Author Topic: Dискриминация  (Read 232726 times)

0 Members and 7 Guests are viewing this topic.

Offline bella

• Member
  • **
Re: Dискриминация
« Reply #135 on: July 26, 2009, 14:40 »
Сменете си директора на училището,явно не е правил проекти! 8)
Ясно е как се печелеха до сега проектите от директорите на споменатите малки училища. И защо ги печелеха-да не ви отговарям аз, вие сами си знаете отговора.
Мислите ли, че директорите на неремонтираните училища не са участвали в проекти, или проектите им не са защитени добре, не просто са нямали якото рамо, което имаха тези мънички ремонтирани училища. И няма нищо лошо в това , нали всичко се прави в името на детето, и знайте, че децата от малцинствата в по-голямата си част учат при много по-добри условия, дава им се шанс, дали ще го използват това е само в техни ръце, не говорете , че са дискриминирани.

Offline Gelina

• Forum fan
« Reply #136 on: July 26, 2009, 14:42 »
Да ,нагла съм и ще повторя,че можем без твойте данъци,но ти сигурно още на плащаш такива. "Тънат в мизерия,защото не гласували за ДПС" :o Това го разправяй на децата! ;)
Това село е като всички останали! А от теб ,че лъха омраза си личи. :)

Offline Gelina

• Forum fan
« Reply #137 on: July 26, 2009, 14:43 »
Ясно е как се печелеха до сега проектите от директорите на споменатите малки училища. И защо ги печелеха-да не ви отговарям аз, вие сами си знаете отговора.
Мислите ли, че директорите на неремонтираните училища не са участвали в проекти, или проектите им не са защитени добре, не просто са нямали якото рамо, което имаха тези мънички ремонтирани училища. И няма нищо лошо в това , нали всичко се прави в името на детето, и знайте, че децата от малцинствата в по-голямата си част учат при много по-добри условия, дава им се шанс, дали ще го използват това е само в техни ръце, не говорете , че са дискриминирани.

Изчакайте тогава година,ако и при това правителство не ви сменят дограмата,чрез проекти, ще си знаете кой е виновен! ;)

Isyankar

• Guest
« Reply #138 on: July 26, 2009, 14:44 »
В моята община в момента се реализира проект, циганчетата да ходят безплатно на детска градина. Големи адмирации от мен получава този проект. Питам аз - това не е ли дискриминиация към другите етноси ? Да, дискриминиация. Но аз съм сългасен на подобна дискриминация, защото знам, че това е инвестиция в бъдещето. Впрочем резултатите и сега са налице. В първи клас вече в Димитровград има все по-малко дечица, които не знаят български език.

Ето един пример за дискриминиация спрямо българския етнос, която обаче аз одобрявам. Доста е широк въпроса с дискриминацията.

Isyankar

• Guest
« Reply #139 on: July 26, 2009, 14:46 »
Изчакайте тогава година,ако и при това правителство не ви сменят дограмата,чрез проекти, ще си знаете кой е виновен! ;)

Кой ?

Причина примерна: Кмета на общината е от Партия СДС да речем. И преди и сега - те са в опозиция. Директорите волю-неволю, явно-неявно - в голяма степен зависят от общинската власт. Т.е. пари за дограма няма да има и този мандат. :) Всичко е политика в тоя живот, а някои хора ги е страх да има повече от 1 тема за политика :) Та, то всичко е политика...Ние като не се занимаваме с нея - тя се занимава с нас :)

Offline Gelina

• Forum fan
« Reply #140 on: July 26, 2009, 14:51 »
Аз бих обвинила ръководството на училището. А не другите да са ми виновни. 8) Винаги пари за една дограма могат да се намерят. Ама да спирам,че станахме банални!

Offline bella

• Member
  • **
« Reply #141 on: July 26, 2009, 14:59 »
Директорът ми е млад и инициативен, участва в проекти и....ги печели. Нашето училище е едно от тези с извършен основен ремонт. Няма защо да чакам още година. Исках да дам пример за дискриминацията , от която се оплакват някои хора.
През годините, в които детето ми посещаваше детска градина с нашите пари, събрани на ръка, не от проекти на парче се ремонтира стаята, в която учеха децата, сменихме осветителните тела, килима, пердетата, шкафчетата и синът ми порасна и напусна детската градина.
Процесът продължи в училище....Пари, събрани от родителите за 4 прозореца на стаята, за врата, за измазване около прозорците.
Усещате ли разликата между двете училища, които ви описвам?!
Причината не е в директорите - бъдете сигурни!
В едно от училищата  има дискриминация  ;). Познайте в кое?

