Метка, аз бях заместник-командир на батарея втората година. Там имаше едно момче, Ангелов, на който дядо му бил враг на народната власт, и друг, Томов, на който баща му и дядо му били свещенници. Като чета това, което пишеш, и се сещам, как ВКР-то ме привикваше да ми дава досиетата на тези двама войници, и да ми казва да внимавам с тях, щото са неблагонадеждни. А момчетата си бяха бойци и и хора отвсякъде, особенно Томов. С нищо не бяха по-лоши от които и да е други, даже бяха по-добри.
Това, което пишеш, за кой ли път акцентира на дискриминация, но дискриминация на коменистическата власт. А лошото на твоите и на някои друг писанията тук е дежурното явно или скрито българомразие, което се толерира и фаворизира в този форум, простете за откровенността.
Вие не искате нито да видите, нито да знаете, нито да признаете, че дискриминация имаше не само към българи-мюсюлмани, но и към който и да е нелоялен към комунистическата власт. Свещенници, инакомислещи, просто непослушни на властта българи, даже без да са християни, или каквито и да е по конфесионален признак, гниеха по затворите, Белене и оставяха костите си на кота нула в най-тежките строежи на страната, включително и на главната улица в моя роден Димитровград, "бригадирският град", който, преди да дойдат синеблузите, беше застлан с костите на стотици свещенници.
Не искате, защото тогава ще трябва да се простите с българомразието и с демонизацията на лошите българи и християни, която развивате тук. А ако тази база за вашата сепаратистична позиция отпадне, тогава тезата ви губи основа.
А тази теза я развивате не заради тези високи принципи, за които пишете: равенство, толерантност, права, демокрация и т.н. Защото те са един манипулативно-пропаганден камуфлаж, простете още веднъж за откровението. Равенство пред закона от 20 години вече си има, и никой в бизнеса или в общественния живот не ни и ви дели, освен по политически пристрастия. Вие не искате права, вие искате привилегии.
Вие не искате реабилитация, вие искате компенсация.
Вие не искате толерантност, вие искате непрозрачност на прокарването на политическа доктрина, а не на религиозна търпимост.
Вие казвате: гадните и нетолерантни българи-християни, като чуят за нов ислямски център и за броя на джамиите, и скачат нетолерантно, и искат референдум!
Ами, даже и да е вярно, че американските и други медии по света умишленно и съзнателно преекспонират и даже сатанизират исляма днес (за това те си имат доста по-дълбоки цели).
Защо за последните десетилетия рязането на глави, самоубийственните атентати с викова "Аллах акбар!" са едва ли не всяка седмица по вестници и медии от света, а не от терористи, които да викат "Христос воскресе!"? Как тогава да не се притесняваш, когато с неизвестно финансиране, с неизвестно каква версия на исляма, неизвестно с какви цели, неизвестно в услуга на чии краткосрочни и дългосрочни интереси искат да сложат такъв център или джамия в място, където кьорав мюсюлманин няма? Откъде да знаят хората - какво ги чака и школа за какви кадри ще бъде този център?
Защо толерантният ислям издаде смъртни присъди на Салман Рушди, на Орхан Памук, на холандеца, позволил си карикатура с Пророка Мохамед, и на създателите на филма Фитна? Защо не ги обори, опроверга, не отиде на диалог и да докаже - колко не са прави тези автори, а веднага хваща калъча?
Колко такива християнски аналога можете да посочите от 20-21 век?
Кръстоносците и Борис първи ги оставете на страна - отношението ми към тях е същото, като към шехидите, както се самонаричаха, в театъра на Дубровка или на тези, които направиха трагедията в Беслан. Тук мен в двоен стандарт не можете да ме обвините.
Дай да видим как е при вас с двойният аршин?
Защо налагате бан без доказателства, и без да посочите нито един мой постинг, заслужил "обяснението" ти за моя бан?
Можеш ли поне сега да посочиш - къде и кога писанията ми заслужават определенията ти?
---
Право, куме, та в очите!