Когато говорим за малцинство и мнозинство в която да е държава,
одговорноста за ниския социален статус на определеното малцинство носи мнозинството.
Обаче виждам че тука и тримата - abc,PETER i Isyankar не мислят така.Разбира се това си е тяхно право.
Аз не мисля че циганите примерно са виновни за ниският си социален статос.
Виновна е лошата политическата практика и непоследователноста на българската държава през последните сто години изобщо към малцинствата.
Има разбира се и известни изкючения.
Неизживяния национален комплекс от балкански тип предполага асимилация вместо интеграция.
Ако всички цигани , турци и помаци примерно идем при Боян Сариев и се покръстим и да станем "чисти българи",
то това ще доведе ли до покачване на сoциалния ни статус?
- Не разбира се..
Даже тогава ще ни намразят повече и дискриминацията ще придобие още по уродлива форма.
Тука в предните постве виждам хленч на тримата , които се опитват да ни вменят вина относно
това че едва ли не помаците ще взимаме много големи и незаслужени пенсий.
Виждам и хленча че едва ли не тези тримата плащат свръх големи данъци с които "крадците "които подкрепяме ние ", асвалтират с тях улиците на Рибново .
И разбира се нашата съфорумка Гелина трябва да е "главния виновник" за това.
Ето вижте -
Гелина, не му се карай така. Ти много добре знаеш, че е прав.
........Иначе отговорника по PR-а на помашко кметство най-сетни се събуди. ........
...........Жалко само че се водите по акъла на местни феодали и дерибеи. .........
От това се вижда че днес е виновна Гелина,утре ще сам виновен аз, други ден Мустафа, трети ден -
ти които гледаш това и мълчиш и накрая цялата ни общност..
Смятам че се прави опит да ни се внуши вина, че едва ли не ние сме крадци, или подкрепяме олигарсите и корупцията.
Тоест в България , българите изобщо не са виновни, виновни са "дежурните ни боксови круши" -
турци,помаци цигани..
А пък това за пенсийте което сте писали, е смешно.
Всички хора в България имат равни права по конституция.
Всеки гражданин има право на пенсия.Незвисимо от етническият си произход и социален статус.
За това считам че ние не сме длъжници на никои.
Това че в България в момента има Див Капитализъм които иска да посегне на пенсийте на малцинствата дори ,
е тревожно разбира се.
Но да се надяваме че нещата биха могли да се решат по европейски начин..