Author Topic: Dискриминация  (Read 232278 times)

0 Members and 6 Guests are viewing this topic.

Offline mustafa_b

• Forum fan
    • Всичко за село Корница
Ynt: Dискриминация
« Reply #585 on: January 11, 2010, 15:59 »
Цензура и демокрация не са взаимноизключващи се понятия. В много случаи цензурата спомага за развитието на демокрацията.

Ако аз те нарека "мухльо" като претендирам, че казвам истината и модераторите ме изтрият, това недемократично ли е?!

Offline Hashashin

• Defendor of the Truth
  • Forum fan
  • Has odabaşi
« Reply #586 on: January 11, 2010, 16:01 »
Цензура и демокрация не са взаимноизключващи се понятия. В много случаи цензурата спомага за развитието на демокрацията.

Ако аз те нарека "мухльо" като претендирам, че казвам истината и модераторите ме изтрият, това недемократично ли е?!
На  ейсва место йе подкрепем Мутко с двенкине си рачинки :) Прав е!

Isyankar

• Guest
« Reply #587 on: January 11, 2010, 16:08 »

Въпроса е, че аз, ако те нарека - със сигурност ще ме изтрият. Още по-тревожното е, че аз никога не съм наричал някой така във форума или по друг начин и съм бил трит.

Offline PETER

• Forum fan
« Reply #588 on: January 11, 2010, 16:17 »

Зависи. Демокрация значи власт на народа, а не на една част от народа (модераторите)
Т.е. ако модераторите те изтрият самоволно това не е демокрация.
Но ако суверена-народ упълномощи модераторите да те изтрият - това вече е демокрация.
Тук, в този частен сайт, няма на власт суверен-народ който да упълномощава модератори, следователно няма и демокрация и всякакво триене няма нищо общо с демокрацията.
Следователно триенето или цензурата, също нямат нищо общо с демокрацията.
:)

Offline Metka

• Forum fan
« Reply #589 on: January 11, 2010, 16:44 »
Зависи.

Да ПЕТЕР, зависи от какво зависи.
Например в приказките , ако си красавица и целунеш жаба, тя става на принц.
Но във филмите пък има и вампирски целувки.
Обаче е по добре да те целуне красавица, хем ще станеш принц, хем ще си целунат.
Но вапирът си е вампир.
Той хем целува хем ти изсмуква кръвчицата.
Хем те заразява със вампиризъм.
После трябва някой да наеме екзорсис за да те избавят от паталогичният вампиризъм.

За щастие суверенът тука в сайта различава много добре вампироподобно поведение.
То обикновено е прелъстително в началото.
"Пътят към ада е постлан с добри намерения."

Offline PETER

• Forum fan
« Reply #590 on: January 11, 2010, 16:58 »
Метка,
между суверен и суверен-народ има голяяяма разлика.
Примерно Краля-слънце също е суверен. Както и султан или емир незнам кой си.
Само че те не са суверен-народ.

Offline Metka

• Forum fan
« Reply #591 on: January 11, 2010, 17:11 »
Метка,
между суверен и суверен-народ има голяяяма разлика.
Примерно Краля-слънце също е суверен. Както и султан или емир незнам кой си.
Само че те не са суверен-народ.

Именно де.
Благодарение на тази разлика е възможно делегирането на определени права от суверена-народ на суверена които претендира да представлява народа си.
Злоупотребата с тези права се нарича - узурпация или узурпиране на власта.
Употребата на власт и от народа и от суверена  се казва овластяване.
Но ти правиш уловка със несрещащото се често в публичното пространство, словосъчетание -  суверен - народ.
Когато няма баланс в отношенията между суверена и народа се заражда и просъществува революционна обстановка.
Обикновено в такива моменти самото понятие криза се употребява за оправдане на узурпацията на власт.
Появяват се радикални популисти.
Май от нас двамата с тебе, единият има подобен проблем.

