Author Topic: Dискриминация  (Read 232253 times)

0 Members and 13 Guests are viewing this topic.

Offline shaban

• Forum fan
Re: Dискриминация
« Reply #120 on: July 25, 2009, 22:03 »

Не средната продължителност на живота, а средната продължителност за вземане на пенсия се влияе от масово осигуряване на МРЗ. Дефект на приходно-разходната система на Бисмарк.
 Би трябвало да има честни и достойни хора.
Ако няма какъв е смисъла от твоята професия.  ;)
Петре,
първо ,никой не се осигурява в България на МРЗ.Всички се осигуряват минимум на  осигурителните  прагове за съответната професия.Тези прагове се променят съотв. почти всяка година.
Второ ,осигуряването минимум на границата на осигурителния праг за съответната професия оказва влияние не на продължителността на вземане  на пенсията , а на възможноста за вземане на по висок  размер пенсия.
Трето.и тъй като темата е дискриминация ,след като си спец. по осигуряването за старини можеш да споделиш за дискриминацията на пенсионерите.
Четвърто.За маскарите. Хората в политическия елит на държавата до един са маскари ,и да не са били ги правят да бъдат,а ако не искат да станат ,просто ги изключат от системата. А ,хората сред които съм аз естествено, че болшинството са честни и достойни хора и това ми доставя удовлетворение от моята професия.
И последно.Пето. Помни какво си писал в по горните постове. Не един път средна продъжителност на това ,после на онова.

Offline PETER

• Forum fan
« Reply #121 on: July 25, 2009, 22:57 »
1.
Чл. 8. Определят се следните размери на месечния осигурителен доход за 2009 г.:
1. минимален месечен размер на осигурителния доход през календарната година по основни икономически дейности и квалификационни групи професии съгласно приложение № 1;
2. минимален месечен размер на осигурителния доход за самоосигуряващите се лица - 260 лв.;
3. минимален месечен размер на осигурителния доход за регистрираните земеделски производители и тютюнопроизводители - 130 лв.;
4. минимален месечен размер на осигурителния доход за регистрираните земеделски производители и тютюнопроизводители, които упражняват само земеделска дейност - 65 лв.;
5. максимален месечен размер на осигурителния доход - 2000 лв.

http://www.vedomost.info/trud-i-osiguryavane/44/2286--009-

Минималната работна заплата става 240 лева
http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2009/01/08/610539_minimalnata_rabotna_zaplata_stava_240_leva/

Прав си.  Някои и под под МРЗ се осигуряват. ;D

2. Осигуряването на минимум границата на осигурителния праг, намалява общия обем пенсионни отчисления, от там намялява общите приходи на НОИ, от там за де се вържат общите разходи се вдига пенсионната възраст.

3. Дискриминират се онези дето са се осигурявали на пълната си РЗ, щото за да дадат на останалите се взема от тях.
Т.е. солидарната ситема дискриминира.
Само че не вярвам че го схващаш, или не искаш. :)

4. Маскарата е маскара, когато се докаже че е маскара. Предпочитам да подхождам към хората без предразсъдък.

5. Писал съм  "Сиреч будалата 45г. бачка за 2 години мизерна пенсия" Сиреч винаги е било средна продължителност на онова. ;)

Offline mustafa_b

• Forum fan
    • Всичко за село Корница
« Reply #122 on: July 25, 2009, 23:17 »
Моите родители се осигуряват като земеделски производители. От все сърце пожелавам на ПЕТЕР съвсем скоро да започне да се осигурява на 1/4 от МОД, сиреч да разчита само на доходи от земеделска дейност. А когато се пенсионира да получава и съответната земеделска пенсия.

Offline Metka

• Forum fan
« Reply #123 on: July 25, 2009, 23:24 »
Mustafa, аз има друго предложение за PETER.
Предлагам да направим специален благотворителен пенсионен фонд за него.
За да бъде легитимен обаче трябва да се регострира в съда със съответната банкова сметка.
Предлагам да се регистрира по закона за лицата и семействата и да има статут на Неправителствена организация.
Може дори да се казва - Фондация "БЪДЕЩЕ ЗА PETER" ;D

Offline mustafa_b

• Forum fan
    • Всичко за село Корница
« Reply #124 on: July 25, 2009, 23:30 »
Ако всички хора бяха като PETER думата солидарност нямаше да съществува. Неговата е ясна - силният да изяде слабия - Законът на джунглата и на еволюционистите.

Пенсионната система в Република България е изградена на принципа солидарност. Обаче Данъчната е съвсем друга песен. С въвеждането на плоския данък и премахване на необлагаемия праг се дискриминират хората с ниски доходи. Така че нещата горе-долу се уравновесяват.