Offline Gelina

• Forum fan
« Reply #142 on: July 26, 2009, 15:03 »
Не съм баба Ванга, а и за мен виновния си е ръководителят,колкото и да ме убеждавате в обратно. :)

Offline shaban

• Forum fan
« Reply #143 on: July 26, 2009, 16:42 »
3. минимален месечен размер на осигурителния доход за регистрираните земеделски производители и тютюнопроизводители - 130 лв.;
4. минимален месечен размер на осигурителния доход за регистрираните земеделски производители и тютюнопроизводители, които упражняват само земеделска дейност - 65 лв.;
Прав си.  Някои и под под МРЗ се осигуряват. ;D

2. Осигуряването на минимум границата на осигурителния праг, намалява общия обем пенсионни отчисления, от там намялява общите приходи на НОИ, от там за де се вържат общите разходи се вдига пенсионната възраст.

3. Дискриминират се онези дето са се осигурявали на пълната си РЗ, щото за да дадат на останалите се взема от тях.
Т.е. солидарната ситема дискриминира.
Само че не вярвам че го схващаш, или не искаш. :)

4. Маскарата е маскара, когато се докаже че е маскара. Предпочитам да подхождам към хората без предразсъдък.

5. Писал съм  "Сиреч будалата 45г. бачка за 2 години мизерна пенсия" Сиреч винаги е било средна продължителност на онова. ;)

Петраки, радвам се ,че след необходимата консултация  си разбрал разликата между минимален осигурителен доход и минимална работна заплата и съответно измести насоката на разговора от строителите към земеделските стопани.Напредваш.Да, има една особена  категория самоосигуряващи се на нива 130 и 65 лв.А сега за да ти просветне, както вече ти просветнаха някои нюанси,се опитай да си отговориш -защо има такива лица които се осигуряват на тези нива.

Дават ти сламки :

•  характер на дейността на лицата заети със земеделие. Подлежат ли на регистрация тези лица.Привлекателен ли е трудът на единичнния земеделски стопанин- самоосигуряващо се лице. Защо държавата дава такива преференции за земеделските стопани  ,кои се осигуряват на 65 лв. и кои на 130 лв.. Има ли значение сезонноста на този труд?
  •  Имат ли право тези лица на помощи при безработица и социални помощи?
  • Колко е пенсионната възраст в Германия и какви са осигурителните вноски там и върху какъв осигурителен доход?

Понеже пишеш за солидарна система:
  • Какво е  ДЗПО и какво е ДДПО и каква пенсия ще получи един земеделски производител и  един такъв като теб дето се осигурява на 2000 лв?
  • Какво значи -застаряване на населението и как може да се преодолее  дисбаланса между увеличаването на пенсионерите и пенсионните плащания в една държава със нисък национален доход и слаби производителни сили?И може ли  един предприемач производител в България да плаща осигуровки върху реалния размер на ФРЗ ,който начислява.Съгласен ли е работника да му се удържа реалния размер на осигуровките за негова сметка?

Петре запомни ,само хора без предразсъдъци подхождат без предразсъдъци .Предразсъдъците или ги имаш или ги нямаш Петре,но ти явно ги имаш и те са видни в отношението ти към земеделските производители.Но ,все пак постави се  ако можеш на работното място на един такъв човек.
    Маскара Петре ,означава безсрамник.Безсрамник е човек който няма никакъв срам. Което ще рече ,че не са необходими специални разузнавателни средства за да се види ,че е един човек е безсрамник.
    Ако успееш да си отговориш и на тези въпроси ,моля те не се опитвай да внасяш етнически елемент.

Offline shaban

• Forum fan
« Reply #144 on: July 26, 2009, 16:53 »
В моята община в момента се реализира проект, циганчетата да ходят безплатно на детска градина. Големи адмирации от мен получава този проект. Питам аз - това не е ли дискриминиация към другите етноси ? Да, дискриминиация. Но аз съм сългасен на подобна дискриминация, защото знам, че това е инвестиция в бъдещето. Впрочем резултатите и сега са налице. В първи клас вече в Димитровград има все по-малко дечица, които не знаят български език.

Ето един пример за дискриминиация спрямо българския етнос, която обаче аз одобрявам. Доста е широк въпроса с дискриминацията.
Исианкар,забележително . Поздравявам те,за позицията ти.Само ,бих допълнил ,че все пак някой ги плаща тези средства.Кой ги плаща - разбира се че не е държавата и че парите идват по донорски социални благотворителни програми които са създадени за хора в неравноправно положения каквито са циганите които са лишени от реализация на трудовия пазар по обективни и субективни причини.Ако бъркам и се окаже ,че тези средстванаистинасе плащат от държавата- само ще кажа :-това е моята държава която е достигнала такъв етап от развитието си ,че вече  може да си позволи да прави социална политика насочена към онеправданите.