Offline RIBNOVO

• Senior member
« Reply #592 on: January 11, 2010, 19:28 »
Ne vi razbiram.Nqma suveren narod, sled kato jiveem na principa na jivotnite.Pravoto e na stranata na silniq.Tova e o4ewadno.

Offline mustafa_b

• Forum fan
    • Всичко за село Корница
« Reply #593 on: January 11, 2010, 19:31 »
А дали изобщо е нужно да има суверен-народ, след като хората си живеят като лордове. Пример - Дубай.

Offline Hat

• Moderator
« Reply #594 on: January 11, 2010, 20:56 »
А относно съжденията на Hat,той до такава степен се е самовглъбил в себелюбието си,че от омраза не вижда по-далече от носа си!Какво значи "чисти" чрез сайта ни,да не би POMAK.EU да е чистилище,та да минаваме през него,за да ни одобри Hat?!? И защо използваш термина Помашки етнос? Такъв официално няма! Хайде да започнем да обясняваме кой какво направи за осветляването на тези хора-Помаците! Тук във форума сте големи мъжаги,излез в откритото пространство и защитавай тази  общност,но не смееш,защото е по-лесно да плюеш себеподобните,вместо да им сториш добро,нали! И нашата среща и решение за създаване на партия изобщо,ама изобщо не е мнителна,защото всичко,което сме говорили и решили на тази среща е удостоверено с протокол,ако имаш желание,обади ми се на 0894940084 и ще ти дам да се запознаеш с него,а не да говориш глупости и да внушаваш на хората ,че сме едва ли не престъпна организация! Срамота е,ако наистина си Помак да пишеш такива глупости,защото по този начин показваш колко истински Помак си! И не си мисли,че твоето виждане за бъдещето на Помаците е най-правилното,кажи конкретно какво предлагаш,а не само да хвърляш във виртуалното пространство идеи! Ще насочваш хората и ще им обясняваш положението в страната,та всеки вижда какво е положението в страната,да не би да искаш да ги убеждаваш,че са добре,а? Или ще ги насочиш да не гледат тютюн,а да се спасявят поединично,както казваше един ексдепутат от ДПС! Давайте предложения момчета,а не да се плюем,като че ли има нещо да делим! Какво да делим,мизерията ли! И кои хора са чисти според теб,тези които се облагодетелстваха от така наречената наша партия,за сметка на онези,които сега трябва да мръзнат по пътищата,защото не е ясно дали ще им платят труда от тъмно до тъмно по нивите?!?
Аз не те разбирам.Ти не направи нищо за да покажеш,че намеренията ти са чисти,напротив от всяко твое изречение льхат користни цели.Никога не сьм смятал,че моето виждане за помаците е най правилно,каквото сьм мислел сьм го споделил тук.Нямам намерение да влизам в задочен спор с теб.Чистите хора ги има и ти много добре знаеш кои са те и точно това те кара да беснееш.

Offline PETER

• Forum fan
« Reply #595 on: January 11, 2010, 21:40 »
Метка,
написал си пълна каша. Вземи се ограмоти.

За суверена, неговата власт и върховенството на закона
Мирослав Златев
http://www.point-of-view.org/?p=110

Мустафа,
Ако част от един народ е презадоволена спрямо огромната друга част, то за тази прездоволена част е даже вредно да има суверен народ.
Щото какво ли си мислят в Дубай милионите индийци, пакистанци и т.н.:)
Аналогично с Дубай беше положението на т.н. "номенклатура" в България по времето на Живков.