Isyankar

• Guest
« Reply #125 on: July 25, 2009, 23:44 »
Ами селския път свети,защото си го чистим и поддържаме! Данъци също си плащаме! Не чакаме на твойте пари,спокойно спи!

Гелина, не му се карай така. Ти много добре знаеш, че е прав. Ти много добре знаеш, че данъците на жителите на никое село в България (дори и най-голямото да е от над 5000 души каквито има в Софийско и Пловдивско) не са достатъчни за да се направи нов път до селото или да се поддържа текущ, или пък да се направи канализация, ако няма и пр. Това, че Доган обеща и съдейства за новия прав - не е, защото си е извадил парите от джоба или от данъците на рибновци, а защото както каза той "Аз разпределям парите в държавата" и затова.

Но да не забравяме, че вече на власт е софийския кмет и едно от нещата, които ще изпълни от обещанията си (а и Брюксел ни налага) е доста сериозна децентрализация на общините и много повече пари да остават в богатите общини, а не както сега София да дава в пъти повече в Републиканския бюджет от данъци и такси и пр., а да получава в пъти по-малко за сметка главно на общини на ДПС и БСП, където трябва да се "задоволява" електората. Няма да мине тоя номер...Съвсем скоро ще има фалирали общини, които плачат за помощ пред Републиканския бюджет и не, че няма да им се дадат пари, ама поне ще е ясно кой проси от бюджета и кой реално си получава заслуженото от бюджета. Не може да се правят пътища и канализация за някакви села в Източните Родопи с една шепа хора, а да огромни квартали в големите градове да нямат канализация и един свестен път...Не става така...Тези неща дразнят хората...Те дразнят и икономическите закони и нас икономистите...

Тъй, че те съветвам да не парадираш много с това, че Рибново плащало данъци и можело без парите от Републиканския бюджет ... Не, не може. Това е отговорът. На първо място селата разчитат на общинския бюджет, който от своя страна (за 3/4 от общините в Бъглария) разчита на Републиканския. Айде да заровим емоциите и подобни изрази "Спи спокойно - можем без вас" ...

Offline PETER

• Forum fan
« Reply #126 on: July 25, 2009, 23:49 »
Солидарност при слаба държава и с невъзможност да се наказва за укрити доходи е лицемерие.

Горките чилийски пенсионери

Да се пенсионираш в Чили
Хосе Пинера

http://ime-bg.org/pr_bg/202-10.htm

Offline abc

• Forum fan
« Reply #127 on: July 26, 2009, 00:08 »
Пенсионната система в Република България е изградена на принципа солидарност. Обаче Данъчната е съвсем друга песен. С въвеждането на плоския данък и премахване на необлагаемия праг се дискриминират хората с ниски доходи. Така че нещата горе-долу се уравновесяват.

Пенсионната система е на този принцип, но някои са по-солидарни от други. Всеобща тайна е, че масово хората ги осигуряват на минимална раб. заплата. Аз внасям пълни осигуровки. Една майка обаче осигурявана на минимална сега получава и такова майчинство - неотговарящо на реалния и доход. Заради дребни тарикати.

Offline Metka

• Forum fan
« Reply #128 on: July 26, 2009, 09:42 »
Когато говорим за малцинство и мнозинство в която да е държава,
одговорноста за ниския социален статус на определеното малцинство носи мнозинството.

Обаче виждам че тука и тримата - abc,PETER i Isyankar не мислят така.Разбира се това си е тяхно право.

Аз не мисля че циганите примерно са виновни за ниският си социален статос.
Виновна е лошата политическата практика и непоследователноста на българската държава през последните сто години изобщо към малцинствата.
Има разбира се и известни изкючения.
Неизживяния национален комплекс от балкански тип предполага асимилация вместо интеграция.

Ако всички цигани , турци и помаци примерно идем при Боян Сариев и се покръстим и да станем "чисти българи",
то това ще доведе ли до покачване на сoциалния ни статус?
- Не разбира се..
Даже тогава ще ни намразят повече и дискриминацията ще придобие още по уродлива форма.

Тука в предните постве виждам хленч на тримата , които се опитват да ни вменят вина относно
това че едва ли не помаците ще взимаме много големи и незаслужени пенсий.

Виждам и хленча че едва ли не тези тримата плащат свръх големи данъци с които "крадците "които подкрепяме ние ",  асвалтират с тях улиците на Рибново .
И разбира се нашата съфорумка Гелина трябва да е "главния виновник" за това.
Ето вижте -

Гелина, не му се карай така. Ти много добре знаеш, че е прав.

........Иначе отговорника по PR-а на помашко кметство най-сетни се събуди. ;)........

