Author Topic: Dискриминация  (Read 232240 times)

0 Members and 14 Guests are viewing this topic.

Offline PETER

• Forum fan
Re: Dискриминация
« Reply #150 on: July 26, 2009, 19:27 »
Прав си. за 2009 числата съответно са 700, 530 и 310. Затягат режима и лекичко затварят вратичката.
http://www.government.bg/fce/001/0035/files/08rh682pr1.xls

За вина не знам.
Предполагам че е "оня дето разпределял средствата в държавата".
Ама нашия народ си има и поговорка за ситуацията - не е луд оня който изяжда зелника, а който му го дава...

И не държа да е на мойта. Предпочитам да е на нашата и всички да сме доволни.

Offline Hashashin

• Defendor of the Truth
  • Forum fan
  • Has odabaşi
« Reply #151 on: July 27, 2009, 08:40 »
Исянкар, Бела, Петер ще ви кажа една стара българска поговорка леко перефразирана- "На кривата ракета космоса и пречи". Вашата работа е такава. Типично за нашата страна гледате кой да изкарате виновен- ако не е ДПС ще са масоните, ако не са те ще са чуждите тайни служби, ако не са те то ще е световния заговор против България.  ;D ;D ;D.
Хайде моля ви се не гледайте кой ви е виновен  а потърсете вината в самите вас. Ще ви дам пример с община Елена, там ДПС не управлява, но общината печели проекти и то за милиони евро. Рехабилитира се пътната мрежа, градската инфраструктура, подобряват се услугите в града и в селата. Ремонтират се училищата, правят се спортни площадки и куп други неща в полза на народа. Шеф на горското стана един помак от местните села и той почти успя да прекрати незконната сеч и бракониерството. Общо взето общината се развива въпреки трудностите. Така че който иска да направи нещо не седя да хленчи и да търси кой му бил виновен, и да напада хората, ами се вглежда в себе си- търси вината в самия себе, запрята ръкави и почва да бачка. Така че ако обичате спрете да се оплаквате и да нападате Гелина и други хора ами се хванете и помогнете на вашите общини с каквото можете.

Offline shaban

• Forum fan
« Reply #152 on: July 27, 2009, 09:13 »
Данъците ги плащам аз и такива будали като мене.
Ти вероятно си някакъв селски имамин дето е на граждатски договор и се осигуряваш на МРЗ.
На МРЗ се осигуряват и сите строители от помашкия сой. Знам го щото таваните на кооперациите по Варна са пълни с тях. По двама в таванска стаичка се бутат.
Да ги питаш що като си имат такива благоустроени села.
Прав си. За вина не знам.

И не държа да е на мойта. Предпочитам да е на нашата и всички да сме доволни.

Предполагам ,че вече си готов да се извиниш на строителите ,които живеят по мизерните тавани и ти построиха кооперацията и на земеделските производители благодарение на които ти все още ядеш роден зарзават,заради нелогичното ти и бездушно отношение към тях,ако не за друго ,то поне за горчивия им хляб.

Isyankar

• Guest
« Reply #153 on: July 27, 2009, 09:40 »
Исянкар, Бела, Петер ще ви кажа една стара българска поговорка леко перефразирана- "На кривата ракета космоса и пречи". Вашата работа е такава. Типично за нашата страна гледате кой да изкарате виновен- ако не е ДПС ще са масоните, ако не са те ще са чуждите тайни служби, ако не са те то ще е световния заговор против България.  ;D ;D ;D.
Хайде моля ви се не гледайте кой ви е виновен  а потърсете вината в самите вас. Ще ви дам пример с община Елена, там ДПС не управлява, но общината печели проекти и то за милиони евро. Рехабилитира се пътната мрежа, градската инфраструктура, подобряват се услугите в града и в селата. Ремонтират се училищата, правят се спортни площадки и куп други неща в полза на народа. Шеф на горското стана един помак от местните села и той почти успя да прекрати незконната сеч и бракониерството. Общо взето общината се развива въпреки трудностите. Така че който иска да направи нещо не седя да хленчи и да търси кой му бил виновен, и да напада хората, ами се вглежда в себе си- търси вината в самия себе, запрята ръкави и почва да бачка. Така че ако обичате спрете да се оплаквате и да нападате Гелина и други хора ами се хванете и помогнете на вашите общини с каквото можете.

