Author Topic: Dискриминация  (Read 232132 times)

0 Members and 3 Guests are viewing this topic.

Offline Ади

• Senior member
Re: Dискриминация
« Reply #210 on: August 07, 2009, 20:27 »

Добре дошла в нашия форум Джемиле!
Радваме се че тук идват все повече и повече помакини и помаци от Казанлъшкия край.И то за щастие много интелигентни.
Чувствай се като наша сестра. ;)

Аз съм студентка вече в трети курс.Първата година бях във Варна, а миналата в Пловдив и няма човек, който да ме убеди, че в нашата "правова" държавица нямало дискриминация! Няма само за помаците с български имена за всички останали я има и трябва човек да е много наивен и дори сляп, за да не я забележи.Странното, обаче е и това че и турците незнаят нищо за нас и за нашите традиции, незнаят дори че и ние сме мюсюлмани.
Не, не  е странно Джемиле, ''разделяй и владей ''  имало е заинтересувани от това да има дистанция между братята по вяра...а може би все още има ...кой знае  ::)

user1

• Guest
« Reply #211 on: August 07, 2009, 20:32 »
Много ги дискриминират тия студентки бе. Хелзинксият комитет чака жалбите ви. Какво чакате? После няма да имате никакъв проблем с изпитите - само като се явите и хоп - 5-ца минимум.....Ама друго ще да е проблема...

Offline Metka

• Forum fan
« Reply #212 on: August 07, 2009, 20:39 »
Много ги дискриминират тия студентки бе. Хелзинксият комитет чака жалбите ви. Какво чакате? После няма да имате никакъв проблем с изпитите - само като се явите и хоп - 5-ца минимум.....Ама друго ще да е проблема...

Селча,не студентките помакини  а ти искаш по този начин Петица да ти пишем.

user1

• Guest
« Reply #213 on: August 07, 2009, 20:49 »
Потрабвали са ми вашите 5-ци, аз не съм бележкар.

Offline pomak BG

• Historian
  • Да си помак звучи гордо.
« Reply #214 on: August 07, 2009, 20:55 »
Абе ти като Селча беше по приближен към помаците, сега като user1 нещо май се правиш на артист. Имаш напредък в ролята си може да те приемат някъде и там ще получаваш по хубави оценки не се съмнявам в това.

Offline Metka

• Forum fan
« Reply #215 on: August 07, 2009, 20:57 »
Абе ти като Селча беше по рпиближен към помаците, сега като user1 нещо май се правиш на артист. Имаш напредък в ролята си може да те приемат някъде и там ще получаваш по хубави уценки не се съмнявам в това.
Да.
Само е нужно да плюе повече.

Offline djemile^^^

• Member
  • **
« Reply #216 on: August 07, 2009, 21:20 »
Аз и с дискриминацията пак успявам даже 6 да искарам, но не е там проблема.
Неможе човек, който не може добре да говори български да ми каже, че нямам право
да живея в "неговата" държава и да ми налага името ми да е българско и всякакви такива неща, които човек сам за себе си трябва да реши.
 И аз се радвам иначе че има такъв саит и е пълно с готини хора :).

Offline Ади

• Senior member
« Reply #217 on: August 07, 2009, 21:41 »
Според мен  понякога малко дискриминация може да действа стимулиращо  - да бъдем по- усърдни в учението, да правим невъзможното възможно (което е  заложено в гените на помаците ;D ) и да успяваме ,въпреки всичко и всички  ;)

Offline husein

• Adviser
« Reply #218 on: August 07, 2009, 21:42 »
az ne se oplakvam,12 godini sam u4il v  3 razli4ni vis6i u4ili6ta vse v sf,ednoto voenno,diskriminaciq ima na vsqkade,no tova e normalno!vsi4ko v bg e s vrazki i priqteli!zatova ne se oplakvaite tarsete si "priqteli"tova e bg deistvitlnostta. ;)