...........Жалко само че се водите по акъла на местни феодали и дерибеи. .........

От това се вижда че днес е виновна Гелина,утре ще сам виновен аз, други ден Мустафа, трети ден - ти които гледаш това и мълчиш и накрая цялата ни общност..

Смятам че се прави опит да ни се внуши вина, че едва ли не ние  сме крадци, или подкрепяме олигарсите и корупцията.
Тоест в България , българите изобщо не са виновни, виновни са "дежурните ни боксови круши" -
турци,помаци цигани..

А пък това за пенсийте което сте писали, е смешно.
Всички хора в България имат равни права по конституция.
Всеки гражданин има право на пенсия.Незвисимо от етническият си произход и социален статус.
За това считам че ние не сме длъжници на никои.
Това че в България в момента има Див Капитализъм които иска да посегне на пенсийте на малцинствата дори ,
е тревожно разбира се.
Но да се надяваме че нещата биха могли да се решат по европейски начин..

Isyankar

• Guest
« Reply #129 on: July 26, 2009, 10:38 »
Метка, пий си успокоителните и си набий веднъж за винаги в главата, че няма антипомашки великобългарски заговор в България, най-малкото пък от мен или абц или Петер. И стига си се изживявал като мъченик като си от малцинството. Българите сме емигранти в редица държави и въпреки много явната дискриминация (реална) там никога не се изживяваме като мъченици, а ти се чудиш да намериш оправдание за проблемите си. За ниския социален статус на помака или българина от турски/цигански етнически произход си е виновен персонално и само той, а не други хора. Оправдания. Познавам толкова преуспели помаци, както и българи от турски етнически произход, тъй, че щом те могат и другите могат. За ниския социален статус на 1 млн български пенсионери и 1 млн млади хора без работа от български етнически произход и християнска религия кое мнозинство е виновно ? Стига си си търсил виновни, ами се залявай за работа. Аз в Хасково, познавам толкова много помаци и българи от турски етнически произход и всичките са фрашкани с пари, бизнесмени и ще ти се изсмеят на глупостите за дискриминиации от мнозинството. Напротив - те самите признават, че последните години именно етническото малцинство на българите от турски етнически произод прекали с властта и дискриминира останалите етноси и религии в България и затова и в Хасково в самия град, въпреки 5цифрения брой българи от турски етнически произход и българи от цигански етнически произход, които се етнотурчеят - ДПС има много слабо влияние. Защо ли в Хасково не се чувстват дискриминирани, а само по селата, където работа има еднакво малко и за етнически българи и за българи от турски етнически произход ? Тъй, че оправдания винаги ще намери човек за ниския си социален статус - така може да умре спокоен, че не е зависело от него и нищо не може да направи.

Все някой му е виновен на българина (като националност) за ниския му социален статус. Ако е нисък - другите са виновни, ако е висок - оо, сам си го е направил не е заради друг. Ей, много тарикатско е, ама не върви.

Див е капитализма, вярно е, ама еднакво див е за всички етноси и религии. Който може - оцелява, който не може - отпада. Нали искахте капитализъм - на ви. Аз съм бил малък тогава и не съм имал думата. АКо не е хубав капитализма - от вас ще търся отговорност дето го докарахте. Ако нещо му куца - пак от вас, щото 20 години вие го изграждахте, докато аз бях дете още. Тъй, че ти си много по-виновен от мене за ниския социален статус не само на помаците, ама и на всички граждани на Републиката.

Offline oruch

• Senior member
« Reply #130 on: July 26, 2009, 12:07 »
Исянкар,

Интересно, кои са тези огромни квартали в големи градове, и то без канализация.Звучи не сериозно, даже тенденциозно.Докато в такива градове се работи по проекти, зелена България, то по селата, се борят да се измъкнат от мизерията с извинение, за да не газят л....та.Къде е справедливостта.
А дали е от Брюксел това, парите да си остават в богатите общини, не мисля че е вярно.И после като говорите наизуст, се чудите, защо така реагират съфорумници.

Offline Gelina

• Forum fan
« Reply #131 on: July 26, 2009, 13:52 »
Гелина, не му се карай така. Ти много добре знаеш, че е прав. Ти много добре знаеш, че данъците на жителите на никое село в България (дори и най-голямото да е от над 5000 души каквито има в Софийско и Пловдивско) не са достатъчни за да се направи нов път до селото или да се поддържа текущ, или пък да се направи канализация, ако няма и пр. Това, че Доган обеща и съдейства за новия прав - не е, защото си е извадил парите от джоба или от данъците на рибновци, а защото както каза той "Аз разпределям парите в държавата" и затова.

