Author Topic: Dискриминация  (Read 232172 times)

0 Members and 11 Guests are viewing this topic.

Isyankar

• Guest
Re: Dискриминация
« Reply #255 on: October 12, 2009, 10:24 »
Шумаров, ако се окаже, че убиеца е етнически българин - пак ли ще кажеш "Когато един човек убива,краде, изнасилва-то не е защото е българин" - и няма нищо етническо ?

Или изчакваш да видиш циганин или българин и да се произнесеш етническо ли е ?

Аман от двойни стандарти - ама с двойните стандарти по собствената глава стават нещата понякога...

Shumarov

• Guest
« Reply #256 on: October 12, 2009, 10:31 »
Шумаров, ако се окаже, че убиеца е етнически българин - пак ли ще кажеш "Когато един човек убива,краде, изнасилва-то не е защото е българин" - и няма нищо етническо ?

Или изчакваш да видиш циганин или българин и да се произнесеш етническо ли е ?

Аман от двойни стандарти - ама с двойните стандарти по собствената глава стават нещата понякога...

Не знам каде видя двойните стандарти, Исянкар! Убийството е осъдително, какъвто и произход да има убиеца! Намирам за унизително да ми се налага да те уверявам в безпристрастие! Свободен си да мразиш колкото си искаш циганите, но тука не е мястото да го правиш!

Isyankar

• Guest
« Reply #257 on: October 12, 2009, 10:36 »
Първо не ме понзаваш, второ не си достатъчно интелигентен, за да ми говориш кого мразя и кого не. Цигани са ми най-добрите приятели от дете - затова си зарови някъде в земята "великите" умозаключения затова кого мразя и кого не. Впрочем иди във Велики Преслав и успокой близките на Мехмед, които се канят да правят вендета в циганската махала, тъй като май те са тези, които мразят циганите в случая.

И полека наистина с подобни заключения кой кого мразел. Не си ми на нивото, за да определяш и разбереш кого мразя и кого не. И темата НЕ Е ЗА МЕН !

Shumarov

• Guest
« Reply #258 on: October 12, 2009, 10:54 »
Аз никога не парадирам със интелектуални висоти, Исянкар!Позволи ми, обаче да се усъмня, и в твойте интелектуални висоти, и любовта ти към циганите. Ако не съм изтълкувал правилно написаното от теб, ти поднасям извинение.Но от тези твои думи не ми се струва да струи много любов към тази етническа група:

Не, че нещо, ама ако са цигани - брои ли се на етническа основа ? Когато циганите масово наред убиват, крадат и изнасилват нецигани - това на етническа основа ли е ?

Според тези твои думи циганита масово убиват, и изнасилват.Все едно чета сценарий на филм на ужасите! Не ми прилича на много добронамерено към циганите.Повтарям, ако греша съм готов да поднеса извинения

Isyankar

• Guest
« Reply #259 on: October 12, 2009, 10:56 »
Ами виж - масово е една чуждица в българския език и е съвсем нормално всеки да има различни възприятия затова няма да спорим кой какво възприема под думата масово, а просто ще се позамислим в последните 20 години - колко % от кражбите са извършени от етнически цигани и колко от неетнически цигани ? В крайна сметка, ако се окаже, че съотношението е нещо от рода 5:1 или 10:1 - тогава мисля, че думата масово (що се касае за относителен дял - като маса най-огромен) е напълно удачна.

Shumarov

• Guest
« Reply #260 on: October 12, 2009, 11:02 »
Дори да е 150%, Исянкар! Те крадат, или убиват, не защото са цигани! Това е моята мисъл! Не е хубаво да се лепят етикети на цели групи от хора. Проблема за високите проценти на престъпност идва от неправилната политика към тези хора в България. И не само към тях!

Isyankar

• Guest
« Reply #261 on: October 12, 2009, 11:08 »
Шумаров, аз никога не съм вярвал в гените. Според мен те предразполагат (в малка степен), но не и разполагат (в най-огромна степен). Циганската престъпност е вече социотермин (може би расистко избран, но както в америка - негърската неофициално) - и в нея се включват именно онези убийства за 5 лв и пр. Съгласен съм, че в контингента на циганската престъпност има и 10-20% нецигани. Но това е един социокрими термин или не знам как да го нарека. Мога да го нарека и "Неграмотната престъпност" - все тая - пак може някой да се обиди, че дискриминирам неграмотните. Винаги ще има дискриминирани.

Въпроса е обаче защо когато във Велики Преслав става едно най-обикн циганско убийство, изведнъж някой решава, че убиеца не е циганин, а българин и започват едни "етнически сметки" ... Нима не може да има бедни и неграмотни българи, които да са в контингента на "неграмотната (или циганската - по твой избор) престъпност" ? Защо дори съмнението, че не е циганин - привлече вниманието на държавата, а когато става ясно, че е циганин - всички едва ли не си отдъхват...

