Author Topic: Dискриминация  (Read 233052 times)

0 Members and 7 Guests are viewing this topic.

Offline mustafa_b

• Forum fan
    • Всичко за село Корница
Ynt: Dискриминация
« Reply #540 on: January 10, 2010, 13:39 »
Ето едно мнение по въпроса!

http://nezir.blog.bg/politika/2010/01/06/triabva-li-da-ima-grafa-pomaci-pri-prebroiavaniiata.467192

Много добра гледна точка на Фатме Мюхтар! Точно това казвам и аз тук - http://www.pomak.eu/board/index.php/topic,2697.msg48069.html#msg48069

Offline mustafa_b

• Forum fan
    • Всичко за село Корница
« Reply #541 on: January 10, 2010, 13:46 »
Здравей Vladoatan! И аз мисля,че тази дискусия трябва да продължи,защото през 2011 година ще има преброяване, а ние пак ще се чудим в каква графа да се вмъкнем!?! И по партиини поръчения,пак други ще ни самоопределят! Всички тук във форума се тупаме по гърдите и гордо заявяваме,че сме Помаци,но ако тогава ДПС пак нареди да се пишем турци,а ако на ГЕРБ им скимне нещо друго,продиктувано от АТАКА!?! Какво правим тогава в нашата България,където всички права са ни гарантирани,наужким!

roikata1, ако не набъркваше чак толкова политиката, много хора биха подкрепили начинанието ви. Целта е добре формулирана, но средствата и пътят на осъществяването й издишат.

Offline roikata1

• Member
  • **
« Reply #542 on: January 10, 2010, 14:26 »
Как да не набъркваме политиката бе Мустафа,като виждаме,че сме зависими от политиците!Има ли нещо невярно в това,което съм изрекъл? Може ли някой да оспори това,че определени партии,чрез своите структури по места ни притискат? Ние искаме хем да се идентифицираме,хем да сме си под нечие крило!?! Аз определено не съм съгласен с този тип самоопределяне!Всеки трябва да има своето АЗ! Поне аз така мисля!А относно пътя и средствата за постигане на целта,приемам предложения,стига те да са за доброто на всички нас-Помаците!

Offline PETER

• Forum fan
« Reply #543 on: January 10, 2010, 14:50 »
Измествате същноста на темата! Никой не обърна внимание на това по долу от Владоатан за това какво е направено или да се направи за да могат помаците да се самоопределят. От блога  http://nezir.blog.bg/politika/2010/01/06/triabva-li-da-ima-grafa-pomaci-pri-prebroiavaniiata.467192

Когато обръщаш внимание само на частното, то изтърваш от поглед общото.
http://www.bghelsinki.org/obektiv/99/99-07.html#1

Между другото БХК по принцип си е АнтиБХК, което допълнително замъглява картинката. :)

Offline mustafa_b

• Forum fan
    • Всичко за село Корница
« Reply #544 on: January 10, 2010, 14:56 »
Как да не набъркваме политиката бе Мустафа,като виждаме,че сме зависими от политиците!Има ли нещо невярно в това,което съм изрекъл? Може ли някой да оспори това,че определени партии,чрез своите структури по места ни притискат? Ние искаме хем да се идентифицираме,хем да сме си под нечие крило!?! Аз определено не съм съгласен с този тип самоопределяне!Всеки трябва да има своето АЗ! Поне аз така мисля!А относно пътя и средствата за постигане на целта,приемам предложения,стига те да са за доброто на всички нас-Помаците!

Да, но по начина, който го правиш почти не се различаваш от Яне Янев. "Тези хора са манипулирани от ДПС, не им дават да гласуват за други партии, ислямизират ги ..." Това са все изтъркани клишета, преследващи политическа изгода.

Трябва да признаем, че никой насила (по нареждане) не се е писал "турчин" на предишното преброяване. Недей да си мислим, че нашите хора са толкова големи балами, че да не разбират за какво става дума. Пътят до графа "помаци" е кратък, но не мисля, че е чрез партийни сформирования на етническа основа и гръмки медийни изяви. По-скоро чрез неправителствени организации, занимаващи се с правата на човека. Като БХК, "Отворено общество" и др.

Offline roikata1

• Member
  • **
« Reply #545 on: January 10, 2010, 15:17 »
Добрееееееее, а имаше една неправителствена организация,която беше изгонена от Брезница,защото искаше да почете паметта на жертвите на тоталитарния режим! И знаеш ли от кой бяха изгонени-от ДПС-активистите! Моля те,защитата на помаците няма да я бъде от ДПС! А  ако може да попитам,"нашите" хора в упоменатите от теб НП, случайно да знаеш с какви политически наклонности са? Ако знаеш,разбира се, можеш и на нас да кажеш! Благодаря предварително! И ако знаеш  да кажеш колко от членовете на ДПС се самоопределят като Помаци,горе-долу,процент някакъв! И мерси за сравнението с Яне Янев,но не беше уместно! Това,че говоря открито,не означава че съм негова сянка!Просто все още не съм ослепял и виждам това,което и други виждат,колкото и да е неприятно!

