраве да е. Важното е форума да е пълен и да има живот в него.
Да живее Крумовград!

Offline PNK2003

• Forum fan
  • Ius Est Ars Boni Et Aequi...
« Reply #612 on: January 15, 2010, 19:37 »
Za VUZ ovete govoreh za predi godini,sega prosto nyama kakvo da se napravi po vaprosa
horata poumnyaha i si izuchavat decata(V Evropata sme :)

Явно не си наясно какво е било положението с ВУЗ-овете преди години :)  Имало е квоти и колкото и парадоксално да звучи, кандидат-студент с тройка на изпита, но от малцинствата или дете на политзатворник, е измествал в класирането друг "обикновен" кандидат-студен, изкарал 5-ца например. 

Спомням си преди години, когато се явявах на шофьорски изпит с листовките.  По мое време даваха 2 листовки с по 30 въпроса.  Можеше да направиш максимум 5 грешки.  Имаше един циганин или ром, както е модерно сега да се наричат представителите на тази етническа група, който се явяваше може би за десети път.  Въпросният човек правеше по 50-55 грешки общо на двете листовки.  Не вярвам да е бил толкова неразбиращ, но проблемът му основно беше, че е неграмотен и не може да прочете написаното.  Сега сигурно е с книжка вече, чувал съм, че неграмотността по време на шофьорски изпит имала лек :)     

Offline Hadj

• Adviser
« Reply #613 on: January 15, 2010, 19:55 »
  ПРЕДИ ГОДИНИ СЪМ ЗАВЪРШИЛ ВУЗ.ДА ИМАШЕ КВОТИ НО ТЕ  БЯХА ПО ОКРЪЗИ.ДА ВЛИЗАХА  ХОРА ОТ МАЛЦИНСТВАТА С ТРОЙКИ ДАЖЕ И БЕЗ ИЗПИТ НО ТОВА БЯХА ХОРАТА ИЗПРАТЕНИ ОТ ПАРТИЯТА ДА РАБОТЯТ ПО "приобщаването ни кам единната социалистическа нация" ОСОБЕНО В ПЪРВИТЕ ГОДИНИ НА СМЯНА НА ИМЕНАТА КОГАТО УЖ ДОБРОВОЛНО ЩЕШЕ ДА ПРОТИЧА "КАМПАНИЯТА" ТЕЗИ КОИТО СИ СМЕНЯХА ИМЕНАТА НАИСТИНА ГИ ПРИЕМАХА ПО ТОЗИ РЕД,А НА НЕВЪЗРОДИЛИТЕ СЕ НЕ СЕ ПОЗВОЛЯВАШЕ ДА КАНДИДАТСТВАТ.

Offline PNK2003

• Forum fan
  • Ius Est Ars Boni Et Aequi...
« Reply #614 on: January 15, 2010, 20:02 »
Всички знаем, че "преди време" е било доста объркано.  Това сме го обсъждали много пъти.  Прави ми впечатление, че не гледаме как нещата да се подобрят в настоящето, а вечно се занимаваме с минали въпроси.  Миналото трябва да ни служи за пример само - как трябва или как не трябва да постъпваме в определени ситуации.  При политиците същата работа - всеки нов управляващ вечно се оправдава с предшествениците си...