Исянкар, Бела, Петер ще ви кажа една стара българска поговорка леко перефразирана- "На кривата ракета космоса и пречи". Вашата работа е такава. Типично за нашата страна гледате кой да изкарате виновен- ако не е ДПС ще са масоните, ако не са те ще са чуждите тайни служби, ако не са те то ще е световния заговор против България. .
Хайде моля ви се не гледайте кой ви е виновен а потърсете вината в самите вас. Ще ви дам пример с община Елена, там ДПС не управлява, но общината печели проекти и то за милиони евро. Рехабилитира се пътната мрежа, градската инфраструктура, подобряват се услугите в града и в селата. Ремонтират се училищата, правят се спортни площадки и куп други неща в полза на народа. Шеф на горското стана един помак от местните села и той почти успя да прекрати незконната сеч и бракониерството. Общо взето общината се развива въпреки трудностите. Така че който иска да направи нещо не седя да хленчи и да търси кой му бил виновен, и да напада хората, ами се вглежда в себе си- търси вината в самия себе, запрята ръкави и почва да бачка. Така че ако обичате спрете да се оплаквате и да нападате Гелина и други хора ами се хванете и помогнете на вашите общини с каквото можете.
Разбирам, че искаш да защитиш Гелина, която се чувства винаги нападната, когато някой се опитва да спори с нея в абсолютна диалогичност - без агресия, лични нападки, обиди или нещо подобно, което смятам, че не е в рамките на добрия тон и демократичен диалог и затова смятам, че нито аз, нито Петер сме я обидили или засегнали, а просто водим диалог и защитваме тезите си (казвал съм и го 100 пъти да не се пали всеки път, когато някой има други виждания по някой въпрос или просто иска да влезе в спор и диалог - и аз съм емоционален, ама тя ме бие по всички параграфи, както и да е, в случая и ти показваш емоции и неподготвеност)- използвайки древни български поговорки в които се споменава за ракети и космоси (явно старите българи са били много напред с науката), но като човек, който има някакви познания в регионалистиката не мога да остана безучастен, когато Гелина казва, че парите на Рибновци стига ли за Рибново и нямало нужда от централно финансиране. По тази гледна точка не бях съгласен с нея.
А по въпроса за печелените проекти - мисля, че си доста наивен, защото хората от ЕС ни спряха парите, защото виждат, че тука не се отпускат по каналния ред и не се използват както трябва - да ти кажа ли как и с колко рушвета или с кой трябва да имаш връзки като партия, за да спечелиш проект по САПАРД в последните 4 години ? Свали си розовите очила, българския народ, когото цитираш с древни поговорки за ракети и космоси отдавна е осъзнал това, както и Брюксел. Само ти ли не знаеш, как се печелят проекти ? Знаеш ли, че мен ме откриха да не казвам по какъв начин като ми предложиха да направя проект за точно определено нещо и, че те ще съдействат да мине (Става въпрос за служителки от пловдивския район по програмата за развитие на селските райони, които прибират определена сума от всеки проект). Свали си розовите очила, има ОГРОМНА политическа и мафиотска корупция свързана с голяма част от европроектите и това, че ми посочваш един пример от изключенията не променя нещата. За да ни спират парите от Брюксел - явно не са преобладващи тези примери с общ Елена, която даваш за пример. Иначе съм свидетел как в общини като Черноочене се прави канализация за 20 къщи, а има села и градове в големите градове, където разполгат с не по-малко добри специалисти да направят проекти, но трябва ли да казвам, че нямат политическо рамо ? За по-големите проекти трябва политическо рамо; за по-малките рушвет, а за проектите по САПАРД - обезателно и двете. Според теб, защо спряха от Европа парите по САПАРД - защото "На кривата ракета космоса и пречи" ли ?