Разбирам, че искаш да защитиш Гелина, която се чувства винаги нападната, когато някой се опитва да спори с нея в абсолютна диалогичност - без агресия, лични нападки, обиди или нещо подобно, което смятам, че не е в рамките на добрия тон и демократичен диалог и затова смятам, че нито аз, нито Петер сме я обидили или засегнали, а просто водим диалог и защитваме тезите си (казвал съм и го 100 пъти да не се пали всеки път, когато някой има други виждания по някой въпрос или просто иска да влезе в спор и диалог - и аз съм емоционален, ама тя ме бие по всички параграфи, както и да е, в случая и ти показваш емоции и неподготвеност)- използвайки древни български поговорки в които се споменава за ракети и космоси (явно старите българи са били много напред с науката), но като човек, който има някакви познания в регионалистиката не мога да остана безучастен, когато Гелина казва, че парите на Рибновци стига ли за Рибново и нямало нужда от централно финансиране. По тази гледна точка не бях съгласен с нея.

А по въпроса за печелените проекти - мисля, че си доста наивен, защото хората от ЕС ни спряха парите, защото виждат, че тука не се отпускат по каналния ред и не се използват както трябва - да ти кажа ли как и с колко рушвета или с кой трябва да имаш връзки като партия, за да спечелиш проект по САПАРД в последните 4 години ? Свали си розовите очила, българския народ, когото цитираш с древни поговорки за ракети и космоси отдавна е осъзнал това, както и Брюксел. Само ти ли не знаеш, как се печелят проекти ? Знаеш ли, че мен ме откриха да не казвам по какъв начин като ми предложиха да направя проект за точно определено нещо и, че те ще съдействат да мине (Става въпрос за служителки от пловдивския район по програмата за развитие на селските райони, които прибират определена сума от всеки проект). Свали си розовите очила, има ОГРОМНА политическа и мафиотска корупция свързана с голяма част от европроектите и това, че ми посочваш един пример от изключенията не променя нещата. За да ни спират парите от Брюксел - явно не са преобладващи тези примери с общ Елена, която даваш за пример. Иначе съм свидетел как в общини като Черноочене се прави канализация за 20 къщи, а има села и градове в големите градове, където разполгат с не по-малко добри специалисти да направят проекти, но трябва ли да казвам, че нямат политическо рамо ? За по-големите проекти трябва политическо рамо; за по-малките рушвет, а за проектите по САПАРД - обезателно и двете. Според теб, защо спряха от Европа парите по САПАРД - защото "На кривата ракета космоса и пречи" ли ?  

Offline Hashashin

• Defendor of the Truth
  • Forum fan
  • Has odabaşi
« Reply #154 on: July 27, 2009, 09:56 »
Първо погледни какво съм писал за поговорката- че е перефразирана, от там става ясно, че това не е оригиналния текст. Исянкар, нищо не става с хленчене и вайкане. И в Елена правят инфраструктура за 20 къщи не бой се. Моето село е с население 45 души но имаме организирано сметоизвозване, вода, ток, телефон, 2 магазина и пътуващи амбулантни търговци. И при нас докато едни се вайкат, че тоз и оня им бил виновен че били зле, други запрятат ръкави обработват земи и гледат добитък и са добре. Парите от Брюксел ги спряха заради кражби и присвоявания така е- но покажи ми една българска политическа сила, която да не краде и да не присвоява. Заради това не обичам политиката и не се занимавам с нея. А Гелина смятам, че е много права.

Offline Беглик

• Advanced member
« Reply #155 on: July 27, 2009, 10:19 »
Балканджия, започнах да рекламирам Еленския край на жена ми и тя зададе следния въпрос: как стои въпроса със сигурността/престъпността сред тия отдалечени селца. Колко е разстоянието до Варна и София?

Offline shaban

• Forum fan
« Reply #156 on: July 27, 2009, 10:23 »

Според теб, защо спряха от Европа парите по САПАРД - защото "На кривата ракета космоса и пречи" ли ?  
Исианкар,
За този тип поведение който се демонстрира в последно време има много точно определение:
-„Защо гледаш сламката в окото на брата си, пък гредата в своето око не усещаш?

Ще цитирам думи на  Петер- "оня дето разпределял средствата в държавата"и продължавам :
-защо виждате само само сламката в окото на „ оня дето разпределял средствата в държавата” а не виждахте гредата забучена в .....  на Командири ,Царе и  Комсомолци  а за в бъдеще,  дано да не е национална традиция ,Генерали и Фюрери .

Offline Hashashin

• Defendor of the Truth
  • Forum fan
  • Has odabaşi
« Reply #157 on: July 27, 2009, 10:46 »
Балканджия, започнах да рекламирам Еленския край на жена ми и тя зададе следния въпрос: как стои въпроса със сигурността/престъпността сред тия отдалечени селца. Колко е разстоянието до Варна и София?
Беглик престъпността общо взето е доста ниска. Спокойничко е. Иначе е точно по средата между Варна и София, на около 250 километра е от Варна (през Търново).

