Author Topic: Dискриминация  (Read 232641 times)

0 Members and 5 Guests are viewing this topic.

Offline mustafa_b

• Forum fan
    • Всичко за село Корница
Ynt: Dискриминация
« Reply #570 on: January 11, 2010, 09:25 »
Прав си, все повече помаци ще се отвращават от новата формация с твоя престой тук. Но ти си решаваш. Аз само те посъветвах.

Offline Hashashin

• Defendor of the Truth
  • Forum fan
  • Has odabaşi
« Reply #571 on: January 11, 2010, 09:25 »
Радвам се чи имате добри идеи, ама партията и да стане дикиш сред помаците нема да хване- ни по Неврокопско, ни по Велинградско, ни по Смоленско, ни по Кърджалийско и Тетевенско.  Така че не хабете време и енергия на халос. А сайта, че е частен, частен е Кадри, ама аз нямам нищо общо нито със собсвеността нито с управлението, просто си казвам личното мнение.

Offline Hashashin

• Defendor of the Truth
  • Forum fan
  • Has odabaşi
« Reply #572 on: January 11, 2010, 09:27 »
И ако мислите да гоните от сайта хората,които говорят истината,това си е чиста Цензура,а дори и ДИСКРИМИНАЦИЯ!  SORRY !!!
На мен лично не ми пречиш, но просто малко е безмислена вашата дейност.

Offline roikata1

• Member
  • **
« Reply #573 on: January 11, 2010, 09:30 »
 Съвети от всеки приемам,но за съжаление няма да избягам,защото не се страхувам! А всеки ,който е отвратен от моето мислене,нека го изложи тук,в сайта,но нека бъде обосновано,а не голо,като твоето,Мутка! Мерси все пак за любезното прогонване,но...

Offline Hadj

• Adviser
« Reply #574 on: January 11, 2010, 11:18 »
  Не се карайте.В смолянските вестничета отдавна е подета кампания по възхваляване дейнаста на "Родина".Даже заклети комунести критикуват майката партия че след 09.09.44г. дейността им била обявена за профашистка.Родинци нямат нужда  от регистриране защото ще бъдат реабилитирани а покровители си имат достатъчно.Така че ако не се организирате,заповядайте в  "Родина"

Offline mustafa_b

• Forum fan
    • Всичко за село Корница
« Reply #575 on: January 11, 2010, 11:52 »
Мразя да действам по принуда и под заплаха. Целият ми живот е преминал под страх. Като се започне от раждането ми, далеч от Корница. След това цялото ми детство, преминало последователно в Плевенско, Врачанско, Перник и Кюстендил. Криене на истинската ми самоличност в 8. и 9. клас в Кюстендил. Заплахи, че ще бъда изхвърлен от комсомола (и от училище изобщо), понеже майка ми отказваше да свали забрадката пред Партийния секретар...

Не обичам някой да ми казва какво трябва да направя, защото ако не го направя ще стане по-лошо. Предпочитам да правя това, което сам реша, дори и да греша.

Offline roikata1

• Member
  • **
« Reply #576 on: January 11, 2010, 12:03 »
Прав си Мустафа,това е най-болното,че много сме препатили и може би затова гледаме на всичко с недоверие!Затова и се изнервяме,защото всеки си мисли,че е най-прав! Извинявай,ако съм те засегнал с нещо,но изглежда и ти нямаш обективна информация за мен,за което естествено нямаш вина! Но дали знаеш,че в спора се ражда истината!И ще е по-добре за всички ни,ако сведем грешките си до минимум! Поне аз ще се постарая да нямам фрапантни такива! Успешен ден!

Offline vladoatan

• Member
  • **
« Reply #577 on: January 11, 2010, 12:40 »

Ройка, малко на сприхав ми мязаш - а това не се котира високо в политиката!

Ако така продължаваш е вероятно сам да се убедиш, че тук никой не те взема на сериозно - и така сам ще си навредиш...