Нещо се бъркам вече кой кого дискриминира...Май трябва да се моля занапред всяко убийство, грабеж и пр. на етнически турци да е извършено от етн цигани, а не от етн българи, че иначе война ще настане. На циганите им е простено, но на българите не.

ЕЙ това стана ясно от цялата исто/ерия покрай това битово-криминално-(интимно дори според мнозина) убийство.

Shumarov

• Guest
« Reply #262 on: October 12, 2009, 12:12 »
Нещо се бъркам вече кой кого дискриминира...Май трябва да се моля занапред всяко убийство, грабеж и пр. на етнически турци да е извършено от етн цигани, а не от етн българи, че иначе война ще настане. На циганите им е простено, но на българите не.

По този начин се подменя същността на нещата.Оказва се, че е по-важно какъв е убиеца от това да няма убийства. Най-добре е да се молим занапред да не стават убийства.По-важно според мене да няма убийства, защото отнемат човешки живот, и причиняват нещастие на близките на жертвата.На никой няма да му стане по-леко, ако го убие човек от същата етническа група.

Offline Subeyi Kurt

• Forum fan
« Reply #263 on: October 12, 2009, 12:44 »
Ами виж - масово е една чуждица в българския език и е съвсем нормално всеки да има различни възприятия затова няма да спорим кой какво възприема под думата масово, а просто ще се позамислим в последните 20 години - колко % от кражбите са извършени от етнически цигани и колко от неетнически цигани ? В крайна сметка, ако се окаже, че съотношението е нещо от рода 5:1 или 10:1 - тогава мисля, че думата масово (що се касае за относителен дял - като маса най-огромен) е напълно удачна.
Ako sıotnoşenieto se okaje çe e 10:1, tova nyama da dokaje çe romite sa sklonni na prestıpleniya poveçe ot drugite ,a şte dokaje çe te sa socialno diskriminirani,ignorirani, izolirani, maltretirani, bezpriçinno prebivani i t.n. İsyankyare, znaem ti stanovişteto po vıprosa oşte ot podkrepata ti na PP. İ prestani da se samoiztıkvaş i da podcenyavaş oponentite si. Tova koeto pişeş ni dava dostatıçno informaciya za tova koy i kakıv si. Dobre çe ne si prof. po geografiya, inaçe gorko ni. Da sa ti govorili nyakoga za izraza ''skromnost'' ili tova e v razrez s haraktera ti ?

Isyankar

• Guest
« Reply #264 on: October 12, 2009, 12:51 »
Ako sıotnoşenieto se okaje çe e 10:1, tova nyama da dokaje çe romite sa sklonni na prestıpleniya poveçe ot drugite ,a şte dokaje çe te sa socialno diskriminirani,ignorirani, izolirani, maltretirani, bezpriçinno prebivani i t.n. İsyankyare, znaem ti stanovişteto po vıprosa oşte ot podkrepata ti na PP. İ prestani da se samoiztıkvaş i da podcenyavaş oponentite si. Tova koeto pişeş ni dava dostatıçno informaciya za tova koy i kakıv si. Dobre çe ne si prof. po geografiya, inaçe gorko ni. Da sa ti govorili nyakoga za izraza ''skromnost'' ili tova e v razrez s haraktera ti ?

Шумаров, няма ли да се намесиш и да изтриеш мнението на курт с израза "СЪДЪРЖАНИЕТО НЕ ОТГОВАРЯ НА ТЕМАТА".

Седнал да се интересува за моя характер...Или коментирай по темата или се скрий някъде. А след 10-15 год може и да стана професор - ти от къде си сигурен, че няма...А теб ще те подценявам докато си жив...И пак ще си надценен...:) Туркофила винаги е сляп сам по себе си ... Едно си знае - едно си бае...

А циганите, ако крадат, убиват и т.н. - не ме интересува каква е причината - а мястото им е в затвора. Мехмед дето са го убили, защо не ги е интегрирал - или аз съм виновен, че преславските турчеещи се цигани са неинтегрирани всред българите от турски етнически проихзод там ? Аз ли да интегрирам турчеещите се цигани с българите от турски етнически произход ? Момченце - когато ти казвам, че ти е ниско нивото - не само те подценявам - направо ми е жал да си говоря с тебе, защото ми губиш времето, в момента пиша изключително обемен демографски труд - не смей да ме занимаваш с детските си схващания за живота.

Ей, аман. На всяка манджа меродия трябва да си и да изтъкнеш колко съм прост и как все си подценен и все си на сянка. Ами излез на слънце - никой не ти е виновен. Аз тен вече хванах - твой си е проблема, че не си се развил достатъчно.

И наистина призовавам Шумаров да е аткивен в триенето на мнения, които не са по темата не само на християни, но и на мюсюлмани - било помаци, било пантуркисти.

Offline shaban

• Forum fan
« Reply #265 on: October 12, 2009, 13:04 »

Момченце -
 в момента пиша изключително обемен демографски труд - не смей да ме занимаваш с детските си схващания за живота.