Offline djemile^^^

• Member
  • **
« Reply #219 on: August 07, 2009, 21:51 »
Znae6 li prav si, vsi4ko stava s vrazki, no tova te stimylira da nadsko4i6 sebe si i da pokaje6 na drygite, 4e tova 4e si razli4en ne te pravi po-malko moje6t. Vmalki koli4estva deistva dobre diskriminaciqta, no ponqkoga e kofti kato vidi6 reakciqta na nqkoi kogato ti 4ye imeto, no togava pak te stimylira da se dokaje6 :) Nie mojem mnogo i s tryd i volq postigame mnogo ne6ta, ei napravo da ni zavidi 4ovek kolko sme silni i trydolubivi :)

Offline Metka

• Forum fan
« Reply #220 on: August 07, 2009, 21:53 »
az ne se oplakvam,12 godini sam u4il v  3 razli4ni vis6i u4ili6ta vse v sf,ednoto voenno,diskriminaciq ima na vsqkade,no tova e normalno!vsi4ko v bg e s vrazki i priqteli!zatova ne se oplakvaite tarsete si "priqteli"tova e bg deistvitlnostta. ;)

Разбира се , сега времената са други.Например в Америка думата "негър" е обидна и за това там премахват и забраняват дори и книгите на писателя Марк Твен.

Една от основните европейски ценности е именно правата на човека.
В миналото дискриминацията е била по голяма от днес, когато говориме за нас.
Но @husein, приемам и факта че преди 1989 г доста хора бяха подлагани на дискриминация за сметка на други, които получавайки привилегийте си изобщо не приемаха факта че има такова нещо.
А другите си трайкаха и както казваш ти "свиква се".

Но ето тука -  http://www.pomak.eu/board/index.php/topic,1126.60.html  /одговор номер 71/  Ви предлагам една интересна история именно като последствие от Дискриминация

Offline husein

• Adviser
« Reply #221 on: August 07, 2009, 22:50 »
da taka e sega e po malka,no q ima!dori v universitetite e po malka otkolkoto v realniq jivot!poglednete v armiqta ,v policiqta,v 4astni i darjavni firmi kolko pomaci, turci ili cigani sa na upravlenski pozicii!i tova ako ne e diskriminaciq!kakvo e!
po vremeto na car boris dqdomi(allahrahmeteilesin) e bil otkaran v bacevo s mladeji ot babecite i toi mi kazva6e 4e za malko 6teli da gi izbiqt,no carica ioana e sprqla tozi proces!ago metka utre 6te govorq s brata na dqdomi toi e slujil v garciq po vreme na 2 svetovna voina!kazva6e 4e na tqh sa im gotveli otdelno 6e razkaja malko istorii!

Offline Kaplan

• Adviser
« Reply #222 on: August 08, 2009, 08:43 »
IMA. IMA. IAMA. Tq se oseshta na vsqkude sred bulgarite.-bqh na ekskurziq.V edin bar sled kato razbraha kakyv sam vednaga si promeniha otnishenieto kam mene.SLED MALKO DOIDOHAPRI MENE DVE MOMCHETA RAZBRAH CHE SA TURCI.zapoznahme se stqh bqha mnogo dovolni che  sam zaqvil
qsno proizhoda si.E TOGAVA KAKVI SME- BULGARI ILI TURCI

Offline Rahmie

• Charter member
« Reply #223 on: August 08, 2009, 09:14 »
Da ne zabravyame sashto taka, che pomatsite ne sme bili unijavani i diskriminirani edinstveno i samo ot hristiyanite vav BG...! Pone az nikoga nyama da zabravya, kakvo sam prejivyala, dokato sam jiva...

Offline Metka

• Forum fan
« Reply #224 on: August 08, 2009, 10:15 »
Radvam se 4e go kaza tova Rahmie!
Vreme e ve4e da go razkajesh. Tazi tema e za tova.
Imash moqta li4na podkrepa.... ;)
Neznam no moje da se u4udish mnogo, ama imalo e slu4ai i na diskriminaciq sreshtu bylgari ot Breznitsa ot strana na drugi bylgari!
Az imam priateli hristiqni koito sa maltretirani ot drugi bylgari v kazarmata samo za tova 4e sa ot Breznitsa!
Drugiq primer e etni4eskiq tur4in - Djavdjet Ziq koito prez 1964 godina e smenial imenata na horata v Breznitsa, predpolagam tvoqt bashta znae za nego, prosto go pitaj.
Djavdjet Ziq e bil daje i nasilnik , mnogo hora togava sa qli boy ot nego..