Защо говорите, че т.нар. български турци нямали права в България?! Кажете кои точно права са ви нарушени, че аз не се сещам? Както всички български граждани, имате право свободно да изповядвате религията си, да учите и работите където пожелаете, да се развивате професионално, да се издигате до високи фирмени и държавни постове, да живеете където ви харесва и т.н. Така че, кажете в кое отношение сте дискриминирани и кои права не са ви зачетени? Аз съм българин и имам приятели и колеги турци, с които се разбираме прекрасно и никога не сме имали проблеми. Поради независещото нито от вас, нито от нас историческо наследство, с което трябва да се примирим и да живеем заедно (визирам руско-турската война преди 131 години, която за България е освободителна война от османско робство), мога да ви кажа какво дразни българите в случая със новосъздадения Мюсюлман-демократичен съюз - това е изразеното от братя Юзеирови желание (публикувано в pomak.eu) да се дават турски имена на улици, училища, читалища и др. Нали разбирате, че никоя страна или народ не би позволил да се преименуват примерно улиците им с имената на бивши поробители?! Това е анти-логика. Ако някой рече да ме обори за думата "поробители", ще му припомня историческите доказателства и артефакти за кланетата в Батак, Перущица, Априлското въстание, кап. Петко войвода и много други. Между другото ще вметна, че с Али Юзеиров се познаваме от 20 години, бяхме съседи и семейни приятели, познавам семейството му - жена му и детето му - и искам да ви кажа, че винаги съм имал много добри впечатления от него (ние си го знаем като Наско). И честно казано, никога не съм очаквал, че той ще тръгне да се занимава с такива меко казано "глупости". Когато го видях по телевизията останах като гръмнат. Той дори няма достатъчно потенциал да извърши това, което декларира че ще направи, и ми се струва, че е просто кукла на конци, а кукловодите стоят скрити в сянка. Няма да коментирам, че както ДПС, така и МДС, са противоконституционни партии, т.е. незаконни. Сдружения на религиозен принцип могат да се основават, но не и партии според конституцията на Република България. Отговорете ми защо при положение, че в Германия живеят над 2,5 милиона турци (най-голямото етническо малцинство в страната) там няма подобен род турски партии на религиозен принцип?! Аз ще ви кажа - защото там законът е железен и никой не може да си позволи да го престъпи! Знаете ли, че намеренията и целите на новосъздадения мюсюлмански съюз, които Али Юзеиров декламира по форумите в нета, не фигурират никъде в устава на партията/съюза (не бяха упоменати никъде официално) и не бяха споменати от него в нито едно от телевизионните интервюта, които даде. По телевизията той постоянно повтаряше само две-три зле наизустени изречения и не можа да каже нищо смислено. Защо тогава не спомена, че иска да се преименуват улици и училища?! Защо тогава не заяви, че ще се бори 15% от ръководните постове в държава да се заемат от турци? Ами то и сега който е кадърен може да се издигне до това ниво, без значение дали е българин или турчин - трябва само да учи и да работи здраво, да се докаже като добър специалист. А колко министри и зам-министри от турски произход имаше в последните две правителства? И какво направиха? Като своите колеги - български политици, само крадоха и се самообогатяваха! Ето това са единствените турци, които аз мразя и то точно толкова, колкото и българските политици - крадци. И защо досега никой от вашите политици не каза, че правата на турското малцинство в България са нарушени? Единствените според мен в България, които в момента могат да кажат, че по някакъв начин са дискриминирани, са циганите. И то поради една проста причина, за която не им е виновен никой - те просто отказват да се образоват, отказват да изпращат децата си на училище, за да могат като пораснат и се изучат, да си намерят по-добра работа/професия. Образованието е основата за да се реализира след това човек в живота. И се надявам, че те вече осъзнават, че от това произхождат всичките им проблеми.
И в заключение ще кажа, че в България етническо напрежение няма, но хора като този "герой" Али Юзеиров, брат му и тези, които стоят зад тях и им дърпат конците, се опитват да разпалят такова. А относно вашите права драги "български турци" ще кажа, че откъдето и да погледне човек, просто не виждам кои от конституционните ви права са нарушени в България.
Но ако продължавате да упорствате да започне турцизация в страната, ще ви кажа едно: Ако ще и на врата да си стъпите, ако трябва и второ Косово да стане на Балканите, България никога повече няма да се потурчи! Отпорът срещу такива екстремистки и сепаратистки инициативи по подобие на МДС ще е докрай.