Offline PETER

• Forum fan
« Reply #145 on: July 26, 2009, 18:25 »
Шабанчо,
разликата между минимален осигурителен доход и минимална работна заплата, които ти така удобно си махнал от цитата ми ;), е 20 лв. (МОД е 260, а МРЗ е 240. )
Сиреч няма изместване на темата а само иронизиране на тая "голяма" разлика.

Навремето учихме че минималното осигуряване е върху МРЗ, сега станало МОД ... незначителни нюанси ... без промяна в принципите на солидарност, приходно-разходност, липса на лична заинтересованост и невъзможност да се наказва за укрити доходи.
Точно тия укрити доходи и слабата държава са проблема, и ако искаш продължи за тях.

Привлекателноста на един или друг трудът, земеделски или друг, трябва да се определя от пазара, а не от изкуствени преференции и държавни субсидии, под форма на ниски суми за осигуряване, които винаги са за сметка на останалите.
Проблема на земеделските производители са мафиотизираните изкупвачи на продукция, а не тежеста на труда.

Германската приходно-разходна пенсионна система не ми е модел за подражание.
Напротив тя е порочна и порока на солидарноста, заложен в нея е предизвикал заселване на толкова турци, с които сега германската държава си има проблем, заради отказа им да се интегрират в германското общество.
Модела за подражание е чилийската спестовно-касова пенсионна система.
Поразучи я за домашно и пак ела да си приказваме. ;)

ДЗПО е ясно какво е, но принципа на укрити доходи важи и при него.
Тарикатите се осигуряват на минимална сума щото разчитат на социалната държава, а разликата я инвестират в триетажни къщи на село.
За ДДПО липсва доверие в пенсионните фондове и държавното регулиране и са много малко тези които изобщо си го позволяват. 

Етнически елементи не внасям.
Внася ги Метка с твърдението че етническите мнозинства са длъжни за нещо си на етническите
малцинства. Комунизма свърши Метка. Който ял на готово - ял. Време е всички привилегии да отпаднат и всеки да получава колкото си е заработил.
Принципа трябва да е инвестициите да следват платените данъци. Щото иначе онеправдани са плащащите.

Оруч,
Пуснете си гугъл мап и вижте - почти целия район между Златни пясъци и Почивка, на север и на юг от Аспарухово, т.н. бивши вилни зони, са нови квартали. В тях живее още една Варна. Нови 300 000.
Без асфалтови пътища, на помийни ями и често без водопровод - на кладенци.
Пуснете си и го съпоставете на изметения междуселски път за 500-1000 души , направен благодарение на "оня дето разпределял средствата в държавата".

Обществена тоалетна на село - това ми звучи като виц от комунизма, и за мен е символ на корупцията и дискриминацията. 

Offline shaban

• Forum fan
« Reply #146 on: July 26, 2009, 18:30 »
Шабанчо,
разликата между минимален осигурителен доход и минимална работна заплата, които ти така удобно си махнал от цитата ми ;), е 20 лв. (МОД е 260, а МРЗ е 240. )
Сиреч няма изместване на темата а само иронизиране на тая "голяма" разлика.
Петраки, МОД -260 лв. е за самоосигуряващи се лица. А за различните професии има различни МОД-ове,например МОД-ът за строител е  около 400лв. ,за счетоводител е също там някъде. Това не са незначителни нюанси.има значителни разлики за  различните професии между МОД и МРЗ . МРЗ може да е 240 , а МОД може да е 600 лв. Но повече не желая да коментирам.

Offline PETER

• Forum fan
« Reply #147 on: July 26, 2009, 18:42 »
405 лв. за ръководни служители в строителството, 255 за квалифицирани и 190 лв. за нискоквалифицирани работници.
Вратички в закона и нюанси ...  ;)
http://www.noi.bg/content/laws/Prilojenie1-2006.xls

Offline shaban

• Forum fan
« Reply #148 on: July 26, 2009, 18:54 »
405 лв. за ръководни служители в строителството, 255 за квалифицирани и 190 лв. за нискоквалифицирани работници.
Вратички в закона и нюанси ...  ;)
http://www.noi.bg/content/laws/Prilojenie1-2006.xls
Гледаш ,неактуална информация.Това е от 2006 год.Но ,принципно ще има вратички,дотогава докато се вдигнат МОД -вете приблизително до реално получаваната заплата, но това ще стане тогава когато икономиката ни и ресурсите ни  станат  производителни и конкуретно способни. Единствена врата остава за плоския данък.

Offline shaban

• Forum fan
« Reply #149 on: July 26, 2009, 19:06 »
Петре,кой е виновен за варварското строителство  в големите градове  и кой е виновен за това ,че  кравата пресъхна и още няма пари за инфраструктура.И в селата има асфалт само до табелата, ако може да се нарече въобще така тая настилка положена преди около 30 год.Ама добре,нека само твойта да е.