Offline abc

• Forum fan
« Reply #158 on: July 27, 2009, 11:00 »
Преди време по едни местни избори се срещам с познат - общински съветник в община Плевен. Стана въпрос за гласуване, аз му заявих, че всички са маскари и не виждам повод да гласувам, той ми обясни, че това е безотговорно, дъра-бъра сто чадъра. Викам му, аз ще гласувам за кмет на община и кмет на близко градче. За кого асжеба да гласувам, като сте обявили едва ли не местния идиот за кмет (СДС)? За БСП и земеделци не ща да гласувам, но кандидата ви не струва! Той ми казва еми други не щат. Добре де, ама той не е моя герой! Съветника ми заявява гордо: Ако си изберете някой друг при синя община ще видите пари на кукуво лято. Да не мислиш, че Зеленогорски ще ви отпусне пари ако не изберете нашия кандидат?
Така и стана. Кмета беше червен и близкото градче беше в упадък през мандата му. Сега кмета там е син. Прави площадки, прави осветление, направи на хората радиоточките... Хората са доволни. Аджеба това е ли дискриминац;ия и на кой срещу кого?

Каква е далаверата да си "дискриминиран"? Има някаква...

Offline Беглик

• Advanced member
« Reply #159 on: July 27, 2009, 11:03 »
Благодаря, Балканджия. С една дума не си чувал наоколо да е разбивана къща.

Offline Hashashin

• Defendor of the Truth
  • Forum fan
  • Has odabaşi
« Reply #160 on: July 27, 2009, 11:49 »
Благодаря, Балканджия. С една дума не си чувал наоколо да е разбивана къща.
Не че няма, но е сравнително рядко явление.

Offline Беглик

• Advanced member
« Reply #161 on: July 27, 2009, 11:52 »
Благодаря, Балканджия.

Offline Metka

• Forum fan
« Reply #162 on: July 27, 2009, 11:55 »
Хора , идеята ми е да издириме и съхраниме изворна информация за миналото ни.
Това просто е една тема в която всеки, които има определено впечатление от такава дискриминация просто да я сподели или оспори.
Мисля че това се случва.
Дали има днес обаче дискриминация и дали ще има утре?
Определено има ред български и международни правозащитни организаций които се борят със съществуващата дискриминация като правят анализи и стратегий.
В действителност най често срещаната дискриминация е онази която мнозинството осъществява върху малцинството.
Но има и обратно - това е диктата на малцинството над мнозинството.
Пример за такава дискриминация са определени политически клики които са управлявали или управляват различни народи.
При наша случай обаче тука в сайта е интересно, не само изворния материал който го има тука, ами и това че
хората които отричат съществуването на дискриминация в миналото ни , днес при тези факти вместо да се засрамят те отправят клеветнически нападки че да говориш за дискриминация е далавера.
Това разбира се не е така.

Offline abc

• Forum fan
« Reply #163 on: July 27, 2009, 12:42 »
Аз поне не съм отричал дискриминация в миналото спрямо помаците. С половин уста казвам, че и сега се среща особено към тези с арабски имена. Не може обаче за всеки неуспех да се развява дискриминацията. Понякога човек, без да е казано помак, непомак, янки или немец си е просто смотан. Глупаво е тогава да се развява дискриминацията защото един проблем за да бъде решен първо трябва да бъне разнищен, анализиран и чак тогава да се види какво ще се прави. Когато за посредник се ползват някакви правозащитни организации тогава се получава ефекта на двете страни на медала. Едните са с решен привидно проблем, а другите решени да развихрят глупостта си и при следваща сгода да си го върнат. Незнам кое и кога е правилно, но може би в този случай това не е начина.

Никой за нищо не трябва да се засрамва, а просто да се приемат фактите. Нито Метка е клал в Батак, нито пък аз съм променял имена. Колективна вина няма. Като правна норма.

Offline Gelina

• Forum fan
« Reply #164 on: July 27, 2009, 14:59 »
Исянкар :D, не се паля,а ти отговорям,така се изразявам аз. Ако ти изнася добре,ако не ти,твой проблем. И не се чувствам обидена или нападана по някакъв начин,защото не ми дреме от твоето мнение за мен. Ти си винаги хленчещия - "потресен съм","ще докладвам на админите" и тем подобни глупости. Не прехвърляй твоите качества и проблеми върху други. 8)