Интересно.А ,да не би темата на изключително обемния демографски труд  да е "Дискриминация".
 А ще ни осведомяваш ли как върви работата ти ,за да се убедим дали количествените натрупвания на информацията  наистина водят до качествени измения в мисленето.Ще е интересно.

Shumarov

• Guest
« Reply #266 on: October 12, 2009, 13:05 »
Шумаров, няма ли да се намесиш и да изтриеш мнението на курт с израза "СЪДЪРЖАНИЕТО НЕ ОТГОВАРЯ НА ТЕМАТА".

Седнал да се интересува за моя характер...Или коментирай по темата или се скрий някъде. А след 10-15 год може и да стана професор - ти от къде си сигурен, че няма...А теб ще те подценявам докато си жив...И пак ще си надценен...:) Туркофила винаги е сляп сам по себе си ... Едно си знае - едно си бае...

А циганите, ако крадат, убиват и т.н. - не ме интересува каква е причината - а мястото им е в затвора. Мехмед дето са го убили, защо не ги е интегрирал - или аз съм виновен, че преславските турчеещи се цигани са неинтегрирани всред българите от турски етнически проихзод там ? Аз ли да интегрирам турчеещите се цигани с българите от турски етнически произход ? Момченце - когато ти казвам, че ти е ниско нивото - не само те подценявам - направо ми е жал да си говоря с тебе, защото ми губиш времето, в момента пиша изключително обемен демографски труд - не смей да ме занимаваш с детските си схващания за живота.

Ей, аман. На всяка манджа меродия трябва да си и да изтъкнеш колко съм прост и как все си подценен и все си на сянка. Ами излез на слънце - никой не ти е виновен. Аз тен вече хванах - твой си е проблема, че не си се развил достатъчно.

И наистина призовавам Шумаров да е аткивен в триенето на мнения, които не са по темата не само на християни, но и на мюсюлмани - било помаци, било пантуркисти.

Исянкар, успокой се! Не мисля, че ти дължа обяснение за изтриването, но Субиги Курт коментира процентите на циганската престъпност, и изказва мнение, че са дискриминирани. Това не е извън темата. Просто се опитай да се отнасяш със уважение към съфорумници, и да не ги наричаш "момченце".Тонът ти губи цивилизованост, и е нетипичен за човек, който пише "изключително обемен демографски труд".Разбира се не поставям под съмнение ерудицията ти. Не бих се изненадал, ако станеш професор, както казваш! Даже ти го пожелавам! Не споделям мнението ти, че  тюркофилите са слепи. Трябва да е тюркофоб човек, за да прогледне? Атрик, сопри са уа, плииййз! :)

Isyankar

• Guest
« Reply #267 on: October 12, 2009, 13:11 »
Шумаров, наред със процентите и всяко си мнение, той не пропуска да направи едно дъъълго лирично отклонение и започне да ми измерва коефициента на интелигентност, личния живот и каквото ти хрумне. А аз, ако дръзна само веднъж да се отклоня и да му кажа, че е "сляп пантуркист" - ставам лош и не знам какъв. Впрочем туркофил, туркофоб и пантюркист са 3 различни понятия. Антонимът на пантуркист не е туркофоб. Както и да е. По темата !

Не разбрах защо когато циганина убива (в случая Мехмед) - значи виновни са нециганите (вкл и етническите турци, тъй като са преобладавщи в този край и имат най-голяма вина дори тогава), които не са го интегрирали и трябва със смирена глава да се посипем с пепел, че сами сме си виновни. А когато някой се усъмни, че убиеца е същия социотип (неграмотен, беден и неинтегриран в обществото) - само, че от български етнически произход - започва изведнъж да се говори за "етнически основи" ?

Справедливо ли е ? Двоен стандарт ли е ? С какво бедния, неграмотен и неинтегриран циганин е по-малко виновен и по-малко етнически виновен за убийството на Мехмед от бедния, неграмотен и неинтегриран етнически българин ?

Shumarov

• Guest
« Reply #268 on: October 12, 2009, 13:19 »
Пак изместваш главното нещо, Исянкар! Не е важно какъв е убиеца! Важното, и жалкото е, че се e случила тази трагична случка! Ако някой си позволява да съди различно-това е негов проблем.Ако някой от едно престъпление лепи етикет на цяла група от хора(българи, турци, цигани, арменци, евреи, и каквито и да е било), че са престъпници-този човек е непочтен!

Isyankar

• Guest
« Reply #269 on: October 12, 2009, 13:21 »
Пак изместваш главното нещо, Исянкар! Не е важно какъв е убиеца! Важното, и жалкото е, че се случила тази трагична случка! Ако някой си позволява да съди различно-това е негов проблем.Ако някой от едно престъпление лепи етикет на цяла група от хора(българи, турци, цигани, арменци, евреи, и каквито и да е било), че са престъпници-този човек е непочтен!

Така е. Надявам се такава да е и позицията на всички съфорумци.