EVROPOMAK

• Guest
« Reply #578 on: January 11, 2010, 15:12 »
Тея денья, адно наше "Помакинче" са оплакваше, че са го дискриминирали информационно, наши "Етно-Болгари" от Благоевградско и негови колеги в ЮЗУ-то, заради болгарското му име!  :o
И какво думаше то ?!  ::)
"Вече цела година учиме в ЮЗУ-то и ги бия и по успех, и по история и по възпитание и по красота и по сичко друго драгите ми колеги и колежки! И, вече почти цела година адин правещ се на "бабаит-вайвода" ми разправе секакви лакардии, и за да ма шашне още повече, за неговия "велик" дядо, кога и къде е клал и избивал Помаци и Турци, и то с най-големите подробности?
Като му казох, че това са много интересни и важни истории, ще е хубаво да се запишат в болгарската история, той са сепна и са заинати, че не требвало това да стане, щото ще разберат истината и Помаците и Турците и нема да е убаво да го знаят истината!
Е, как така, нали всички знаят разните там въстания - в Перущица, Батака, Копривщица и т.н., какво лошо има и това да се знае, той се заинати още повече като магаре на мост!
Язь, му думам, че за мен е още по интересно да се знаят тези истории, щото и язь сам Помакиня и то без значение от това, че носья болгарско име!
Той, кат чу това - позеленя, посиня, почервеня и смени сичките цветове на дъгата и замалко да си глътне болгарската езикова граматика и да са задави! Абе, не е за разправене!
И, от там нататък отказа да ми разказва и да дава секаква такава полезна историческа информация, как неговия дедо и други дедовци са клали мойте дедовци и роднини!
Та, са чудя, право ли беше, или не, и за кво ми требваше да му казвам, че сам Помакиня и то с болгарско име, че изгубих такъв важен исторически "бабаит-вайвода" и полезен източник за историите!
От там насетнье разбрах, че има дори малка полза от носене на болгарските имена, и от там насам това име вейкье го наричамь - "име-разобличител" на истинските чувства на нашьте езикови братье!
Но, Язъкь, загубихь и голема част от историческите дискриминационни кланета на Помацето и Турцето!
И, това ако не е информационна дискриминация, здраве му кажи!"

Да му се смееш ли , да му плачеш ли, на това студентче и на това Помакинче!  ;D  :'(
Зерь, "бабаитчето", па можело да има некви други братски чувства да си изкаже, но зарадь името са поизлъгал да си изкаже правилно другарските си чувства!  Язъкь! :D  ;)

Isyankar

• Guest
« Reply #579 on: January 11, 2010, 15:19 »
И ако мислите да гоните от сайта хората,които говорят истината,това си е чиста Цензура,а дори и ДИСКРИМИНАЦИЯ!  SORRY !!!

+1

Има няколко души, които вече каквото и да кажем сме нарочени и криви все. Но цензурата и заглушаването се връщат двойно и тройно в реалния живот срещу тези, които ги упражняват.

Offline Hashashin

• Defendor of the Truth
  • Forum fan
  • Has odabaşi
« Reply #580 on: January 11, 2010, 15:22 »
+1

Има няколко души, които вече каквото и да кажем сме нарочени и криви все. Но цензурата и заглушаването се връщат двойно и тройно в реалния живот срещу тези, които ги упражняват.
Исянкаре, честно ти казвам брат разсмя ме искренно. :))) Това важи за клетвите, а не за цензурата.

Offline Беглик

• Advanced member
« Reply #581 on: January 11, 2010, 15:25 »
Европомак, дал си идеален пример как с едно умно изречение, т. е. бързо и без много усилие, може да се предизвикат цветови ефекти и спиране на негативен информационен поток - "полезната историческа информация".

Offline mustafa_b

• Forum fan
    • Всичко за село Корница
« Reply #582 on: January 11, 2010, 15:34 »
Исянкаре, честно ти казвам брат разсмя ме искренно. :))) Това важи за клетвите, а не за цензурата.

Явно говори за вид реваншизъм в реалния живот.

Offline Hashashin

• Defendor of the Truth
  • Forum fan
  • Has odabaşi
« Reply #583 on: January 11, 2010, 15:35 »
Да възможно е, ама малко нереално  звучи :)

Isyankar

• Guest
« Reply #584 on: January 11, 2010, 15:49 »
Какъв реваншизъм, какви 5 лв. Опитвам се да обясня, че колкото недемократични неща се случват в тази тема от рода на цензура, триене и пъдене на определен вид участници - толкова повече някои призиви от нея за графи и т.н. може да си останат глас в пустиня. За да бъде уважаван този форум и това, което се пише в него и да се изискват някои нива на толерантост от обществото - то първо трябва да докажете, че форума е достатъчно демократичен и зрял и няма цензура и заглушаване. Инак става нещо от сорта "Северна Корея е загрижена за демокрацията в Европа" или "Сталин критикува спазването на човешките права в Канада" ... Някак си не върви да се има каквито и да било демократични претенции от форум в който липсва демокрацията ...