Но да не забравяме, че вече на власт е софийския кмет и едно от нещата, които ще изпълни от обещанията си (а и Брюксел ни налага) е доста сериозна децентрализация на общините и много повече пари да остават в богатите общини, а не както сега София да дава в пъти повече в Републиканския бюджет от данъци и такси и пр., а да получава в пъти по-малко за сметка главно на общини на ДПС и БСП, където трябва да се "задоволява" електората. Няма да мине тоя номер...Съвсем скоро ще има фалирали общини, които плачат за помощ пред Републиканския бюджет и не, че няма да им се дадат пари, ама поне ще е ясно кой проси от бюджета и кой реално си получава заслуженото от бюджета. Не може да се правят пътища и канализация за някакви села в Източните Родопи с една шепа хора, а да огромни квартали в големите градове да нямат канализация и един свестен път...Не става така...Тези неща дразнят хората...Те дразнят и икономическите закони и нас икономистите...

Тъй, че те съветвам да не парадираш много с това, че Рибново плащало данъци и можело без парите от Републиканския бюджет ... Не, не може. Това е отговорът. На първо място селата разчитат на общинския бюджет, който от своя страна (за 3/4 от общините в Бъглария) разчита на Републиканския. Айде да заровим емоциите и подобни изрази "Спи спокойно - можем без вас" ...

Ти пък къде прочете,че можем без републикански бюджет,или пак се правиш на интересен. Не му се карам,а ти не ми казвай какво да пиша и какво не. Ти какво искаш? Да зарежем селата и да обръщаме внимание само на градовете ли? И въобще бил ли си в залата,когато Доган каза това? Защото ставаше въпрос за съвсем друго.Няма какво да ти обяснявам,а и не ти го дължа. Жалко,че сигурно и твоите родители или баби са от "някои селца" ами нека тънат в мизеря щом на теб така ти отърва. И ми цитирай правилно изразите,ако обичаш. ;)

Петер, не гледай много телевизия и въпроса за "Възродителния процес" няма да ти го натякват постоянно! Надявам се,че ме разбра! :)

Offline bella

• Member
  • **
« Reply #132 on: July 26, 2009, 14:26 »
Исянкар,

Интересно, кои са тези огромни квартали в големи градове, и то без канализация.Звучи не сериозно, даже тенденциозно.Докато в такива градове се работи по проекти, зелена България, то по селата, се борят да се измъкнат от мизерията с извинение, за да не газят л....та.Къде е справедливостта.
А дали е от Брюксел това, парите да си остават в богатите общини, не мисля че е вярно.И после като говорите наизуст, се чудите, защо така реагират съфорумници.
Дискриминация наистина има, но дискриминирани са не хора от малцинствата, а дискриминирани  са българите.
Огромни квартали в огромни градове без канализация дали има не знам, но знам , че има огромни училища в големи градове, в които не е правен ремонт от 20 години, дограмата е стара и прогнила, подовете са с изпокъсни балатуми, тоалетните са в ужасно състояние и в тези училища не учат 100 или 200 деца, а около 1000.
В същото време има села, и то не малко на брой, в които децата в училището са не повече от 100, в които се извършиха ремонти за 100 000лева. В тези училища учат деца от малцинствата. Кажете кой е дискриминираният?

Offline Gelina

• Forum fan
« Reply #133 on: July 26, 2009, 14:28 »
Сменете си директора на училището,явно не е правил проекти! 8)

Isyankar

• Guest
« Reply #134 on: July 26, 2009, 14:32 »
Ти пък къде прочете,че можем без републикански бюджет,или пак се правиш на интересен. Не му се карам,а ти не ми казвай какво да пиша и какво не. Ти какво искаш? Да зарежем селата и да обръщаме внимание само на градовете ли? И въобще бил ли си в залата,когато Доган каза това? Защото ставаше въпрос за съвсем друго.Няма какво да ти обяснявам,а и не ти го дължа. Жалко,че сигурно и твоите родители или баби са от "някои селца" ами нека тънат в мизеря щом на теб така ти отърва. И ми цитирай правилно изразите,ако обичаш. ;)

Петер, не гледай много телевизия и въпроса за "Възродителния процес" няма да ти го натякват постоянно! Надявам се,че ме разбра! :)

И аз имам баби от села, които тънат в мизерия, защото не гласуват за ДПС, но разликата е, че нямат наглостта да заявяват "Можем и без вашите данъци, ние сме си самодостатъчни". Ти точно това заяви. Никой не иска да ти спира парите за Рибново, ама малко уважение поне - не може да ги взимаш, а пък да казваш в същия момент, че не са ти нужни. Даже и благодарност не ти се иска. Просто да не казваш, че можело и без тях и, че не знам си какво.