EVROPOMAK

• Guest
« Reply #596 on: January 12, 2010, 23:05 »
Дали е дискриминация и този случай разказано днес от едно момиче "Туркинче", пак носещо българско име!?!
"Работя в София в голяма верига магазини за продажба на разни стоки!
В офисите през целият ден, всичките колеги които не са натоварени с много работа, от сутрин до вечер ръсят хиляди глупости и закани по адрес на "Турците" и по адрес на "Помаците", като почнеш от стотици псувни, обиди и какви ли не глупости по техен адрес!
Толкоз злоба, толкоз простотии, откъде се раждат тези същества и тази омраза!
Нямате си на представа какви дивотии говорят,а дори и не подозират, че и аз съм "Българска Туркиня" !
???   :'( >:(

Т.нар. хубавото българско "име-разобличител", какво не прави, железни души отваря!  ;D

Offline Hashashin

• Defendor of the Truth
  • Forum fan
  • Has odabaşi
« Reply #597 on: January 13, 2010, 08:44 »
Дали е дискриминация и този случай разказано днес от едно момиче "Туркинче", пак носещо българско име!?!
"Работя в София в голяма верига магазини за продажба на разни стоки!
В офисите през целият ден, всичките колеги които не са натоварени с много работа, от сутрин до вечер ръсят хиляди глупости и закани по адрес на "Турците" и по адрес на "Помаците", като почнеш от стотици псувни, обиди и какви ли не глупости по техен адрес!
Толкоз злоба, толкоз простотии, откъде се раждат тези същества и тази омраза!
Нямате си на представа какви дивотии говорят,а дори и не подозират, че и аз съм "Българска Туркиня" !
???   :'( >:(

Т.нар. хубавото българско "име-разобличител", какво не прави, железни души отваря!  ;D
Исмете не ти ли омръзна от провокации и неверни информации? По глупава инфомация скоро не бях чел. Ти наистина ли мислиш, че българите по цял ден плюят турците, заканват им се, псуват ги и ги обиждат? Вярваш ли си? Преписал от някъде някаква измислица или сам си я съчинил и вече я представя като абсолютната истина. А това наистина е пълна измислица. Българите, особено хората, които ходят на работа имат много по важни задачи от колкто псуване, обиди и закани към турците и другите мюсюлмани, а и повечето българи имат поне по един приятел турчин. Мога да гарантирам, че това са измислици и глупости тъй като изключително рядко съм бил свидетел на някаква обида или закана по адрес на турците и тя обикновено е била по адрес на партията на Сокола и нейното ръководство, а не към турците като цяло. Така че ако обичаш престани да сипеш лъжи и провокации също като диска на тетевенските помаци, на който ти си спонсор и където песните са подбрани твърде тенденциозно, също както възродителите навремето са подбирали кое да се пее и кое не. Айде със здраве!

Offline Беглик

• Advanced member
« Reply #598 on: January 13, 2010, 10:06 »
Балканджия, влез в положението на хората. Те се мъчат и не могат да разберат как правят обръч след обръч, купуват яхта след яхта, докарват автобус след автобус и въпреки това "тези, от които нищо не зависи" се настройват негативно, вместо да им се радват и викат машалах.

Offline vladoatan

• Member
  • **
« Reply #599 on: January 14, 2010, 06:35 »
Исмете не ти ли омръзна от провокации и неверни информации? По глупава инфомация скоро не бях чел. Ти наистина ли мислиш, че българите по цял ден плюят турците, заканват им се, псуват ги и ги обиждат? Вярваш ли си? Преписал от някъде някаква измислица или сам си я съчинил и вече я представя като абсолютната истина. А това наистина е пълна измислица. Българите, особено хората, които ходят на работа имат много по важни задачи от колкто псуване, обиди и закани към турците и другите мюсюлмани, а и повечето българи имат поне по един приятел турчин. Мога да гарантирам, че това са измислици и глупости тъй като изключително рядко съм бил свидетел на някаква обида или закана по адрес на турците и тя обикновено е била по адрес на партията на Сокола и нейното ръководство, а не към турците като цяло. Така че ако обичаш престани да сипеш лъжи и провокации също като диска на тетевенските помаци, на който ти си спонсор и където песните са подбрани твърде тенденциозно, също както възродителите навремето са подбирали кое да се пее и кое не. Айде със здраве!

Мисля, че не трябва да се подлага на съмнение цитата на EVROPOMAK.

Въобще не е изключение, дори напротив ежедневие е!

Поне в София.