Offline Hadj

• Adviser
« Reply #546 on: January 10, 2010, 16:32 »
   Мустафа,щом одобряваме целлта нека  да помогнем на човека да открие правелния път.Дали ще е  Ройката или някой друг все някой трябва упорито да постави въпроса за подходяща графа където ще можем да се намерим във следващо преброяване.Аз нямам нищо против и ДПС да се бори за това наше право,но дали имат желание?И въобще  има ли такава неправителствена организация която да се вълнува от този проблем? А на такива хора като Ройката аз се радвам защото не  всеки може  открито де поставя такива въпроси знаеш че ние помаците се пишем за бабаити ама сме си страхливи.Ако сме  доброномерени трябва приятелски да посочим грешките им ,ако знаем по- верния път да им го подскажем

Offline mustafa_b

• Forum fan
    • Всичко за село Корница
« Reply #547 on: January 10, 2010, 16:38 »
Виж, roikata1, ако си имаш някакви неуредици с ДПС, моля те не ме замесвай и мен. Спомням си случая в Брезница, имаше тема за това, в която Салих изложи мотивите си за "изгонването" на ФСБ - ставаше дума за неспазване срока на известяване за това мероприятие или нещо подобно, не мога да се сетя точно сега. Салих вече не пише във форума, а Гелина изтри темата.  

ПС - А ето колко неправителствена организация е "Федерация справедливост - България" - http://www.topnews.name/news-inside.php?id=6213

Shumarov

• Guest
« Reply #548 on: January 10, 2010, 16:40 »
Ето добронамерен съвет и от мен:
Мустафа е много ерудирана личност и съм сигурен, че ако се обединят заедно с учередителите на това мероприятие, могат да намерят правилния път!
Ройката има ентусиазма и смелостта, Мустафа притежава мъдростта и ерудицията-тези 2 качества, като начало са добри!
Ако има нещо с което смятате, че бихме могли да  бъдем полезни, не се колебайте да го споделяте!

Offline mustafa_b

• Forum fan
    • Всичко за село Корница
« Reply #549 on: January 10, 2010, 16:56 »
Убеден съм, че сред учредителите на тази организация (П-ОМАК) има много по-ерудирани личности от мен. Познавам лично Ариф Алов, той е на светлинни години от мен. Но пак казвам - политиката не е правилния път.

Offline roikata1

• Member
  • **
« Reply #550 on: January 10, 2010, 16:59 »
Наистина това е правилният път! Но нека още в зародиш не внушаваме на останалите,че сме обречени!И с най-просто око ще видиш,че някои приятели са предубедени или може би не искат да се разделят с някои постове,отредени им от партията закрилница! Нямам нищо против тази партия,но аз лично смятам,че тя повече озлоби хората едни към други! И едва ли ни е спомогнала с нещо в нашето развитие!Иначе нямам нищо против всеки да излага мотивите си открито,защото ако не сме открити,винаги ще има съмнения! А нали сме братя и всеки желае най-доброто на братята си,поне при мен е така! Благодаря за разбирането! Бъдете искрени и открити! Успех!

Shumarov

• Guest
« Reply #551 on: January 10, 2010, 17:04 »
Не е задължително да бъде политиката непремено, Мустафа! Факта, че има ентусиасти, като ройката е богатство за нас помаците! Факта, че има ерудити, като тебе и Гн.Ариф Алов също е богатство! Само аз ли ценя тези неща? Нека да бъде сдружение с неполитически цели! Културно, литературно, клуб за бродерии нека да бъде, но да се сдружим веднъж и ние помаците на доброволни начала!

Shumarov

• Guest
« Reply #552 on: January 10, 2010, 17:13 »
Наистина това е правилният път! Но нека още в зародиш не внушаваме на останалите,че сме обречени!И с най-просто око ще видиш,че някои приятели са предубедени или може би не искат да се разделят с някои постове,отредени им от партията закрилница! Нямам нищо против тази партия,но аз лично смятам,че тя повече озлоби хората едни към други! И едва ли ни е спомогнала с нещо в нашето развитие!Иначе нямам нищо против всеки да излага мотивите си открито,защото ако не сме открити,винаги ще има съмнения! А нали сме братя и всеки желае най-доброто на братята си,поне при мен е така! Благодаря за разбирането! Бъдете искрени и открити! Успех!

roikata1, ментализирай се, че при такова смело начинание ще има много негативно настроени хора! И се опитай да приемеш с рабиране този факт! Забрави за ДПС, БКП и всички останали! Разбери, че има много помаци и турци, които им симпатизират! Намери начина да им станеш симпатичния ТИ! Знай също, че има и непредубедени хора, които ви симпатизират! Направи магията да обединиш симпатиите на тези две групи от хора!

Non grata

• Guest
« Reply #553 on: January 10, 2010, 17:20 »
Шумаров, хубав акъл му даваш на Уланов, ама имаш ли идея как ще стане тая работа с обединението и с намирането на общ език до всички помаци?? За мен това е сложен проблем почти толкова колкото овладяването на термоядрения синтез

Shumarov

• Guest
« Reply #554 on: January 10, 2010, 17:24 »
Изтрито по молба на Шумаров!