Metka,
За линии и настъпвания не ми говори. Ти преди време я прекрачи толкова, че не знам как дори успя да се върнеш от обратната страна. Но това не е моя работа. По темата:
И първолаците знаят, че в самото понятие дори - "Възродителен процес" има политика ! Как може без политика да се обсъжда този процес ? Това е политически по своята същност процес в крайна сметка. Ако целта ти е просто да ми запушиш устата - няма да стане.
Няма как да се говори за Възродителния процес, провеждан от БКП - без да се говори за политика. БКП партия ли е или какво ? Ако е забранено да се говори за политика и партии - трябва да бъде забранено и да се говори за Възродителния процес. А не просто така да се споменава и понякога едва ли не тънко-тънко да се вменява вина на хора от форума, които даже не са били родени тогава.
Всеки път, когато ми се намекне за този процес - аз всеки път ще те пращам при едни и същи хора - БКП и Държавна сигурност (днес БСП и ДПС - и други по-малки партийки наследници на "Партията-майка) !
Ако тук има политика - нека да се изтрият всички теми за Възродителния процес. Само, че той се случи именно заради политика, а виновните днес не само, че не са в затвора, ами и управляват - отново заради политиката. Колкото и да бягаш - тя политиката е навсякъде.
Мога да не споменавам имена на партии като БКП, а просто да кажа Държавна сигурност и нейните членове, които знаем днес в кои партии са най-много ... Тогава може би няма да е чак толкова политическо. Ама от тоя страх да не обидим някое друго ченге от онова време или не знам и аз защо - още 100 години няма да излезе истината за Възродителния процес.
Нещата трябва да се назовават с имената им. А имената на Възродителния процес носят ясни партийно-функционерски имена, мнозина живи и до днес и на власт и до днес...